czyli giełda whisky dla początkujących - JIM BEAM Bourbon Kentucky Straight
RP - Śro Wrz 30, 2015 10:14 am Temat postu: JIM BEAM Bourbon Kentucky Straight Witam ! dostałem na prezent Jim Beam wersja 4 letnia 0,75 l , butelka orginalnie zapakowana zakupiona ok 20-21 lat temu ( może nawet więcej ), butelka stała w barku więc bez dostępu do światła , czy jest coś wart ? dzięki za odpowiedź !
Czajkus - Śro Wrz 30, 2015 10:25 am
No to jak przez tyle lat nikt nie chciał jej tknąć to znaczy, że jest nic nie warta.
RP - Śro Wrz 30, 2015 10:40 am
ale masz na myśli markę ?! typowa masówka ?
Czajkus - Śro Wrz 30, 2015 10:47 am
Napisałeś, że przez 20 lat stała w barku i nikt jej nie ruszył. A ile przez ten czas było świąt, ile sylwestrów, ile imienin, urodzin i dni kobiet? Kilkaset okazji do wypicia i nikt się nie skusił. A jak nikt jej nie chciał pić to znaczy, że musi być niesmaczny ten bourbon.
RP - Śro Wrz 30, 2015 10:50 am
stała u rodziców którzy nie pija mocnego alkoholu , a jezeli butelka jest orginalnie zamknięta bo nie wiem czy jest dobry pytam się ile może być warta taka butelka bo jeżeli jest coś więcej warta to może rozpocznę kolekcje a nie wypije wieczorem
Czajkus - Śro Wrz 30, 2015 10:56 am
To lepiej zrobisz jak ją wieczorem wypijesz, tylko dużo coli dodaj to troszkę poprawi jej smak
To jest najpopularniejszy bourbon na świecie - wartość by miał jakby był sprzed prohibicji.
RP - Śro Wrz 30, 2015 10:58 am
dzieki za odpowiedź ,dlatego pytam nie jestem znawcą drogiej whisky , czyli wieczorem będę walczył ale bez coli pozdrawiam
Czajkus - Śro Wrz 30, 2015 11:07 am
| RP napisał/a: | będę walczył ale bez coli pozdrawiam |
No to trafiłeś na dobre forum
|
|
|