To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli nadciąga ciężka kawaleria - Glenfiddich Snow Phoenix

SingleMalt33 - Pią Wrz 16, 2011 7:52 pm
Temat postu: Glenfiddich Snow Phoenix
Sprzedam butelke Glenfiddich Snow Phoenix - cena z wysylka 550zl
Pozdrawiam :D

Pocieszny_PCS - Pią Wrz 16, 2011 8:53 pm

http://www.masterofmalt.c...phoenix-whisky/

Gościu, zejdź na ziemię. za tyle to ja mogę kupić w MOM razem z wysyłką.

Mistu - Pią Wrz 16, 2011 10:14 pm

Hmm przyznam, że cena wygórowana, no i w końcu to Glen, szkoda czasu
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 12:05 am

Mistu napisał/a:
no i w końcu to Glen, szkoda czasu

Bywaja bardzo dobre Glenfiddiche... Nie te z obecnych podstawek niestety, a Snow Phoenix oryginalnie kosztowal 67 euro o ile dobrze pamietam (Czarku popraw jesli sie myle) i to byla bardzo uczciwa cena....

Mistu - Sob Wrz 17, 2011 12:09 am

rosomak napisał/a:
Bywaja bardzo dobre Glenfiddiche... Nie te z obecnych podstawek niestety

Niestety na kilka spróbowanych zadna nie zadziwila, choc zdarzały się poprawne. Wyjatki od reguły zawsze są.

rosomak - Sob Wrz 17, 2011 12:11 am

Pytanie co probowales spoza regularnych podstawek, tylko SP czy jeszcze cos? Ale zgadzam sie, ze w "regularnym" obrocie trudno dostac wybitne flaszki.
Mistu - Sob Wrz 17, 2011 7:31 am

Z tego co popatrzyłem w swoich zapiskach to były to Special Reserved, Caoran ( ta była niezła z tego co pamietam), Toasted Oak,Rich Oak, Havana, , o podstawkach sklepowych półek nie wspominam.- to tyle co pamięta moje ,,tasting notes"

Nie powiem, że wszystkie były lipne bo bym skłamał. Powiedzmy, że mnie nie zachwyciły choć niektóre były poprawne. Natomiast zgadzam się z Tobą, że zapewne istnieją dobre egzemplarze. :D

Wiktor - Sob Wrz 17, 2011 7:38 am

Na tle tych wymienionych Phoenix się jakościowo broni. Choć wymiatacz z niego nie jest. 550pln byłoby fajną ceną, ale rok temu a przydzisiejszym kursie euro ;) W jakimś momencie przyszło opamiętanie i ceny z poziomu 120-130 euro spadły i trzymają się poniżej stówy. Przypuszczam, że to Glenfiddich zareagował i rzucił na rynek dodatkowe X tysięcy butelek :lol:
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 9:14 am

Coz - tak jak mowilem - oryginalne ceny zakupu to byly okolice 70 euro - w tej cenie SP to naprawde niezla whisky. A co do wymiataczy - widze, ze bede musial zrobic upgrade na Xmas zeby sie mozna bylo przekonac :wink:
Mistu - Sob Wrz 17, 2011 9:24 am

Rosomak jestem gotów na jakiś sampel, naprawdę chętnie bym zmienił swoją opinię o Glenie :D
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 9:27 am

Mistu - umowa stoi :D
mik_us - Nie Wrz 18, 2011 3:56 pm

Podczas festiwalu w Glasgow http://whisky-blog.pl/?p=1499 mnie nie zachwycił.
rosomak - Pon Wrz 19, 2011 5:58 pm

Bo i nie jest zachwycajacy - ot whisky ze sredniej polki warta swojej PIERWOTNEJ ceny, ale juz niebawem bedziesz mial okazje zachwycajacego sprobowac mam nadzieje :D
oscarez - Pon Wrz 19, 2011 6:27 pm

znaczy wyciagniesz z tapczanu ekselansa?
rosomak - Pon Wrz 19, 2011 6:32 pm

Cytat:
znaczy wyciagniesz z tapczanu ekselansa?

W Xmas nawet sofa przemawia ludzkim glosem :wink: