czyli best of coś-tam ;-) - "Angel's Share"
Pocieszny_PCS - Nie Paź 21, 2012 1:13 pm Temat postu: "Angel's Share" Wczoraj w końcu udało man się obejrzeć film "Angel's Share" który, jak zwykle, dotarł do Polski z kilkumiesięcznym poślizgiem (dobrze że w ogóle trafił do kin). Film w sumie niezły, historia całkiem ok, aktorzy dobrzy, fajna rólka McLeana, ale jakiś taki niedosyt pozostał.
Ktoś już widział film? Jak wam się podobał? Jak oceniacie historię?
rozen73 - Nie Paź 21, 2012 7:26 pm
Na razie widziałem tylko traile, a te zwykle są niezłe a co najmniej klimatyczne.
Na pewno trzeba obejrzeć ten obraz
http://wnas.pl/artykuly/1...-nasza-recenzja
Rajmund - Pon Paź 22, 2012 7:34 am
W mojej wsi jeszcze nie grają. Ale wybieram się jak tylko się pojawi.
Adam Hochul - Wto Paź 23, 2012 9:55 am
Film ok, must see dla fanow whisky.
mik_us - Wto Paź 23, 2012 11:20 am
Pełna wersja filmu jest dostępna w sieci:
Whisky dla aniołów / The Angels Share
Wpiszcie tytuł w wyszukaj.
oscarez - Wto Paź 23, 2012 11:27 am
pieknie.mam chwile to sobie zafunduje seansik przy cwiczeniu
rozen73 - Sob Paź 27, 2012 10:26 pm
po seansie:
w sumie średnio smaczne, trochę torfiaste i nieco grudkowe
ps.Lubaszenko O. zrobiłby to 500x lepiej
Gudlas - Śro Gru 26, 2012 2:18 pm
Film fajny Historia w miarę opisana, destylarnia i oprowadzanie takie bardziej na luzie Powiedzmy 8/10 mogło być więcej humoru
Rajmund - Pią Gru 28, 2012 12:45 am
Właśnie obejrzałem. Zaraz jutro pójdę do spowiedzi, po piractwa nie toleruję. Ale inaczej się nie dało.
Film podobał mi się bardzo - fajna historia, świetnie zrobiona, akcent nie do podrobienia, mój ulubiony. Przy okazji po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu, że jeśli Glasgow, to tylko autostradą, tak na szybko, bez zatrzymywania się.
Aha, nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę. W jednej ze scen w filmie ekipa podjeżdża pod Glengoyne, a jak już wejdą za chwilę do środka, to zwiedzają Deanston. W sumie, nie tak daleko jedna od drugiej, ale widocznie uznali, że Deanston słabo się prezentuje z zewnątrz.
Anonymous - Pią Gru 28, 2012 11:40 am
| Rajmund napisał/a: | ... ale widocznie uznali, że Deanston słabo się prezentuje z zewnątrz. |
Fakt, że nie jest to wielce urocza destylarnia ale mi BARDZO się spodobała ze względu na przemysłowy charakter. O ile dobrze pamiętam pracownicy tej destylarnii opowiadali mi, że kiedys była tam przędzalnia. Dla czlowieka pochodzącego z Łodzi cudo - czułem się tam jak u siebie w domu
Pocieszny_PCS - Nie Gru 30, 2012 10:49 pm
No to jak się podobało, to na tubie jest cały film Whisky Galore:
http://www.youtube.com/watch?v=I8yzzDyGEoY
Enjoy
|
|
|