czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - WHISKY. UISGE BEATHA. WODA ŻYCIA - Helen Arthur
Czerwek - Nie Wrz 07, 2008 9:28 pm Temat postu: WHISKY. UISGE BEATHA. WODA ŻYCIA - Helen Arthur Witam
Posiadlem ostatnimi dniami ta ksiazke. To nie jest jedyna ksiazka o whisky jaka posiadam, ale chcialbym sie dowiedziec co o niej sadzicie?
Wiktor - Nie Wrz 07, 2008 9:30 pm
Droga
Więcej po przeczytaniu.
David - Pon Wrz 08, 2008 9:09 am
Czy to przypdkiem nie jest to czym zajmował się Rajni?
Czerwek - Pon Wrz 08, 2008 11:48 am
W sensie pan Rajmund Matuszkiewicz?
Wiktor - Pon Wrz 08, 2008 12:32 pm
O ile mi wiadomo - nie, ale sam pewnie zabierze głos gdy tylko się uaktywni
| Czerwek napisał/a: | | pan Rajmund |
Tak, ten Pan Rajmund
Czerwek - Pon Wrz 08, 2008 2:04 pm
No to o ile mi wiadomo to bral udzial
Wiktor - Pon Wrz 08, 2008 2:51 pm
Autorka ta sama, ale inny tytuł, inne wydawnictwo... No i wątpliwe, by Rajmund ukrywał się pod pseudonimem literackim Elżbieta Zawadowska-Kittel. Chociaż...
David - Śro Wrz 10, 2008 10:17 am
| Wiktor napisał/a: | | Autorka ta sama, ale inny tytuł, inne wydawnictwo... |
mozliwe ale jakoś tak w tym okresie miało się to ukazać
Rajmund znów się gdzieś ukrył, a my błądzimy w domysłach
ukaszu - Śro Wrz 10, 2008 1:22 pm
Najlepiej by sam Rajmun zabrał głos
Rajmund - Czw Wrz 11, 2008 6:19 pm
Uwaga, głos zabieram
Książka, którą ja tłumaczyłem, to najnowsze dzieło p. Helen Arthur. W tytule było coś o przewodniku konesera, ale była tam też whiskey (tak, tak, właśnie przez "e"). "Whisky. Uisge Beatha. Woda życia" to książka sprzed 8 lat, wyadan po raz pierwszy w 2000r.
Dlaczego przetłumaczonej przeze mnie (świeższej!) książki jeszcze nie ma na rynku to już tylko wydawnictwo wie. Ale oni od samego początku zachowywali się raczej dziwnie...
Pawcio - Sob Wrz 13, 2008 10:00 am
grunt żeby zapłacili
David - Pon Wrz 15, 2008 9:52 am
super to już za osiem lat wydadzą tę nowszą
Rajmund - Pon Wrz 22, 2008 1:51 pm
Właśnie dostałem wiadomość, że tłumaczona przeze mnie książka właśnie ujrzała światło dzienne. Nazywa się "Whisky. Przewodnik po światowych markach whisky" i jest dostępna chociażby tu: http://merlin.pl/Whisky-P...0.html#fullinfo
Jeśli chodzi o tytuł, to oryginał brzmiał nieco inaczej, ale polskie wydwanictwo zmieniło go, bo (z nieznanych mi powodów) najnowszą książkę Helen Arthur postanowiono wydać jako część większej serii - czekolada, kawa, itp.
Sam jeszcze nie widziałem ostatecznego efektu, ale obiecano mi, że lada dzień do moich drzwi zapuka kurier z dostawą...
Czerwek - Pon Wrz 22, 2008 2:14 pm
Eee... To widze, ze to rozne wydawnictwa
A ten przewodnik jak oceniasz?Warto, nie warto?
Wiktor - Pon Wrz 22, 2008 5:14 pm
Profesjonalne tłumaczenie plus dobra cena równa się sukces
|
|
|