BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
Pawcio - Czw Lis 11, 2010 2:35 pm
| pawcios napisał/a: | | Pawcio napisał/a: | | to jak lizanie brzytwy;)), niby mozna ,tylko frajda jest wtedy jak się nie chlaśniesz;) |
Wiesz, jedni grają w bierki, inni skaczą ze spadochronem
PEACE |
No risk no fun )
rosomak - Czw Lis 11, 2010 2:39 pm
| Pawcio napisał/a: | | No risk no fun |
tak niektorzy w tajlandi mowili...
pawcios - Czw Lis 11, 2010 2:46 pm
| rosomak napisał/a: | | tak niektorzy w tajlandi mowili... |
Jeśli mowa wyłącznie o antybiotykach, to te jeszcze nikogo nie zabiły
Pawcio - Czw Lis 11, 2010 2:51 pm
| pawcios napisał/a: | | mowa wyłącznie o antybiotykach |
a od kiedy to sie tak nazywa ?? na dodatek w Tajlandii;)
[ Dodano: Czw Lis 11, 2010 1:51 pm ]
| rosomak napisał/a: | | Pawcio napisał/a: | | No risk no fun |
tak niektorzy w tajlandi mowili... |
ale nie chodzi ci o wybuch wulkanu??
rosomak - Czw Lis 11, 2010 2:56 pm
| Pawcio napisał/a: | | ale nie chodzi ci o wybuch wulkanu?? |
Ciekawe okreslenie...
Wojciech - Czw Lis 11, 2010 3:09 pm
W Tajlandii też mają whisky, chociaż może raczej wyrób whiskopodobny W Rzepiszewie można było spróbować, jak ktoś lubi selerek, to może mu pasiło.
30-letniego Glenfiddicha OB pamiętam, do wypicia się nadawał, ale z Excellence mimo większego wieku przegrywał do zera. Nigdy nie piłem rocznikowych Glenfiddich, może dobre , ale cena jakoś mało przyjemna
pawcios - Czw Lis 11, 2010 3:27 pm
| Wojciech napisał/a: | | Nigdy nie piłem rocznikowych Glenfiddich, może dobre , ale cena jakoś mało przyjemna |
No właśnie, kasa spora a jakość w kategorii "może"
Po cholerę ryzykować jak na rynku tyle pewniaków?
rosomak - Czw Lis 11, 2010 8:18 pm
Niegdysiejsza Solera byla znakomita. Ryzyko rzeczywiscie spore, ale ja bede dawal Glenfiddischowi szanse....
pawcios - Czw Lis 11, 2010 8:27 pm
Ja ich znam od strony tych 3 podstawek, a to żadna znajomość.
Jak ktoś kiedyś zarekomentuje coś sensownego to zapewne spróbuję, ale póki co mam wiele innych destylarni, które poznaję z rozkoszą.
Wiktor - Czw Lis 11, 2010 8:32 pm
Co Wy mnie tu o Glenfiddich'ach, bo do offtopa dam!
rosomak - Czw Lis 11, 2010 8:37 pm
Wiktorze, bo Excellence'a nie dostaniesz!
David - Pią Lis 12, 2010 9:22 am
Glenfiddich to bardzo ładna destylarnia i można sie do niej "stoczyć" nawet o północy
Rajmund - Pią Lis 12, 2010 7:11 pm
| David napisał/a: | Glenfiddich to bardzo ładna destylarnia i można sie do niej "stoczyć" nawet o północy |
O tak! Zapomniałbym o tej zalecie Glenfiddich - jedyna destylarnia, do której zdarzyło mi się stoczyć. I to w jakim towarzystwie! Nawet Paweł dał się skusić
MarcinK - Pon Lis 22, 2010 9:00 pm
Witam,
Od dluzszego czasu wnikliwie czytam informacje zawarte zarówno na stronie BOW jak i na samym forum i postanowilem sie oficjalnie przywitac ze wszystkimi forumowiczami...z niektorymi miałem juz okazje porozmawiac chocby via gg - w tym miejscu chcialem pozdrowic Pana Wiktora i podziekowac za rady
Jestem Marcin, studiuje w Łodzi, whisky zaczalem sie interesowac około pol roku temu (dobrze ze dotarlem do sztukiwina;)). Chociaz ciagnelo mnie do tego trunku juz od 2-3 lat (Red Label/Black Label/Ballantines - poczatkowo z cola, potem z lodem, potem czysta... ale chcialem wiecej i lepiej).
Niestety z racji cen zmuszony jestem raczej 'probowac' podstawowe wersje i do tej pory udalo mi sie sprawdzic:
Glenfiddich 12yo - slodka, jednak chyba troche za bardzo alkoholowa
JW Green Label - jak dla mnie calkiem przyjemna, zlozona w smaku
Big Peat (vatted malt) - mocne uderzenie Islay.
Laphroaig 10yo
Glenmorangie 10yo
Talisker
Na polce na swoja kolej czekaja:
Glenlivet 12yo (miniaturka)
Bowmore 12yo (miniaturka)
Macalan 10yo (miniaturka)
Laphroaig 10yo CS
Caol Ila 18.
Nie ukrywam, ze ciagle sie 'rozgladam' i staram sie poznac po kilka whisky z danych regionow. Blizej swiat planuje zakup dwoch butelek. W gre wchodza: HP 12yo, Cragganmore 12yo, Balvenie 12, Glenfarclas 10yo. W pozniejszym czasie Lagavulin i Ardbeg10:) Gdyby ktos mial mozliwosc "odlania" 100/200ml po kosztach, mysle ze bylbym chetny.
No to chyba na tyle... Jezeli ktos chcialby doradzic ktora whisky wybrac bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam,
Marcin.
Czarek - Pon Lis 22, 2010 9:33 pm
witamy serdecznie, witamy i nisko sie kłaniamy
dopływ świeżej krwi mile widziany, choć to nie jest forum wampirów
no a teraz przeczytam co tam w trawie piszczy
|
|
|