czyli 'pomocy!' - Słodka whisky
bb - Pią Lut 10, 2012 2:44 pm Temat postu: Słodka whisky Witam
Czy mógłby ktoś z was polecić dobrą słodką whisky, cena do 300zł. Fajnie jakby miała miodowo, orzechową nutę. Do tej pory nie piłem żadnej dobrej whisky, najlepsze o ile można tak powiedzieć to złoty jasiek i Cardhu, które mają jakiś zapach, ale w mojej skromnej opinii nie mają smaku(woda i alkohol). Co byście polecili w tym przedziale cenowym? Z góry dzięki za pomoc.
ps. przeczytałem temat najsłodsza whisky, została tam wymieniona Glenlivet Nadurra i w sumie nad nią też się zastanawiam.
Pozdrawiam
Wiktor - Pią Lut 10, 2012 3:31 pm
Witaj,
http://bestofwhisky.pl/forum/viewtopic.php?t=1139
...i tam szukaj odpowiedzi
Pocieszny_PCS - Pią Lut 10, 2012 5:47 pm
Jak poprobowales dżonego i cardhu to wszystko co kupisz bedzie lepsze.
Jak maja byc ulepy to szukaj finiszowanych w beczkach po slodkich alkoholach: porto, madeira, sauternes, px
Nie ma tez co wykladac na poczatek 300zl. Kup Edradour 10yo za niecale 170 i powinno byc ok.
bb - Pią Lut 10, 2012 7:03 pm
Dzięki za odpowiedzi, chyba wezmę na początek tego Edradur. Mam jeszcze jedno pytanie czy jest w Warszawie jakiś fajny sklep gdzie można kupić próbki?
Pocieszny_PCS - Pią Lut 10, 2012 11:09 pm
Dobry wybor miniaturek maja:
- grand prix alkohole przy al. Solidarnosci
- Ballantines Ul. Pulawska
- ewentualnie siec M&P alkohole
chociaz i tak jezeli chodzi o miniaturki w Warszawie to mizeria
Tarkun - Sob Lut 11, 2012 11:20 am
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | chociaz i tak jezeli chodzi o miniaturki w Warszawie to mizeria |
To i tak nie jest źle, u mnie z miniaturek jest tylko Lodowa i Gorzka z miętą.
bb - Sob Lut 11, 2012 5:30 pm
W takim razie kupie po prostu kilka różnych miniaturek zamiast jednej butelki
Pawloff - Nie Lut 12, 2012 10:18 am
| bb napisał/a: | W takim razie kupie po prostu kilka różnych miniaturek zamiast jednej butelki |
Polecam też udział w samplingach i wspólnych zakupach, które dość często pojawiają sie na tym forum
|
|
|