czyli aktualnie atakujemy... - propozycja wspólnego zakupu
Tad - Wto Lis 20, 2007 4:02 pm
| Pawcio napisał/a: |
Pechowiec moja nawet nie przestawia butelek z łychą;)) , jak chcę żeby wyszła z pokoju to sobie nalewam kieliszek ) |
A moja kiedyś zrobiła sobie i koleżance Taliskera z pepsi i cytrynką i jeszcze ja musiałem to wypić bo puścił bukiet.
parominius - Wto Lis 20, 2007 4:37 pm
| Czarek napisał/a: | | gorsza sprawa z Ardbegiem |
... ..jak to..nie znajdą się chętni,czy nie znajdzie sie butla??????
......ech .... ....
Wojciech - Wto Lis 20, 2007 5:18 pm
Talisker z pepsi Laphroaig byłby lepszy
Dałem kiedyś koleżance spróbować Ardbega 21 YO.
Najlepszą whisky jaką miałem w barku. Nie doceniła poświęcenia,
powiedziała, że to paskudztwo czuła jeszcze następnego dnia.
Czarek - Wto Lis 20, 2007 5:25 pm
| parominius napisał/a: | | ... ..jak to..nie znajdą się chętni,czy nie znajdzie sie butla?????? |
butla to pewnie jescze by się znalazła, Wiktor wierzy że w tej "promocyjnej " cenie
ale widac towarzystwo, pewnie słusznie, szczędzi "grosze" na najbliższy wypust Wiktorowych sampelków
Co tam, gorsza sprawa że ta PE którą juz niemal była w kieliszku gdzieś się zaczyna rozpływać
Na liście składkowych zakupów zanalazła się Old Pulteney 18 yo, 1989-2007, DT Rare Auld, 53,6 %, choć jedynymi składkowiczami byli w tym przypdku maro i ja to jednak pozwolę sobie przedstawić kilka uwag na jej temat. Nie ma co kryć, wierszokletą jak Parominus nie jestem i w szranki z nikim stawac nie mam zamiaru, raczej po to by mieć to na uwadze i nie omijac szerokim łukiem
Bez wody woń do złudzenia przypomina dobry....... kompot śliwkowy. Po dodaniu wody potrzebuje sporo czasu by się otwarzyć (czy burbony tak mają ?), kompot znika, aromat staje się świeży ale nie lekki, złożony z nutami soku cytryny (grejfruta ?), maślanych herbatników oraz ananasa (gruszek?) w słodkiej zalewie. Wejście cierpkie (imbirowe) ale tylko przez moment i jakby nigdy nic robi się sielsko anielsko, słodko z przyjemnymi podtekstami ( jak na razie niezidentyfikowanymi). W końcówce, generalnie słodko-korzennej, dość delikatnej i nie najdłuższej pojawia się też świetny posmak pestek dyni, a po czasie pozostaje posmak ciastek (????) . W mojej opinii bardzo ciekawa whisky, zapachem, smakiem a może i klasą przypominająca Banfa 24 yo OMC DL 50% (od Wiktora, a jakże)
parominius - Wto Lis 20, 2007 9:14 pm
| Czarek napisał/a: | | szczędzi "grosze" na najbliższy wypust Wiktorowych sampelków |
..hmm...mam nadzieje,że osuszy owa lista me łzy... ..szkoda tego Ardbega...miałem na niego taka ochotę.....ech
| Czarek napisał/a: | | Nie ma co kryć, wierszokletą jak Parominus nie jestem i w szranki z nikim stawac nie mam zamiaru, raczej po to by mieć to na uwadze i nie omijac szerokim łukiem |
Czareczku...czuję sie głupio... ...
Wiktor - Wto Lis 20, 2007 9:22 pm
| Czarek napisał/a: | | maro i ja |
u nas też został przecie symboliczny sampelek tej Pulteney, zobaczymy jak się rozwinie jego historia
| Czarek napisał/a: | | ciekawa whisky, zapachem, smakiem a może i klasą przypominająca Banfa 24 yo OMC |
no no, oby...
Czarek - Śro Lis 21, 2007 10:00 am
Wiktor
Myślę że tego Old Pulteney warto zakupić na sampelki, bardzo ciekawa whisky, może nie dla fanatyków Islay, ale cena nie odstarsza i jest ciekawie.
Wiktor - Śro Lis 21, 2007 1:14 pm
Ano popróbujemy, ocenimy i zdecydujemy...
Czyli poza nadal niedopiętym PE Platinum otwieram oficjalnie listę chętnych na Lagavulina 21yo OB. (100ml/100pln).
1) Parominius
2) Czarek
3) BOW
4) ... ?
PS. Ktoś się deklarował na zwiekszenie PE do 200ml? Maro?...
Czarek - Śro Lis 21, 2007 2:15 pm
| Wiktor napisał/a: | | no no, oby... |
nie liczę na litość, patrząc na Twe ostatnie noty sądzę że trudno będzie zaleść coś zasługującego na choćby 5,5 gwiazdki
Pan jesteś za wybredny
maro - Śro Lis 21, 2007 5:04 pm
| Cytat: | | PS. Ktoś się deklarował na zwiekszenie PE do 200ml? Maro?... |
tylko dlatego żeby w ogóle zaistniała, ale czemu nie
Lagawulina też bym chętnie popróbował.
Old Pulteney owszem ciekawa, ale czy aż tak
pozdrawiam
Czarek - Śro Lis 21, 2007 6:30 pm
No to z lagiem jestejsmy w tym samym punkcie co z PE
Pulteney może nie aż tak ale jednak, spróbować zawsze warto
Wojciech - Śro Lis 21, 2007 7:51 pm
A może coś takiego http://cgi.ebay.com/Macal...1QQcmdZViewItem ?? Zakup na maksumum dwie osoby
Wiktor - Śro Lis 21, 2007 9:56 pm
| Czarek napisał/a: | | Twe ostatnie noty |
tak się akurat złożyło, za moment będą oceny cokolwiek lepsze "piątka" to już musi być poziom ponadprzeciętny i to wyraźnie, takie uczciwe szkolne cztery minus, powiedzmy
| maro napisał/a: | | żeby w ogóle zaistniała |
dobra, jedziemy z tą PE, może ktoś jeszcze dołączy w międzyczasie
- a na razie są dwa "wolne miejsca" na nią i trzy na Lagavulin 21yo OB
| Wojciech napisał/a: | | A może coś takiego |
krystian - Czw Lis 22, 2007 2:54 am
| Wojciech napisał/a: | | A może coś takiego.. |
He pierwsze wrazenie - ale! "małpka" dopiero!! - a to do tego jeszcze miniatura..:)
---
Lagavulin 21yo - niech i ja się przekonam jaki niesie ze sobą TASTE!!
pozdrawiam > krystian
Czarek - Czw Lis 22, 2007 4:27 pm
| Wojciech napisał/a: | | Zakup na maksumum dwie osoby |
nie no na jednego, takiej ilości nie wypada dzielić
więc kto
|
|
|