To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli nadciąga ciężka kawaleria - Jack Daniel's Sinatra Select

domuciech - Pon Gru 16, 2013 10:37 pm
Temat postu: Jack Daniel's Sinatra Select
Panie, Panowie. Nie chciał bym nikogo urazić taką ofertą na forum - jeśli będzie to źle widziane - proszę tego posta natychmiast usunąć, a o sprawie zapomnieć - nie ma w tym moich złych intencji. Nie znalazłem tu działu ogłoszeń kupna-sprzedaży (może za słabo szukałem), więc dodaję w tym miejscu.

Kupiłem na bezcłówce rzadką whiskey i chętnie oddam ją w godniejsze ręce po odpowiedniej gratyfikacji finansowej:) Link do aukcji poniżej - mogę ją zakończyć przed czasem, jeśli ktoś jest niecierpliwy:
http://allegro.pl/jack-da...3806327077.html

Pozdrawiam i polecam.

JacekBee - Pon Gru 16, 2013 10:51 pm

Obawiam się, że butelka za moment i tak zniknie z portalu allegro - z tego co pamiętam sprzedaż alkoholi jest tam zabroniona.

Nikogo oczywiście propozycją nie urazisz, tym niemniej forum dotyczy single maltów a nie bourbonów/tennessee whisky - zatem zachęcam do przeniesienia poszukiwań "godniejszych rąk" na fora o amerykańskiej whiskey.

Pozdrawiam.

Rajmund - Wto Gru 17, 2013 8:53 am

Mnie zachęciły "nieprzeciętne walory wizualne" tej whiskey. No i jestem pewien, że jako "wyjątkowy człowiek" jestem w stanie je w pełni docenić. Poczekam jednak do końca licytacji, zobaczę ile musiałbym wydać na taki "wyjątkowy prezent" dla siebie. Będę śledził aukcję z zapartym tchem... ;-)
ErykCzternasty - Wto Gru 17, 2013 9:25 am

Warto tez zwrocic uwage na specjalnie przygotowane beczki :wink:
domuciech - Wto Gru 17, 2013 7:16 pm
Temat postu: Miło słyszeć głos rozsądku...
@JacekBee - dziękuję za miłe przyjęcie i szybkie wyjaśnienie nieporozumień.

@Rajmund - jeśli tak piszesz - daruj sobie, nie stać Cię :) I z zapartym tchem też nie przesadzaj - podobno łatwo się udusić przez 6 dni na bezdechu...

@ErykCzternasty - w przeciwieństwie do Ciebie wybitnym znawcą nie jestem, ale z tego co o tym trunku napisali, beczki w których leżakuje ta whiskey są wewnątrz nacinane i podobno ma to wpływ na jej smak, zapach i kolor. Prawdopodobnie ma to też wpływ na żywotność beczki, stąd też wyższa cena... ale co ja tam, żółtodziób, mogę powiedzieć sensownego na taki temat.

ErykCzternasty - Wto Gru 17, 2013 7:33 pm

Jak slusznie zauwazyles - podobno. Marketingowe farmazony, ktore maja podbic cene przecietnego trunku do absurdalnych, przy uwzglednieniu zawartosci butelki, rozmiarow.
Trzymajtusię i - Wto Gru 17, 2013 7:34 pm

Doczytałem tam na stronie, że Sinatra ma jakiś udział w jej smaku, aromacie, wolniej czytam niż myślę, puściłem wodzę fantazji , pomogły mi w tym opisy zapachów, smaków jakie często opisujecie na forum i przestałem czytać, nie chcę wiedzieć jak Sinatra przyłożył się do tego trunku.
bartoszek - Wto Gru 17, 2013 8:19 pm

Ta whiskey jest faktycznie rzadka-w końcu Sinatra dał jej coś od siebie-odlał się do beczki nim ją zacni farmerzy napełnili destylatem po części z kukurydzy
rozen73 - Wto Gru 17, 2013 8:40 pm

Oj to to bartoszku, a Dean Martin napluł :cry:
aż strach pomyśleć co zrobił do beki Sammy Davies Jr. :mrgreen:

Wiktor - Wto Gru 17, 2013 8:53 pm

...
bartoszek - Wto Gru 17, 2013 8:55 pm

Aż strach się bać...
rosomak - Wto Gru 17, 2013 9:26 pm

domuciech napisał/a:
eśli tak piszesz - daruj sobie, nie stać Cię Smile I z zapartym tchem też nie przesadzaj

Bardzo slabe wejscie na forum. Przy kolejnym prosze o stosowne zapowiedzi. Do widzenia.