czyli 'a gdzie ją dostałeś?...' - OKAZJE CENOWE, czyli daj cynk jak widzisz coś ciekawego
oscarez - Nie Lut 05, 2012 1:05 pm
Panowie...bo jak to czytam to przypominaja mi sie moi uczniowie ktorzy znajda sto powodow dla ktorych nie moga czegos wycwiczyc, nie moga zmienic strun czy opilowac se paznokci. Nie maja czasu, sklep za daleko albo nie wiedza gdzie kupic papier wodny. Prawda jest taka, ze to nie mnie czy wam powinno na tym zalezec. jak ktos chce kupic w niemczech to znajdzie sposob, jak nie to niech przeplaca nadal w polskich sklepach i narzeka ze ma w zasiegu tylko podstawki OB. Ile oni maja lat? bo moi uczniowie to dzieciaki a syndrom ten sam. A jak to czytam to wydaje mi sie ze Wiktorowi z Rosomakiem bardziej zalezy niz samym zainteresowanym. Inwencji troche bo chyba tu dorosli ludzie sie loguja?
Pocieszny_PCS - Nie Lut 05, 2012 1:32 pm
a ma im nie zależeć? Czują odpowiedzialność i jako bardziej doświadczeni chcą nas wyedukować.
Dla mnie nie ma problemu, wybieramy sklep, ja bym wziął butelkę albo dwie i jakieś szkło. Wykładam kasę na swoją część zamówienia i jedziemy. Tylko jakoś reszty chętnych nie widzę.
Poza tym wydaję mi się, że tutaj bardziej od niechciejstwa działa mechanizm "pierwszego razu", czyli "chciałabym a boję się". Niby wszyscy by chcieli fajne butelki z Niemiec, ale nikt nie kupował i nie wie jak to jest. Po tym pierwszym razie by już jakoś poszło. Tak samo było z samplowaniem flaszek, pierwszy wśród nowych odważył się MarcinK i potem poszło.
bartoszek - Wto Lut 07, 2012 12:38 am
Nie mam czasu, rzadko zaglądam na forum, taką mam pracę , ale w skrócie…
-nie boję się zakupów za granicą, niech znajdą się chętni, to się dołączę
-nie narzekam, ale moje zdanie jest takie, że skoro żyjemy w Polsce, niby w UE
to powinny u nas istnieć sklepy z normalnymi cenami i asortymentem
-nie boję się zakupów w nowych miejscach, mój jedyny problem to kiepski poziom
języka, co niestety jest bardzo przydatne przy zakupie za granicą
-nie mam żadnego rozeznania jeśli chodzi o niezależnych, więc nawet nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie...a przegląd podstawek już jakiś czas temu zakończyłem
Tarkun - Czw Lut 09, 2012 11:32 am
Witam wszystkich forumowiczów!
To mój pierwszy post, aczkolwiek śledzę forum już od jakiegoś czasu. Mnogość tematów tutaj poruszanych jest swoistą skarbnicą wiedzy na temat maltów i całej otoczki wokół whisky - nie ukrywam, że często ta wiedza pomagała mi przy wyborze flaszeczki. Zdecydowałem się zabrać głos w związku z dyskusją o cenach w Polsce
| Wiktor napisał/a: | | Pewien jestem, że dzisiejszy absurdalny wzrost poziomu cen na single malt whisky sam w sobie jest dostatecznie bolesny, abyśmy sami skazywali się na zakupy u jakże licznych alkoholowych lichwiarzy |
Akurat wczoraj zakupiłem w moim miejscowym sklepie butelkę HP Leif Eriksson i kosztowała mnie ona 205zł. Jakże wielkie było moje zdumienie, gdy po przejrzeniu popularnych sklepów internetowych okazało się, że ceny kształtują się na poziomie 350zł, a gdzieniegdzie nawet 399 Facet w "moim" monopolowym był mocno zdziwiony bo przy cenie 205zł zostaje mu godna marża. Pytanie zostaje jedno - czy sklepy dowalają często nawet po 200% marży?
Pozdrawiam, Tomek
Pawcio - Czw Lut 09, 2012 12:26 pm
jak widać;)
Pocieszny_PCS - Czw Lut 09, 2012 12:52 pm
Oczywiscie ze jak sie chce to mozna. Ja ostatnio kupilem w zwyklym nocniaku na Pradze Glenfarclasa 15yo za 175 zl a pani mi jeszcze wreczyla w gratisie jakies kieliszki do wodki
Tarkun - Czw Lut 09, 2012 1:03 pm
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | Oczywiscie ze jak sie chce to mozna. Ja ostatnio kupilem w zwyklym nocniaku na Pradze Glenfarclasa 15yo za 175 zl a pani mi jeszcze wreczyla w gratisie jakies kieliszki do wodki |
Miła Pani + tani Farclas to miłe połączenie
MarcinK - Nie Lut 12, 2012 9:32 am
Coz, moze czas zorganizowac kolejny sampling...
Sa chetni?;-)
Anonymous - Nie Lut 12, 2012 11:03 am
| MarcinK napisał/a: | Coz, moze czas zorganizowac kolejny sampling...
Sa chetni?;-) |
Czemu nie:) Mogę dorzucić jdo samplingu jakąś butelkę
Wiktor - Nie Lut 12, 2012 11:05 am
Konkrety panowie, konkrety
I osobny temat, ma się rozumieć
Pocieszny_PCS - Nie Lut 12, 2012 8:05 pm
| McCoy napisał/a: | MarcinK napisał/a:
Sa chetni?Wink
Czemu nie:) Mogę dorzucić jdo samplingu jakąś butelkę |
Zakładajcie wątek i jedziemy, tylko rzeczywiście fajnie by było się zaopatrzyć za granicą. Ja też mogę wziąć jedną butelkę dla siebie.
Anonymous - Nie Lut 12, 2012 8:51 pm
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | McCoy napisał/a: | MarcinK napisał/a:
Sa chetni?Wink
Czemu nie:) Mogę dorzucić jdo samplingu jakąś butelkę |
Zakładajcie wątek i jedziemy, tylko rzeczywiście fajnie by było się zaopatrzyć za granicą. Ja też mogę wziąć jedną butelkę dla siebie. |
Można przez sklep internetowy lub poprosić kuzyna który z końcem lipca bedzie wracał z UK.
roland - Wto Lut 28, 2012 10:46 am
a Benriach Heart of Speyside za ok. 80 pln to dobra cena ??
Anonymous - Wto Lut 28, 2012 1:34 pm
Kwestia dyskusyjna. Cena na pewno dobra tylko po co mi coś za 80 czego nie chcę?
Jak byś zaproponował 40% off od tych co masz w cenach 400 - 1000 to może bym coś wziął, albo zespołowo byśmy wzieli i rozlali. Np. Glen Dronach 21 yo Parliment (słyszałem że ciekawa)? albo 18 yo Allardice (też pododobno .
Na te powyżej 30 lat to promocję 50% poproszę. Na pewno wtedy jedną kupię - możesz trzymać mnie za słowo.
roland - Wto Lut 28, 2012 1:52 pm
40 % rabaty były w październiku na festiwalu na all whisky
|
|
|