To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli lustra precz! - LUTOWE MAL(t)OWANIE?

Wiktor - Pią Sty 25, 2008 2:31 pm
Temat postu: LUTOWE MAL(t)OWANIE?
Co powiecie na pomysł, żeby spotkać się w lutym (np. weekendową sobotę 9/10) i zniszczyć pewną ilość whisky? Takie ot, niezobowiązujące, jednowieczorowe party, celom integracyjnym służące... Jest spora grupa osób które chętnie poznalibyśmy osobiście przy kieliszku dobrego malta, a i za starymi znajomymi tęskno... :D

Idea jest taka:
- miejsce spotkania: w lub okolice Szczecina - albo Poznania (jeśli a nuż ekipa "poznańska" byłaby chętna włączyć się w organizację?), Wielkopolska położona jest troszkę bardziej "centralnie" stąd taki właśnie wariant do rozważenia ;)
- ilośc osób: wszyscy chętni Forumowicze mile widziani!
- szkło i whisky: najpierw ustalamy wysokość składki, potem ilość butelek i ich koszt (czyli "co konretnie"), BOW organizuje i przeprowadza dostawę,
- pozostałe szczegóły (zakwaterowanie, jedzonko itd) do dogrania po wyborze miejsca zlotu.

Piszcie...

windham hell - Pią Sty 25, 2008 4:01 pm

Kurcze jak bardzo bym chciał uczestniczyć w takim maltowaniu tylko dlaczego Szczecin lub Poznań są tak daleko i jeszcze żona ma sesję egzaminacyjną :(
Czarek - Pią Sty 25, 2008 4:14 pm

Ja tez bardzo, z tym że od strony organizacyjnej to raczej nie podołam, dobry to jestem tylko w dezorganizacji (to z właśnych doświadczeń :mrgreen: ), ale bardziej serio to to nie bardzo mam wyobrażenie gdzie to zrobić. Hm w samym mieście, koncerptu mi brakuje. Pokombinuję może coś wpadnie do głowy, podpytam jeszcze kogo, może akurat. Nie bywałem na dotychczasowych spędach ( :wink: ) i wyczucia brakuje, termin sobotni to imprezki w barach i tego typu przybytkach, trza by czegoś kameralnego.
parominius - Pią Sty 25, 2008 5:44 pm

Jakieś przytulne Agroturystyczne usrtojstwo z salką kominkową...dębowe stoły..dużo dębu..perzytulnie ,swojsko,z daleka od zgiełku.....
Mam coś takiego na oczku,choć nie wiem czy dam radę w lutym...marzec,kwiecień już bardziej :D :D

http://www.reges.home.pl/ranczo.htm

czyż nie piękne miejsce??????

Pawcio - Pią Sty 25, 2008 10:50 pm

Wiktor na jeden wieczór do Szczecina nie pojade , jestem wariat ale nie aż taki ;) )))

co innego na 2 wieczory ;) )

Czarek - Pią Sty 25, 2008 11:08 pm

parominius napisał/a:
Mam coś takiego na oczku

fifne

parominius - Sob Sty 26, 2008 11:02 am

umiejscowienie na mapie:
http://mapa.pf.pl/--_inde...FQiXiQoddFD1Gw#
wejść w zakładkę zaplanuj trasę,po czym wpisać miejsce zkąd biegniemy i miejsce docelowe:Czarnków.Hacjenda ów stoi kilka km od tego miasta.

miejsce sprawdzone empirycznie... :D

Wiktor - Sob Sty 26, 2008 11:38 am

Interesujące.... A jak cenowo owo miejsce się prezentuje?

[ Dodano: 26 Styczeń 2008, 11:41 ]
Pawcio napisał/a:
co innego na 2 wieczory

Nie ma problemu, kto chce przybywa już w piątek na tradycyjne "kwalifikacje"... :D

parominius - Sob Sty 26, 2008 1:06 pm

Wiktor napisał/a:
A jak cenowo owo miejsce się prezentuje?

W lipcu ubiegłego roku płaciłem 50 zł za noc...i to w pełni sezonu...jedzonko nie wiem,ale można podzwonić...klimacik tam jest fajniuchny... :D

Czarek - Sob Sty 26, 2008 4:48 pm

Pawcio napisał/a:
co innego na 2 wieczory

zaraz zrobi się z tego trzydniówka :lol:
tak z innej beczki, uraczyłem podniebienie Laphroaigiem 10 CS z 2000, dobre ci to to okrutnie, jak słowo daję :shock:

Wojciech - Sob Sty 26, 2008 6:10 pm

Oj, w historii Spotkań i trzydniówki bywały :lol:
A wczorajszy wieczór ekipa jeleniogóska spędziła w miłym pensjonacie w Karpaczu.
Program imprezy:
1. Nikka – Yoichi – 10YO;
2. Edradour - A10Y The Distillery Edition;
3. Glenrothes – Duncan Taylor Rare Auld – A36Y;
4. Tamdhu – Duncan Taylor Peerless – A34Y 1969/2004;
5. Midleton Very Rare 2007 Selection Irish Whiskey;
6. Caol Ila – A18Y;
7. Aberlour a’bunadh;
8. Millburn – Rare Malts Selection – A35Y 1969/2005;
9. Caperdonich – Lonach – A37Y 1968/2006;
10. Highland Park – JWWW Scottish Castles – 25YO 1981/2007;
11. Springbank – Vintage 1997;
12. Longmorn – Gordon & MacPhail – 25YO;
13. Port Ellen – A22Y – Dist. 1979 – First Release 2001;
14. Port Ellen – Douglas Laing Platinum Selection Old & Rare – A27Y;
15. Lagavulin – 21YO.
Fajnie było :D

Czarek - Sob Sty 26, 2008 7:47 pm

Wszyscy aby przeżyli :wink: litości to Wy dla siebie nie macie :mrgreen:
jakie straty w pododdziale

Wiktor - Sob Sty 26, 2008 9:19 pm

Wojciechu godny mieliście zestawik, zaiste!

Czekamy na wrażenia, porównania, rankingi wieczoru... :D

Wybierzecie się do Wielkopolski w lutym?

David - Nie Sty 27, 2008 7:23 pm

Nie no daliśmy radę bez ofiar, a wszystko dzięki półtoragodzinnej, regenaracyjnej przerwie u "Ducha Góra" - szaszłyki góralskie i takie tam :wink: (przerwa była, ma się rozumieć, po Koali :mrgreen: )

Zestaw rzeczywiście godny. Trochę wspominków z ostatnich spotkań jak Glenrothes, Mortlach czy Caperdonich. Trochę znanych i lubianych jak Aberlour a’bunadh czy fantastyczny (za każdym razem po prostu to potwierdza :wink: ) Edradour - A10Y The Distillery Edition. Wspomnieć warto Yoichi bo po raz kolejny potwierdziła, że pomimo, iż przyjechała do nas z Japonii, to prezentuje bardzo solidny poziom. (wiem wiem Wiktorze ale serio serio).
No i było kilka prawdziwych gwiazd, szczególnie ciekawe było poównanie dwóch PE, gdzie ten ob pokazał prawdziwego pazura na tle ułozonego gentelmana Platinum. Dla ułatwienia sprawy oba oczywiście były zjawiskowe :wink: Ogromne wrażenie zrobił HP no i oczywiście Lag 21. Ostanie cztery prezentowały tawysoki poziom, że o kolejności na podium decydowała fotokomórka :mrgreen:

Moja klasyfikacja to:
1. PE Platinum
2. Lagavulin 21
3. HP
4. PE ob

I specjalne wyróżnienia dla Edradour - A10Y The Distillery Edition oraz Caperdonich

Wiktor napisał/a:
Wybierzecie się do Wielkopolski w lutym?

Słuszna koncepcja, ale może lepiej bliżej końca lutego bądź w marcu

Wiktor - Nie Sty 27, 2008 9:00 pm

np. 22-24 luty pasowałoby Wam?
w razie będą 2 tygodnie więcej na dopięcie zaopatrzenia więc czemu nie ;)

marzec u mnie z kolei mało realny

David napisał/a:
Moja klasyfikacja to:
1. PE Platinum
2. Lagavulin 21
3. HP
4. PE ob

Ha, z tak pięknym podium ciężko będzie konkurować ale liczę że i w lutym zmal(t)ujemy coś wyjątkowego...! Pierwsze propozycje już padają, wkrótce pojawią się na Forum...