To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli giełda whisky dla początkujących - Yamazaki 12

maudite - Wto Mar 15, 2016 11:39 am
Temat postu: Yamazaki 12
Skoro handluje się tu nawet blendami, to chyba się nie obrazicie ;)
Do sprzedania butelka Yamazaki 12, 43%, 700 ml. Cena 550 zł.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt. W razie czego mogę oczywiście wysłać jakieś zdjęcia.

mzajaczek - Śro Mar 16, 2016 7:40 am

Zamienie na 7 butelek jacka!!!:) :cool:
maudite - Śro Mar 16, 2016 11:33 am

mzajaczek napisał/a:

Świat jest dziwny i ta opcja nie wydaje się taka pozbawiona sensu :D litrówki to przynajmniej? Bo jak mi będzie ta flaszka zalegała długo, to może będzie szło się dogadać.

loom - Śro Mar 16, 2016 12:38 pm

Ja myślę, że 7 butelek 0,35 prędzej. :lol:
mzajaczek - Śro Mar 16, 2016 3:47 pm

maudite napisał/a:
mzajaczek napisał/a:

Świat jest dziwny i ta opcja nie wydaje się taka pozbawiona sensu :D litrówki to przynajmniej? Bo jak mi będzie ta flaszka zalegała długo, to może będzie szło się dogadać.

Oczywiscie ze litry!!! Ale chyba przesadzilem z tymi 7. Ale 5 szt:)

PawelWojcik - Śro Mar 16, 2016 4:24 pm

baca nie mogl sprzedac na targu psa za milion, wiec zanienil go na dwa koty po pol miliona kazdy.
hej!

Wiktor - Śro Mar 16, 2016 5:31 pm

PawelWojcik napisał/a:
psa za milion

maudite napisał/a:
Yamazaki 12

http://www.gifbin.com/bin...ops-on-girl.gif

maudite - Śro Mar 16, 2016 5:58 pm

Panowie, proszę się nie pastwić nad tematem - chcę tą butlę przekazać w dobre ręce, a za pozyskane bilety NBP kupić coś pijalnego. Ponoć jakiś limitowany, nowy Arran się pojawił!
mzajaczek - Śro Mar 16, 2016 6:56 pm

no dobra tak powaga teraz. szczerze... pił ktoś takie cos? do czego mozna porównac???
maudite - Śro Mar 16, 2016 7:15 pm

mzajaczek napisał/a:
no dobra tak powaga teraz. szczerze... pił ktoś takie cos? do czego mozna porównac???

Japońce to kiedyś startowały od 120-130 złotych za Yamazaki 10 i 12. Wtedy to była chyba suma adekwatna do ich wartości :)
Ale teraz jest szał na azjatycką whisky, malty z jakimś tam podanym wiekiem, które smakują trochę lepiej od politury, ludzie sobie prawie wyrywają z rąk. To i ceny takie sobie. Ja dziś w hurtowni zauważyłem Hakushu 12 za prawie 500 brutto.

Pocieszny_PCS - Śro Mar 16, 2016 7:32 pm

I pomyśleć, że kiedyś człowiek to pił, było jak podstawka, smakowało jak podstawka i kosztowało jak podstawka, a tera to jakieś luksusy. Nie ogarniam.
Dziś jednak miałem mały powrót do starych czasów. Kupiłem poczciwą Glengoyne 17yo za 34Eur :cool:

loom - Czw Mar 17, 2016 12:40 pm

mzajaczek napisał/a:

Do niczego, to magiczny dąb japoński, ma działanie lecznicze i legendarny aromat. Jeden taki płakał jak sprzedawał.