To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum

Piotr Zając - Śro Paź 27, 2010 9:00 pm

BarTT napisał/a:
Żubrówka, no żubrówka to dobra rzecz, jak nie jak tak

I oto prawdziwy Patriota :-)

P.S. Mimo, że to nie to forum.. dobra wódeczka w dobrym gronie też jest baaardzo miłym przeżyciem...

rosomak - Śro Paź 27, 2010 9:01 pm

O wlasnie! i ja tez sie zastanawiam kto niektorym whisky sufluje.....
Wiktor - Śro Paź 27, 2010 9:05 pm

Trochę nie w temacie ;) ale Glenmorangie rzeczywiście niedomaga. Nawet Glenlivet stworzył dobre edycje Nadurry... Tymczasem Gmrngie ma najwyraźniej jakiś problem z samoświadomością ;) Trudno mi wymienić inną taką bądź co bądź znaną markę, która nie może pochwalić się obecnie chyba żadną naprawdę wartościową edycją...
Rajmund - Śro Paź 27, 2010 9:08 pm

Wiktor napisał/a:
Glenmorangie rzeczywiście niedomaga. Nawet Glenlivet stworzył dobre edycje Nadurry... Tymczasem Gmrngie ma najwyraźniej jakiś problem z samoświadomością

Ja mam wrażenie, że sytuacja ta nastała w chwili przejęcia Glenmorangie i Ardbeg przez LVMH. Jakiś cwaniak od marketingu wymyślił sobie, że Glenmorangie będzie taką Hennessy w świecie whisky - będzie ślicznie pakowana, zaoferujemy całą gamę wersji, wymyślimy dęte nazwy, a banda nadętych pajaców natychmiast to kupi. A zawartość? A my coś tam wlewamy...? ;)

Pozdrawiam,
Rajmund

Piotr Zając - Śro Paź 27, 2010 9:10 pm

Wiktor napisał/a:
ale Glenmorangie rzeczywiście niedomaga

Troszkę sie zgodzę, choć doświadczenie mam niewielkie z Glenmorangie. Pierwszą moją była Ten Years Old. Po Glenfiddichu 12 i czymś podobnym na początku uderzył mnie aromat.. myślę sobie - ale dobre!! Ale smak... już nie to... Potem 10YO The Origin to już chyba jeszcze większa porażka, jak dla mnie. Nie twierdzę, że się krzywiłem z obrzydzenia i piłem za karę z lufa przy skroni, ale po połowie butelki coraz bliższy byłem stiwerdzeniu, że nie ma się o co bić.
Nie wiem, jak lepsze wersje...

[ Dodano: 27-10-2010, 22:13 ]
Rajmund napisał/a:
będzie taką Hennessy

Właśnie!!! Ponieważ wszyscy się podniecają - koniak to koniak tamto... myślę, spróbuję... Kupiłem szczeniaczka Hennesseya - Jezusicku.. ale mnię wykręcało. Tak samo jak najtańszy koniak z Lidla... nie czułem rożnicy. I po dwoch próbach - badziew z Lidla i Hennessey - wiem, że juz więcej w zyciu zlotówki na koniaka nie wydam - zmarnowane pieniądze - a ceny czasem jak podstawki maltów - więc, wybor jest latwy.

David - Śro Paź 27, 2010 11:02 pm

Rajmund napisał/a:
Ja mam wrażenie, że sytuacja ta nastała w chwili przejęcia Glenmorangie i Ardbeg przez LVMH.

może cała kasa poszła na polerowanie alembików i ten bajerancki panel sterowania i fotel z nawiewem dla operatora :twisted:

Czarek - Śro Paź 27, 2010 11:07 pm

oscarez napisał/a:
Glenmorangie to whisky

tylko z nazwy :mrgreen:

Rajmund - Czw Paź 28, 2010 6:59 am

David napisał/a:
może cała kasa poszła na polerowanie alembików i ten bajerancki panel sterowania i fotel z nawiewem dla operatora

Mówisz o tym, co masz na awatarze...? ;)

Pozdrawiam,
Rajmund

David - Czw Paź 28, 2010 10:10 am

własnie ten, choc na awatarze ledwo go widać - ale gdzieś mam jego fotkę - bardziej sie kojarzy z jakąś fabryką nawozów albo ciepłownią :wink:
Pawcio - Czw Paź 28, 2010 10:49 am

łys(k)a lama napisał/a:
To tak w skrócie z czym miałam przyjemność:
- Ardbeg 10YO
- Auchentoshan 12
- Balvenie 12YO Double Wood
- Bowmore 12YO
- Cardhu 12YO
- Glenfiddich 12YO, 15YO, 18YO
- Glengoyne 10
- Glenlivet 12YO
- Isle of Jura 10YO
- Knockando 12YO
- Laphroaig 10YO CS
- Macallan 12YO Fine Oak
- Oban
- Springbank 100 Proof
- Talisker 10YO
- Tamdhu
- Tomintoul 10YO

Z grubsza tyle

Łys(k)a

dobrze że miałaś tego ardbega z taliskerem ,to przynajmniej możesz powiedzieć że wiesz jak whisky smakuje :mrgreen:

PS.Ta wyliczanka to dla mnie jak lista "omijaj dużżżym łukiem " , lub pij za karę:0

łys(k)a lama - Czw Paź 28, 2010 11:58 am

Pawcio napisał/a:
PS.Ta wyliczanka to dla mnie jak lista "omijaj dużżżym łukiem " , lub pij za karę:0

Ale cieszę się, że wiesz, iż to Twoja subiektywna opinia.

oscarez - Czw Paź 28, 2010 8:52 pm

Cytat:
Pawcio napisał/a:

Ale cieszę się, że wiesz, iż to Twoja subiektywna opinia.

Pawciu! naprawde bo zaczna sie problemy. Nie wolno takich rzeczy wipysywac bo jeszcze kogos urazisz! 8)

Pawcio - Czw Paź 28, 2010 8:58 pm

oscarez napisał/a:
bo zaczna sie problemy

oscarez napisał/a:
bo jeszcze kogos urazisz! Cool

OMG ;) a co , gdzies mijam się z prawdą?? :mrgreen:

oscarez - Czw Paź 28, 2010 9:09 pm

Nie moge odpowiedziec na to pytanie. Moge kogos urazic 8)
Piotr Zając - Czw Paź 28, 2010 9:21 pm

pawcios napisał/a:
Masz ardbega uigeadail'a i lafroja kłoter kaska... na co Ty czekasz?

No właśnie raczę się Quarter Caskiem. Jedna rzecz warta wspomnienia - dla mnie, jako byłego (mam nadzieję) palacza - po pewnym czasie od przełknięcia w ustach jest posmak papierosa. Ale nie normalnie wypalonego.. tylko zapach petów z popielniczki, już chłodnej. Rewelacja :-)