To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - film

Tad - Nie Gru 04, 2011 9:48 am
Temat postu: film
Dzisiaj na kuchnia.tv o 20.00:

http://www.kuchnia.tv/pro...spy-islay_37058

Pocieszny_PCS - Nie Gru 04, 2011 11:54 am

Czy ktoś ma możliwość nagrania, zripowania i wrzucenia na coś??
Niestety zasrany aster zlikwidował kuchnię jakiś czas temu :(

Rajmund - Nie Gru 04, 2011 2:03 pm

Czy to nie jest ten sam film, który ktoś kupił na DVD podczas naszego ostatniego pobytu w Szkocji? Zdaje się, że Paweł S. Oglądaliśmy go potem razem w Bowmore. Pamiętam, że czepialiśmy się wymowy którejś z nazw. A poza tym, film bardzo ciekawy, godny polecenia. Znaczy, jeśli to ten sam. Niestety, ja też nie mam kuchni.tv, więc nie sprawdzę.
Wiktor - Nie Gru 04, 2011 8:11 pm

Rajmund napisał/a:
wymowy którejś z nazw

Polski lektor musiał chyba tydzień ćwiczyć, bo w zasadzie nie pomylił się w wymowie żadnej ;)

MarcinK - Nie Gru 04, 2011 9:30 pm

Film na prawde bardzo fajny, przede wszystkim nie byl nudny :)
Coz... co prawda nie bylem trzy tygodnie na Islay, ale dziewczyna stwierdzila ze mam objawy Islayozy :wink:

Rajmund - Nie Gru 04, 2011 10:16 pm

No cóż, zgodnie z obietnicą, nie obejrzałem ;)
Czy w filmie była scena, podczas której Jim McEwan snuł swoje opowieści siedząc gdzieś wysoko, prawie pod sufitem, w magazynie z dojrzewającą whisky?

MarcinK - Nie Gru 04, 2011 10:19 pm

Tak, dokladnie ten. :wink:

Ot porownywal beczki do kobiet :mrgreen:

Rajmund - Nie Gru 04, 2011 10:29 pm

MarcinK napisał/a:
Tak, dokladnie ten. :wink:

Ot porownywal beczki do kobiet :mrgreen:

W takim razie to ten sam :)

Pocieszny_PCS - Nie Gru 04, 2011 11:01 pm

:cry:

Damn you Aster!!!

Ale mogę się pocieszyć że byłem z kumplami na laser tagach.
żeby nie robić firmie reklamy to powiem tylko że fajna zabawa i polecam wszystkim :P

Pawcio - Pon Gru 05, 2011 12:55 pm

ale ja mam aster i ten film leciał w Kuchnia TV
Pocieszny_PCS - Pon Gru 05, 2011 1:02 pm

Pawcio napisał/a:
ale ja mam aster i ten film leciał w Kuchnia TV

widocznie masz w pakiecie. W podstawowym skasowali kuchnie jakis czas temu. Nie bardzo chce mi sie zamieniac pakiet bo i tak ogladam sporadycznie jeden kanal.

Pawcio - Pon Gru 05, 2011 2:46 pm

Ja bym oddał ze 30 kanałów za ESPN America (NCAA) ,ale to tylko w N-ce albo UPC , generalnie nie ma co oglądać ...
Pawloff - Pon Gru 05, 2011 8:43 pm
Temat postu: nie jest zły ;)
Filmik całkiem udany.
Dobrze, że coś takiego w ogóle puszczają.
Siada sobie widz, nalewa ulubionego Grantsa do thumblera wypełnionego lodem, obok stoi butelka Coca-Coli (broń borze nie Light, bo to profanacja...) włącza film o whisky, a tam jakaś wyspa…, jakiś torf…, dym…, jakieś destylarnie... Ani słowa o popularnych blendach, które zna z własnego barku, za to dwa słowa o każdej z ośmiu znajdujących się na wyspie destylarni, o sposobie wytwarzania whisky single malt, o dojrzewaniu w różnego rodzaju beczkach, o sposobie degustowania – zdecydowanie innym od tego, którego nauczył się w klubach nocnych...
Do tego ładne zdjęcia destylarni, kilka słów od menedżera w każdej destylarni i trochę widoków na wyspę i oblewający ją ocean.

Można też wybaczyć lektorowi, że tak silnie akcentuje końcowe „ch” w nazwie jednej z destylarni i że cały czas powtarza „aj-lej”, wszak nawet książki o whisky podają dwie wymowy, jedna zapewne pochodzi z gaelic, a druga to ta, którą używa większość mieszkańców UK.

MarcinK napisał/a:
...dziewczyna stwierdzila ze mam objawy Islayozy :wink:

Ja chyba już mam jej zaawansowane stadium... :lol:

Ktoś wie, czy nakręcili kolejne cześci???
Jura, Arran, Skye etc.

idąc tym tropem znalazłem w wyszukiwarce TV jedynie Galileo EXTRA odc. 46. O tajemniczej whiskey z Tenesy wtorek godzina 20:00 TV4. i to raczej jest przyszłość programów o whisky(ey)... :evil:

Pocieszny_PCS - Pon Gru 05, 2011 11:17 pm

Pawloff napisał/a:
idąc tym tropem znalazłem w wyszukiwarce TV jedynie Galileo EXTRA odc. 46. O tajemniczej whiskey z Tenesy wtorek godzina 20:00 TV4. i to raczej jest przyszłość programów o whisky(ey)... Evil or Very Mad

Czekam na to tak samo niecierpliwie jak na recenzję Żubrówki od Ralfiego :twisted:

Mateo - Wto Gru 06, 2011 6:27 am

Cytat:
Czekam na to tak samo niecierpliwie jak na recenzję Żubrówki od Ralfiego

Jedno co jest pewne to to ,że na pewno będzie się nią zachwycał :)