To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - JW Double Black

johnmajor - Nie Wrz 12, 2010 1:06 pm
Temat postu: JW Double Black
Witam,
Mam do sprzedania 1-litrowe ekskluzywne whisky Johnnie Walker DOUBLE Black, wprowadzone na rynek na początku 2010 r. przez Diageo, w związku ze stuleciem rozpoczęcia produkcji whisky Black Label. Nowa mieszanka jest jeszcze bardziej intensywna od tradycyjnego "blacka". Rezultat ten uzyskano dzięki kupażowi najlepszych whisky typu single malt o bardzo silnym smaku, produkowanych na zachodzie Szkocji. Johnnie Walker Double Black jest normalnie dostępny JEDYNIE w sześciu największych lotniskach międzynarodowych na świecie: w Bangkoku, Bejrucie, Dubaju, Nowym Jorku, Singapurze i Sydney. Nie do dostania w normalnej ofercie detalicznej, nie tylko w Polsce, ale i w Europie!

windham hell - Nie Wrz 12, 2010 1:10 pm

obawiam się że nawet za cenę trzy razy niższą na tym forum raczej nikt się nie skusi :?

tym bardziej po opisie dzięki czemu jest ona taka double

johnmajor - Nie Wrz 12, 2010 1:13 pm

To gdzie mogę spróbować to sprzedać? To whisky jest naprawdę unikatowe i dla koneserów. Mi szkoda go wypić, bo ja i tak zawsze mieszam whisky z Colą, a dla Double black to bylaby profanacja. windham hell,
windham hell - Nie Wrz 12, 2010 1:18 pm

najlepiej na eBayu ale czy taką cenę uzyskasz w najbliższym czasie bardzo wątpliwe ,
johnmajor - Nie Wrz 12, 2010 1:22 pm

Na amerykanskim e-bayu JW Double Black jest wystawiany średnio za 350 USD, więc może mi się uda
windham hell - Nie Wrz 12, 2010 1:58 pm

jeżeli nie bedzie to tajemnica daj znać za ile ja sprzedałeś :wink:
David - Nie Wrz 12, 2010 6:12 pm

ja tam bym pomieszał dla odmiany z pepsi - skoro double to można jeszcze szurnąć toniku :twisted:
pawcios - Nie Wrz 12, 2010 7:18 pm

johnmajor napisał/a:
Nowa mieszanka jest jeszcze bardziej intensywna od tradycyjnego "blacka"

Tego bym nie wspominał, bo może zadziałać odwrotnie niż zakładasz... :lol:

Rajmund - Nie Wrz 12, 2010 7:30 pm

johnmajor napisał/a:
Mi szkoda go wypić, bo ja i tak zawsze mieszam whisky z Colą, a dla Double black to bylaby profanacja

Wybacz, nic osobistego, ale dla większości bywalców tego forum profanacją byłoby wlanie tego czegoś do kieliszka. Dałeś się nabrać na chwyty speców od marketingu z Diageo. Nie Ty pierwszy, nie Ty ostatni...

Pozdrawiam,
Rajmund

Pawcio - Pon Wrz 13, 2010 4:39 pm

Rajmund , nie przesadzaj , zmusilibyśmy się ;) )
Rajmund - Pon Wrz 13, 2010 5:42 pm

Pawcio napisał/a:
Rajmund , nie przesadzaj , zmusilibyśmy się )

No dobra, przesadziłem. Ale to w odpowiedzi na intensywną kampanię reklamową przedmiotowej butelki. Gdzie nie otworzyłem BOW'u, tam było o podwójnym Jasiu.

Uważam, że jest doskonałem miejsce dla takich whisky. Kiedy po intensywnej degustacji czujesz, że jeszcze byś walnął kielonka, a szkoda Ci dobrej whisky, bo kubki smakowe już nie te - wtedy lejesz sobie takiego Jasia i dob(p)ijasz się. Pamiętam opcję na mezcal właśnie w takich okolicznościach. Bo dobrej whisky już nam było szkoda...

Poza tym, jak już niedawno gdzieś tam wspominałem, z Tobą Pawciu, to ja nawet Loch Lomond no age się napiję. A co tam ;)

Pozdrawiam,
Rajmund

Pawcio - Wto Wrz 14, 2010 9:23 am

Rajmund napisał/a:
z Tobą Pawciu, to ja nawet Loch Lomond no age się napiję. A co tam Wink

no dopra zmuszę się ;) )

Janek_L - Nie Wrz 19, 2010 3:55 pm

Trochę smutno słuchać o piciu łychy na "kielonki" :( ((
BarTT - Nie Wrz 19, 2010 5:40 pm

Nie bierz tego dosłownie. Mowa o czarnym (podwójnie czarnym :shock: ) jasiu "na kielonki". Porządnej whisky raczej nikt tutaj kolejkami nie dusi. :)
Pawcio - Nie Wrz 19, 2010 6:50 pm

Kolega Janek chyba w jesiennej depresji;) , łycha jest do picia a nie do modlenia.