czyli best of coś-tam ;-) - live4flyfishing
Noform - Sob Lis 08, 2014 2:04 am Temat postu: live4flyfishing Witam,zastanawiam się czy na Tym forum są jakieś osoby które pasjonują sie wędkarstwem muchowym?
oscarez - Sob Lis 08, 2014 12:49 pm
Przyjemność czerpana z krzywdzenia żywych stworzeń jest dewiacją powszechnie nazywana sadyzmem chłopczyku. Więc poszukaj sobie podobnych na innym forum.
JacekBee - Sob Lis 08, 2014 1:28 pm
Po tastingu Lowlandsów i mając na uwadze zbliżającą się degustację Mortlachów mam podejrzenia, że to jednak właściwe forum. Tylko takie nieco zakamuflowane .
Noform - Sob Lis 08, 2014 2:53 pm
| oscarez napisał/a: | | Przyjemność czerpana z krzywdzenia żywych stworzeń jest dewiacją powszechnie nazywana sadyzmem chłopczyku. Więc poszukaj sobie podobnych na innym forum. |
Nie chce wywoływać wojny jednak wiele gatunków ryb żyje dzięki wędkarzom, przykładam jest pstrąg rasy myślenickiej.
Sadystą jest każde stworzenie jedzące mięso, nie koniecznie człowiek.
PawelWojcik - Sob Lis 08, 2014 3:36 pm
zycie zaczelo sie w wodzie. ci, ktorzy (jak my) wyszli z wody musieli zjadac innych, aby otrzymac kolosalna ilosc kalorii/energii potrzebnej dla ogrzania swojego ciala. jest to OK, ze ktos zabija dla jedzenia, ale zeby zabijac, albo ranic dla zabawy...
nie jadlem pstraga rasy myslenickiej, wiec mam prawo byc nie obiektywny
Noform - Sob Lis 08, 2014 4:47 pm
Cóż ja mam inne zdanie,ale każdy inny punkt widzenia może mieć.
Pawloff - Sob Lis 08, 2014 9:41 pm
Forum wędkarskie zdecydowanie nie jest. Choć to fajne hobby
Myślę, że Oskar miał na myśli lapanie ryb dla samej frajdy łapania, a nie po to żeby jeść.
Ale Oskarez to Oskarez nawet cykliście wpier....i inaczej czyż był by Oskarezem?
Noform - Nie Lis 09, 2014 12:56 am
Wiesz łapanie dla samej frajdy jest bardziej etyczne niż zabijanie dla frajdy, wiem że to brzmi dziwnie,
Żeby nie było temat stworzyłem po to żeby dowiedzieć się jak bardzo rozprzestrzenieni są muszkarze.
Pawloff - Nie Lis 09, 2014 1:11 am
mowa była o zabijaniu, żeby jeść. Nie dla frajdy.
Wiktor - Nie Lis 09, 2014 8:15 pm
| Noform napisał/a: | | jak bardzo rozprzestrzenieni są muszkarze |
Prawda może być bardziej przerażająca, niż wszystkim nam się wydaje. Skoro dotarli nawet tutaj...
PawelWojcik - Nie Lis 09, 2014 9:17 pm
podobno nawet Doda lapie na muche
Adam Hochul - Pon Lis 10, 2014 10:40 am
Ani Muchy nie tykam, inna kwestia ktora wyplynela w tym temacie to niezdolnosc poprawnego pisania u rdzennych mieszkancow Silezji i okolic. Jestem dysortografem/dysleksykiem ale zasadi pisowni zdolalem sie nauczyc, mimo ze pol zycia przezylem na emigracji nadal staram sie pisac poprawnie.
Ale whisky bym sie napil dzis tasting Cooley 1988-1991 Bourbon & Rum. Chetnych zapraszam na 19ta (wspomnial bym wczesniej ale sam wlasnie sie dowiedzialem ze mam zorganizowac )
Wiktor - Pon Lis 10, 2014 10:46 am
Cool
Adam Hochul - Pon Lis 10, 2014 11:26 am
| Wiktor napisał/a: | Cool |
To przyjezdzasz ? wezme dodatkowe buteleczki na 'take away'
Wiktor - Pon Lis 10, 2014 12:49 pm
| Adam Hochul napisał/a: | | dodatkowe buteleczki |
Lepiej kanisterki
|
|
|