To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Benromach Tokaji Finish No Age

Wojtek - Śro Sie 01, 2007 2:43 pm
Temat postu: Benromach Tokaji Finish No Age
Co tu dużo pisać - jak gdzieś zobaczycie to uciekajcie! Po otwarciu razi do 100 jardów, jak V-kawał ;)
Wojciech - Śro Sie 01, 2007 4:35 pm

Z Jastrzębiej Góry pamiętam Benromach Traditional. Jedyny plus spróbowania tego :x że uniknąłem porażki kupienia tej super łyski :wink:
Mam już przygotowany hit na najbliższe spotkanie. Orrryginalna whisky z Tajlandii :lol:

Wojciech

Rajmund - Śro Sie 01, 2007 4:58 pm

Wojciechu, miej litość... ;-) Myślisz, że będzie to specjał na miarę osławionego Printersa? Próbowałeś już tego?
Co mi przypomina... Miałem zabrać się za walijską Penderyn... Zaraz nadrabiam zaległości ;-)

Pozdrawiam,
Rajmund

Wojciech - Czw Sie 02, 2007 4:52 pm

Mam tylko jedną butelkę. Zachowam ją nienaruszoną dla Szanownych Kolegów :D
Podejrzewam, że Printers to przy tym ambrozja, może przebije Dillona :lol:

Wojciech

David - Pią Sie 03, 2007 6:25 pm

Podobno w Nepalu też jest alkohol sprzedawany jako whisky, może nastepnym razem zorganizujem sobie wieczór azjatycki? Dorzuci się ze dwa japończyki i gotowe :wink:

Pozdrawiam

Wojtek - Nie Sie 05, 2007 9:16 pm

Rajmund napisał/a:
[...]Co mi przypomina... Miałem zabrać się za walijską Penderyn... Zaraz nadrabiam zaległości ;-)
[...]

A ja właśnie wczoraj w nocy spróbowałem kieliszeczek w Maxie w Jastrzębiej - moje wrażenia to zapach przypominający bourbon, słodkawy i mocno palący smak. Not my favourite whisky. Ale może powinienem jej dać drugą szansę...

Anonymous - Śro Sty 27, 2010 1:23 pm

Z Benromachów kupiłem niedawno edycję Peat Smoke 46% OB. Jeszcze jej nie otworzyłem dlatego też jestem ciekaw jak wypadnie na tle mojej ostatnio ulubionej BenRiach Curiositas>>>