czyli best of coś-tam ;-) - czy kupiliście już...
Wiktor - Pon Paź 19, 2009 8:53 pm Temat postu: czy kupiliście już... ...swój egzemplarz?
Czarek - Pią Paź 23, 2009 7:36 pm
tak przy okazji, dla zainteresowanych "Malt Whisky Companion" Jacksona (2004)
http://depositfiles.com/en/files/1sgo9tf45
pozdrawiam
Michal - Nie Paź 25, 2009 4:40 pm
Wiktoru, czy biblie dostępne będa w sklepie BOW?
Ps. czy w takiej wersji 2010 np. są tez oceny whisky która pokazała się na rynku powiedzmy 2-3 lata temu? czy tylko te najświeższe, najnowsze? Pytam, bo nigdy biblii w rękach nie miałem
Wiktor - Nie Paź 25, 2009 7:39 pm
Jim Murray każdorazowo wymienia pewną część notek na nowe. Wypadają najczęściej opisy niektórych spośród edycji single cask, które w naturalny sposób "znikają" z rynku wraz z upływem czasu (2-3 lata to obecnie "kosmos" dla dostępności takich whisky). Z zasady przeprowadza również "retasting" iluś-tam wersji. Dlatego aby wejść w posiadanie kompletu opisów, należałoby zaopatrzyć się we wszystkie edycje Biblii. Właśnie - należałoby... Nie mam przekonania czy ostatnie z nich są dostatecznie.. hmmm... wiarygodne? Pierwsze są mniej kontrowersyjne: autor nie chwali i nie promuje w nich "degustowania whisky bez jej picia", nie zapewnia czytelników że nie ma problemu alkoholowego nie wprowadza dodatkowo skali ułamkowej (nadal korzystając z jej kilkunastu procent!), wreszcie - jako whisky roku nie obiera (po wielokroć) Ardbeg Uigeadail...
A odpowiadając na pierwsze pytanie - tak, planujemy oferować właśnie te pierwsze edycje Biblii.
Pawcio - Pon Paź 26, 2009 8:21 am
Popieram Wiktora , pierwsze wydania są mniej "kontrowersyjne" , pozycja która trzeba mieć ale ja polecam te starsze , może nie ma wszystkich Brukladichów ale daja radę;)
oscarez - Pon Paź 26, 2009 8:25 am
| Pawcio napisał/a: | | Brukladichów |
DOBRE!!
Pawcio - Pon Paź 26, 2009 8:29 am
| oscarez napisał/a: | | Pawcio napisał/a: | | Brukladichów |
DOBRE!!
|
hehehe no cóż trzeba łamac konwenanse , że niby się znamy itp.
PS kilka jest dobrych tylko trudno na nie trafić;))
Czerwek - Śro Paź 28, 2009 10:24 pm
Fakt, czas zobaczyc co w nowej wersji sie znajduje...
A jakis czas temu udalo mi sie na ebay dostac 4 ostatnie roczniki, dodatkowo z autografem i kilkoma slowami od autora...
|
|
|