To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - NAJ NAJ NAJ

Wiktor - Pon Maj 12, 2014 9:27 pm
Temat postu: NAJ NAJ NAJ
Największe - a wręcz HISTORYCZNE - wydarzenie w świecie whisky w tym roku!
https://www.facebook.com/events/525258840911342/

Whisky z 1948 roku, unikalna, niepowtarzalna, najstarsza, najlepsza, słowem najświatowsza, no i aż 66 letnia (!) - kolejna wyśmienita okazja na okazyjne przepłacenie za jeden z zaledwie 160 egzemplarzy :lol:

Śpieszmy się lajkować profil, bo zabraknie dla nas miejsca wśród oklaskujących! No i pamiętajmy: 13 maja - dokładnie o godzinie 19:48! Światowe stolice już wstrzymują oddech, naprędce odwoływane są imprezy masowe, w sklepach zaczyna brakować szampana, wozy transmisyjne największych stacji telewizyjnych już w pełnym pogotowiu... http://wealthlive.pl/?lang=en

Kolejny szczyt surrealizmu zdobyty. A po ostatnich wynikach aukcyjnych słynnego Farclasa 1953 sądziłem, że odpoczną od zarabiania na whisky i będzie już z górki. Pokusa jest jednak widać zbyt silna.

morgan - Wto Maj 13, 2014 6:06 pm

o matko i co tu zrobić, takie wielkie wydarzenie, a tu poważne plany.
Iść grać w piłkę czy odwołać wszystko, zasiąść wygodnie w fotelu i czekać do tej 19:45 aż zgasną światła :twisted:

jednak pójdę grać w piłkę :lol: heh koniec miesiąca daleko więc jej nie kupię, chyba że dadzą na zeszyt :lol:

Alicja - Wto Maj 13, 2014 7:59 pm

ooo przegapilam wydarzenie. i to na rzecz pieczonej kielbasy. powinnam splonac na stosie? :D i kurcze tylko zwykly Ardbeg idzie przy tym :D
Czajkus - Wto Maj 13, 2014 8:31 pm

A imię jej EXCLUSIVE
Podobno ma 66,6 lat i miesięcy

Można przytoczyć z apokalipsy św. Jana
"I otworzyła studnię Czeluści,
a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
i od dymu studni zaćmiło się słońce i powietrze."

:twisted:

Wiktor - Wto Maj 13, 2014 8:41 pm

Z wielkiej Apokalipsy maly Grant... ukrywanie nazwy od poczatku zalatywalo takim wlasnie "rarytasem".
morgan - Wto Maj 13, 2014 10:17 pm

oj jednak dobrze że poszedłem w piłkę grać, jakbym wiedział że to Glen Grant t bym zagłosował zdecydowanie inaczej hehe

ps. to za ile można co " wyjatkowe cudo kupić ? "

JacekBee - Wto Maj 13, 2014 11:59 pm

Glen Grant 48' GMP... Wow. Po prostu... Wow.

8)

Chociaż w sumie, przy tym roczniku, obstawiałem albo GG albo Macallana w cenie ok. 100tys funtów :mrgreen: .

Nie powiem, poważnie rozważam zakup, tylko potrzebuję jednej kluczowej informacji: Czy jest skrzynka i jeśli tak to z czego strugana? :twisted:

Pawloff - Śro Maj 14, 2014 7:16 am

Z zabytkowego drewna zdobiącego polski 20-wieczny wychodek.

Trwa jeszcze spór historyków czy dzielo powstało w 48, cz 49 roku...

Rajmund - Śro Maj 14, 2014 8:55 am

Skrzyneczka musi być zacna, bo sama butelka w sumie taka sobie. Żadnych złoceń, żadnych brylantów. Wyobrażam sobie, że skrzyneczka wykuta jest z fragmentów meteorytu tunguskiego, zamknięcie wyrzeźbione jest z kłów mamuta, a wysadzana jest skamieniałymi bobkami gnatozaura z Solnhofen. Bezcenna.
Wiktor - Śro Maj 14, 2014 10:23 am

Powiedzieć: "największe wydarzenie w świecie whisky w tym roku"...

...to nic nie powiedzieć.

Adam Hochul - Śro Maj 14, 2014 1:03 pm

A myslalem ze sobie odpuszcza ten cask, jak przeczytalem oryginalne notki z degustacji. Ale widac grunt pali im sie pod nogami :)
Czajkus - Śro Maj 14, 2014 2:20 pm

Na ich stronie piszą, że już wszystkie sprzedane w przedsprzedaży także nie wiem czy dowiemy się jaka odpowiedź w ankiecie była prawidłowa.

Mnie z racji kolekcjonowania miniaturek bardzo razi takie niedolanie płynu w butelce, a poza tym to wygląd butelki bardzo słaby - zero pomysłu, a są przecież w Polsce huty kryształów, dobrzy projektanci i cuda można robić - a nie takie słoiki.

PS: dzisiaj na swoim blogu dodałem 200 interesujący wpis o Starce, link w podpisie.

Rajmund - Śro Maj 14, 2014 2:25 pm

Czajkus napisał/a:
Mnie z racji kolekcjonowania miniaturek bardzo razi takie niedolanie płynu w butelce,

Ewidentnie ktoś nadpił...

JacekBee - Śro Maj 14, 2014 7:02 pm

Rajmund napisał/a:

Ewidentnie ktoś nadpił...

To Przemkowi polali :lol: . Ja już nie mogę się doczekać notki na blogu - wreszcie będziem i my, maluczcy, wiedzieć jak ten rarytas smakuje...

Pocieszny_PCS - Śro Maj 14, 2014 7:35 pm

Jacku, ja juz ci mogę napisać jaka notka będzie :)
Ocena: 9,1
Z: delikatny, owocowy z nutą ciasta, cynamonu i dębu
S: gorzka, z nutą śliwki, wiśni, miodu i wanilii
F: długi, z nutą białego pieprzu, grejpfruta i ziół