To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli nadciąga ciężka kawaleria - Sprzedam w dobre rece Macallan 25Y za 900

depeche - Sob Wrz 29, 2007 3:11 pm
Temat postu: Sprzedam w dobre rece Macallan 25Y za 900
jak w temacie, inne malty tez w konkurencyjnych cenach
Rajmund - Sob Wrz 29, 2007 9:06 pm

Cóż... A próbowałeś to paskudztwo kiedyś pić? Ja rozumiem, że czasem trzeba odrobinę spróbować, z reporterskiego obowiązku, ale żeby płacić za toto 9 stówek...?

Pozdrawiam jednakowoż serdecznie,
Rajmund

Wiktor - Sob Wrz 29, 2007 9:31 pm

No chyba nie chodzi o Fine Oak????!!!!.......

Prosimy o więcej szczegółów, który to bottling, czy oficjalny, czy limitowany, może jakiś link...

A nuż to słynna jubileuszowa 25-tka w skrzyneczce, ostatnio kosztowała coś koło 400 euro ;)

Rajmund - Sob Wrz 29, 2007 9:34 pm

Wiktor napisał/a:
A nuż to słynna jubileuszowa 25-tka w skrzyneczce, ostatnio kosztowała coś koło 400 euro

No, chyba że tak. Pisałem o starej, oficjalnej wersji 25yo. Paskudztwo straszliwe.

Pozdrawiam,
Rajmund

depeche - Nie Wrz 30, 2007 11:56 pm

Rajmund napisał/a:
Cóż... A próbowałeś to paskudztwo kiedyś pić? Ja rozumiem, że czasem trzeba odrobinę spróbować, z reporterskiego obowiązku, ale żeby płacić za toto 9 stówek...?

przyznam sie ze nie probowalem. przyznam sie ze swoja przygode z whisky dopiero zaczynam a ze mam dostep do tanszych maltow z racji profesji to sie zastanawialem czy ktos nie bylby tym zaiteresowany :

w ramach uszczegółowienia jest to zarówno FINE OAK jak i OLD MALT CASK
mam jeszcze FINE OAK 30 Y za ok 1500 zl :)

poza tym Higland Park 25 Y za 800 zl ; 30Y za ok 1000 zl ;

no i oczywiscie mlodsze malty tez w przystepnych cenach

jeszcze male pytanko czy linia Fine oak u Macallana jest gorsza czy lepsza od tradycyjnego?

a i jeszcze male pytanko, gdzie najtaniej mozna kupic malty w Polsce? ewentualnie porownac ceny? ja na razie najtansze znalazlem na www.alkoholeswiata.com czy jest lepsze miejsce do zakupów? :)

na zdrowie!

dave

Wiktor - Pon Paź 01, 2007 11:54 am

depeche napisał/a:
dostep do tanszych maltow

Często padają pytania o przykładowo Ardbeg 10yo, Lagavulin 16yo, Oban 14yo... Jak kształtują się ich ceny?

depeche napisał/a:
gdzie najtaniej mozna kupic malty w Polsce? ewentualnie porownac ceny?

W dziale "Rynek" portalu są namiary na firmy zajmujące się importem, dystrybucją i sprzedażą whisky słodowej w Polsce, łącznie z podaniem ich stron www.

depeche napisał/a:
jest lepsze miejsce do zakupów?

Pytanie postawiłbym następujące: czy jest gorsze miejsce do zakupów dobrej whisky niż Polska? :lol: Tak, owszem... Moskwa ;)
Jeśli kolega szuka czegoś ciekawego w normalnej cenie, zapraszam na priv.