czyli nadciąga ciężka kawaleria - witam posiadam whisky (stara) ile ona jest warta???
kogucik20 - Pon Cze 23, 2008 6:35 pm Temat postu: witam posiadam whisky (stara) ile ona jest warta??? Witam posiadam whisky nie otwierane z tego co wiem stare jest na niej kilka dat ale nie wiem ktora jest prawdziwa ... na butelce sa napisy "Jack daniel's" i jeszcze napis "4/5 quart" czy ktorys z was moglby mi powiedziec ile cos takiego jest warte ??? dodaje zdjecia ;] z gory dziekuje
Michal - Pon Cze 23, 2008 6:56 pm
Ja wiem czy to takie stare? Mi wygląda na zwykłego Danielsa i tyle. No, moze jakaś świąteczna edycja bo w kartoniku
Co do wartości to akurat JD ma bardzo łatwy przelicznik opłacalności - 0,5L - 50zł; 0,7L - 70zł; 1,0L - 100zł
A jeżeli chodzi o te daty to zauważ że są to daty kiedy JD dostał jakieś zlote medale a nie produkcja
Mistu - Pon Cze 23, 2008 8:19 pm
Za darmo bym nie wział, sorry za szczerosc
Wiktor - Pon Cze 23, 2008 8:31 pm
Niestety, nie mam nawet pojęcia jak wygląda "zwykły" JD...
Michal - Pon Cze 23, 2008 9:19 pm
Eh burżujki wy dwa! Jack Daniels to tak jak Jim Beam czy inna whiskey coś czego można się napić z lodem i smakuje na prawdę miło. Oczywiście nie można tego porównać do maltów, ale whiskeye też mają coś w sobie
RudeBoy - Wto Cze 24, 2008 6:51 pm
Kukurydzę
Mistu - Wto Cze 24, 2008 6:53 pm
Nie piłem nigdy z lodem, nie chce próbowac. Szkoda pracy tych ludzi by zmieniac smak whisky
pekay27 - Śro Cze 25, 2008 6:33 pm Temat postu: Re: witam posiadam whisky (stara) ile ona jest warta???
| kogucik20 napisał/a: | | Witam posiadam whisky nie otwierane z tego co wiem stare jest na niej kilka dat ale nie wiem ktora jest prawdziwa ... na butelce sa napisy "Jack daniel's" i jeszcze napis "4/5 quart" czy ktorys z was moglby mi powiedziec ile cos takiego jest warte ??? dodaje zdjecia ;] z gory dziekuje |
wygląda na jakies z lat 80tych, a 90 proof to chyba wiecej niz 40% tak czy siak mozna sie niezle nabzdryngolić
Maciejf - Sob Cze 28, 2008 11:03 am
90 proof = 45% wiec do picia sie nadaje
|
|
|