czyli spróbuj zanim będzie za późno... - Trojaczki BenRiach
nogreg - Wto Sie 31, 2021 10:07 pm Temat postu: Trojaczki BenRiach Witam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem trzech butelek Benriachów. Destylacja 1995-1996, co najmniej pełnoletnie. Każda butelka pochodzi z innej beczki: bourbon, PX albo oloroso. Zestaw 3 sampli po 50ml oferuję w cenie 245zł, przesyłka Paczkomatem Inpost 14zł. Mam do zaoferowania 7 takich zestawów.
BenRiach 1996 Bourbon Barrel 19YO
Benriach 1996 Pedro Ximenez 18YO
BenRiach 1995 Oloroso Butt 20YO
Zapisani:
KrzysiekK, inpost
satma, odbiór Bukowiec
JacekBee, odbiór Bukowiec
Laphromac inpost
piotrek4285 inpost
Tomek1 odbiór WLW
Rafal odbiór Bukowiec
I komplet chętnych, w weekend roześlę informacje z danymi do wpłaty.
Dla chętnych, z którymi zobaczę się na WLW lub pod Jelenią Górą sample proponuję dowieść osobiście. Wyślę, jeśli komuś bardzo się spieszy.
KrzysiekK - Wto Sie 31, 2021 11:32 pm
Poproszę zestaw
satma - Śro Wrz 01, 2021 12:02 am
mówisz, że to mogą być ciekawe smaki? sprawdzam raz!
nogreg - Śro Wrz 01, 2021 1:50 pm
Obaj Panowie zapisani, mam nadzieję na edycję w pierwszym poście (teraz nie mogę).
| satma napisał/a: | | mówisz, że to mogą być ciekawe smaki? sprawdzam raz! |
Już sprawdzone, jest bardzo dobrze. Wersja po bourbonie zrobiona na wypasionej beczce, łycha pełna w smaku, ułożona, bardzo gęsta. Po PX świetnie zrównoważona beczka i destylat, wyraźna sherry i charakter Benriachów, z lakierami, skórą i mnóstwem suszonych owoców (coś z Glendronachów i coś z Ben Newisów). Najciekawsza jest flaszka po Oloroso. Niesamowicie ułożona, alkoholu praktycznie nie czuć ani w aromacie, ani w smaku. Na butelce nic o dymności nie piszą, tymczasem to dymna whisky w zapachu, smaku i finiszu. Jest o tym wzmianka i na dołączonej karteczce na szyjce, i na WB. Mógłbym pomylić z dobrym delikatnie dymnym Bowmorem. Bardzo dobre połączenie BenRiacha, sherry i dymu, z typową dla oloroso oleistością, aromatem lasu (mineralny, grzyby, żywica), tytoń, skóra. Orzechy i suszone owoce. W opisie WB jest siarka, ale ja jej nie czuję.
JacekBee - Czw Wrz 02, 2021 12:29 pm
Fajny, przemyślany zestaw. Poproszę
Laphromac - Czw Wrz 02, 2021 4:39 pm
Wchodzę w to
piotrek4285 - Czw Wrz 02, 2021 8:44 pm
Cześć,
Poproszę zestaw
Tomek1 - Czw Wrz 02, 2021 9:07 pm
A polej. Odbiór na WLW
Rafal - Pią Wrz 03, 2021 8:28 am
poproszę zestaw, jeśli można to z odbiorem na wrześniowym spotkaniu
nogreg - Pon Wrz 13, 2021 9:53 am
Sample rozlane, dziś wysyłka Inpostem.
wczoraj się nie wyrobiłem, sample poszły dziś, pozdrawiam.
|
|
|