czyli aktualnie atakujemy... - 3 razy po litrze z duty free
Pawloff - Śro Lis 09, 2011 1:43 pm Temat postu: 3 razy po litrze z duty free W odpowiedzi na propozycję samplowania młodszych wersji whisky w niskich cenach proponuję wspólny zakup 3 butelek z Travel Free w Kostrzyniu nad Odrą.
Każda o pojemności 1 Litr nie 0,7l.
Będę tam przy okazji, więc tym razem nie będzie kosztów przesyłki i transportu!
Moja propozycja to dwa Cask Strengty i jedno solidne OB w podstawowej wersji.
100ml bardzo tanio, więc proponuję brać od razu po 200 ml, żeby dobrze przegryźć temat i żeby się szybciej zebrała ekipa do zakupu całej butelki.
Do podanych cen trzeba będzie standardowo doliczyć koszt przesyłki sampla, pakowania i buteleczki na sampel.
Przesyłki mogę zrealizować w przeciągu ok. tygodnia od zebrania się chętnych i wpłat na konto. Dla mnie wystarczy 200 do 400 ml reszta do samplowania w pojemnościach 100 lub 200 ml.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
zamówienia:
Ardbeg Ten
- Pawloff 200 ml
- myszkin. 200 ml
- aplause 200 ml
- Dominik 200 ml
- grzegorzf 200 ml
zostało 0/1000 butelka zamknięta
Glenfiddich 15 CS 51%
- Pawloff 300 ml
- McCoy 100 ml
- mrasin 200 ml
- Pocieszny_PCS 200 ml
- aplause 200 ml
Glenfarclas 105 CS 60%
- Pawloff 200 ml
- Pocieszny_PCS 200 ml
- aplause 200 ml
- McCoy 100 ml
- Dominik 200ml
- myszkin 100 ml
myszkin. - Śro Lis 09, 2011 3:13 pm
Nie podales ceny za Ardbega lecz mimo to poprosze dwa razy 200ml Ardbega właśnie i Glenfiddicha.
Pawloff - Śro Lis 09, 2011 3:39 pm
Cenę ucięło, widać za mało znaków się mieści przy podpisie pod zdjęciem.
Już poprawiam
Ardbega na pewno warto spróbować nawet jeżeli zna się już dobrze, tę whisky. Szczególnie polecam osobom, które tak jak ja zamówiły u MarcinaK Uigedaila do porównania. Dwie świetne whisky, w których można doszukać się naprawdę wielu pozytywnych różnic...
Polecam zakup wszystkim którzy nie mają aktualnie w barku, a chcą porównać z inną wersją Ardbega lub whisky z Islay.
Ardbega mogę też śmiało polecić nowym fanom Single Malt, lepiej kupić 100ml niż od razu całą butelkę, na wypadek, gdyby by ktoś nie dojrzał jeszcze do tej świetnej whisky.
mrasin - Śro Lis 09, 2011 3:46 pm
Ardbeg'a i Glenfalclas'a już mam i degustuje, ale Glenfiddich'a chętnie 200ml wezmę.
pzdr
Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 9:49 pm
Tylko tyle z wartych uwagi rzeczy w Travel Free? Jak pamiętam dyskusję z innego wątku to było trochę więcej rzeczy.
Niemniej jednak fajna i tania sprawa. Zastanawiam się czy nie poprosić cię o całą flachę farclasa 105 Kiedy będziesz w Kostrzyniu?
dilvish - Śro Lis 09, 2011 9:57 pm
Ardbega mam prawie całą butelkę jeszcze
Co do Glenfiddich to muszę się zastanowić, natomiast tak jak mój przedmówca napisał, kuszącą perspektywą jest zakup całej butelki Glenfarclasa 105
Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 10:35 pm
To może na razie po 200ml farclasa i fiddicha
aplause - Śro Lis 09, 2011 10:43 pm
To ja poproszę wszystkie 3 sztuki po 200ml. Wychodzi mi równa stówa a przynajmniej spróbuję kilka smaków.
Anonymous - Śro Lis 09, 2011 10:48 pm
Poproszę po setce Glenfalclas'a i Glenfiddich'a . Mam akurat w barku obie whisky w wersji rozcieńczonej do 40% będzie więc można porównać... Z teorii wynika że cs są zdecydowanie ciekawsze i bogatsze w smaku ale potwierdzę ten fakt po sprawdzeniu osobiście
Pawloff - Śro Lis 09, 2011 10:55 pm
Zostało 400ml Ardbega i 300 ml Glenfarclas wachających się namawiam do spróbowania zanim butelka się zamknie
Anonymous - Śro Lis 09, 2011 11:05 pm
Patrząc jak szybko ubywa zawartość butelek pomysły samplowania "tanich" butelek jest przyszłościowy... Tanio/drogo pojęcie wzgledne. Jakiś czas temu podzieliłem się niewtajemniczonemu koledze moją radośią po okazyjnym kupieniu rosebanka 16yo. Jego mina bezcenna chociaż się przyzwyczaja. Jak podałem wczoraj ceny sampli oferowanych przez MarcinaK przyjął to już spokojniej:)
Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 11:15 pm
| McCoy napisał/a: | | Patrząc jak szybko ubywa zawartość butelek pomysły samplowania "tanich" butelek jest przyszłościowy... Tanio/drogo pojęcie wzgledne. |
Czy ja wiem, można sie pokusić bo tanio, ale wolałbym żeby się pojawiały też lepsze butelki.
| McCoy napisał/a: | | Jakiś czas temu podzieliłem się niewtajemniczonemu koledze moją radośią po okazyjnym kupieniu rosebanka 16yo. Jego mina bezcenna chociaż się przyzwyczaja. Jak podałem wczoraj ceny sampli oferowanych przez MarcinaK przyjął to już spokojniej:) |
To masz jeszcze kogoś kto jest tak samo zboczony jak my i nic nie powiedziałeś wcześniej?
Pawloff - Śro Lis 09, 2011 11:16 pm
| McCoy napisał/a: | | Patrząc jak szybko ubywa zawartość butelek pomysły samplowania "tanich" butelek jest przyszłościowy... |
Niedrogie SM czasami też potrafią dać dużo radości.
Zwłaszcza jak uda się je dorwać dużo taniej niż normalnie...
i kac po nich mniejszy (a przynajmniej moralny), zwłaszcza jak spojrzymy ile zostało w portfelu
[ Dodano: Sro Lis 09, 2011 11:22 pm ]
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | Czy ja wiem, można sie pokusić bo tanio, ale wolałbym żeby się pojawiały też lepsze butelki. |
Jest miejsce na okazyjne zakupy, będzie też miejsce na whisky "genialne".
Już myślę nad kolejnymi propozycjami, MarcinK z tego, co wiem też się mocno zastanawia, ale na razie będzie miał sporo roboty z rozlewaniem i wysyłaniem tych 4 butelek...
a może "Dinozaury" nas wesprą swoim niewątpliwym doświadczeniem i zaproponują wspólny zakup jakiejś nietuzinkowej butelki w dobrej cenie ’
Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 11:30 pm
| Pawloff napisał/a: | Jest miejsce na okazyjne zakupy, będzie też miejsce na whisky "genialne".
Już myślę nad kolejnymi propozycjami, MarcinK z tego, co wiem też się mocno zastanawia, ale na razie będzie miał sporo roboty z rozlewaniem i wysyłaniem tych 4 butelek...
a może "Dinozaury" nas wesprą swoim niewątpliwym doświadczeniem i zaproponują wspólny zakup jakiejś nietuzinkowej butelki w dobrej cenie ’ |
Tak jest. Ważne żeby różnorodność była.
Co do przyszłych degustów to na razie niech się zakończą te dwie edycje, ale nie ukrywam że świąteczną porą bym jeszcze coś polizał.
Mistu - Czw Lis 10, 2011 7:32 am
| Pawloff napisał/a: | | a może "Dinozaury" nas wesprą swoim niewątpliwym doświadczeniem i zaproponują wspólny zakup jakiejś nietuzinkowej butelki w dobrej cenie ’ |
,,Dinozaury'" czasami proponują coś zgoła odmiennego, ale nie liczcie, że bedzie tanio. Jakość=cena. Nie sposób coś wyrwać godnego za małe pieniądze. Cena sampla napewno wyniesie 60-100zł.
|
|
|