czyli nadciąga ciężka kawaleria - Glenfiddich Snow Phoenix
SingleMalt33 - Pią Wrz 16, 2011 7:52 pm Temat postu: Glenfiddich Snow Phoenix Sprzedam butelke Glenfiddich Snow Phoenix - cena z wysylka 550zl
Pozdrawiam
Pocieszny_PCS - Pią Wrz 16, 2011 8:53 pm
http://www.masterofmalt.c...phoenix-whisky/
Gościu, zejdź na ziemię. za tyle to ja mogę kupić w MOM razem z wysyłką.
Mistu - Pią Wrz 16, 2011 10:14 pm
Hmm przyznam, że cena wygórowana, no i w końcu to Glen, szkoda czasu
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 12:05 am
| Mistu napisał/a: | | no i w końcu to Glen, szkoda czasu |
Bywaja bardzo dobre Glenfiddiche... Nie te z obecnych podstawek niestety, a Snow Phoenix oryginalnie kosztowal 67 euro o ile dobrze pamietam (Czarku popraw jesli sie myle) i to byla bardzo uczciwa cena....
Mistu - Sob Wrz 17, 2011 12:09 am
| rosomak napisał/a: | | Bywaja bardzo dobre Glenfiddiche... Nie te z obecnych podstawek niestety |
Niestety na kilka spróbowanych zadna nie zadziwila, choc zdarzały się poprawne. Wyjatki od reguły zawsze są.
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 12:11 am
Pytanie co probowales spoza regularnych podstawek, tylko SP czy jeszcze cos? Ale zgadzam sie, ze w "regularnym" obrocie trudno dostac wybitne flaszki.
Mistu - Sob Wrz 17, 2011 7:31 am
Z tego co popatrzyłem w swoich zapiskach to były to Special Reserved, Caoran ( ta była niezła z tego co pamietam), Toasted Oak,Rich Oak, Havana, , o podstawkach sklepowych półek nie wspominam.- to tyle co pamięta moje ,,tasting notes"
Nie powiem, że wszystkie były lipne bo bym skłamał. Powiedzmy, że mnie nie zachwyciły choć niektóre były poprawne. Natomiast zgadzam się z Tobą, że zapewne istnieją dobre egzemplarze.
Wiktor - Sob Wrz 17, 2011 7:38 am
Na tle tych wymienionych Phoenix się jakościowo broni. Choć wymiatacz z niego nie jest. 550pln byłoby fajną ceną, ale rok temu a przydzisiejszym kursie euro W jakimś momencie przyszło opamiętanie i ceny z poziomu 120-130 euro spadły i trzymają się poniżej stówy. Przypuszczam, że to Glenfiddich zareagował i rzucił na rynek dodatkowe X tysięcy butelek
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 9:14 am
Coz - tak jak mowilem - oryginalne ceny zakupu to byly okolice 70 euro - w tej cenie SP to naprawde niezla whisky. A co do wymiataczy - widze, ze bede musial zrobic upgrade na Xmas zeby sie mozna bylo przekonac
Mistu - Sob Wrz 17, 2011 9:24 am
Rosomak jestem gotów na jakiś sampel, naprawdę chętnie bym zmienił swoją opinię o Glenie
rosomak - Sob Wrz 17, 2011 9:27 am
Mistu - umowa stoi
mik_us - Nie Wrz 18, 2011 3:56 pm
Podczas festiwalu w Glasgow http://whisky-blog.pl/?p=1499 mnie nie zachwycił.
rosomak - Pon Wrz 19, 2011 5:58 pm
Bo i nie jest zachwycajacy - ot whisky ze sredniej polki warta swojej PIERWOTNEJ ceny, ale juz niebawem bedziesz mial okazje zachwycajacego sprobowac mam nadzieje
oscarez - Pon Wrz 19, 2011 6:27 pm
znaczy wyciagniesz z tapczanu ekselansa?
rosomak - Pon Wrz 19, 2011 6:32 pm
| Cytat: | | znaczy wyciagniesz z tapczanu ekselansa? |
W Xmas nawet sofa przemawia ludzkim glosem
|
|
|