BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
Wiktor - Wto Sty 25, 2011 9:54 pm
| MarcinK napisał/a: | | Moze sie tutaj naraze komus |
Cóż to by było za życie bez odrobiny ryzyka...
| MarcinK napisał/a: | | JW green label i big peat |
Oba wymienione = vatted malts. Faktycznie bez udziału grain whisky. I Bogu dzięki
MarcinK - Wto Sty 25, 2011 10:14 pm
Ale to zawsze mieszanka... Lepiej sie skupiac na takich chyba
Ano fakt, no risk, no fun.
Edit:
No i narobilem sobie ochoty tym gadaniem o Big Peacie. Slainte!
Wiktor - Wto Sty 25, 2011 10:26 pm
Lepiej na vatted, niż blendach? Jeśli o to chodzi, zgadzamy się w pełni
Choć jak popatrzę na skład choćby Big Peat, podobno z domieszką PE (ach te zdefraudowane woltażowo zapasy), to nie wydaje mi się by w komponowaniu i rzuceniu na rynek tej torfowej mieszanki, dążenie do optymalizacji smaku miało wybitny udział...
David - Wto Sty 25, 2011 10:46 pm
| MarcinK napisał/a: | | Hm... Moze sie tutaj naraze komus, moje doswiadczenie wciaz niewielkie, ale sa przeciez blendy (moze niekoniecznie ze zbozowka ) ktore warto sprobowac... wg mnie ciekawy jest JW green label i big peat - super jak dla mnie. |
Najgorsze jest to, iż może i są warte spróbowania ale tylko do chwili spróbowania, bo od tego momentu już nie są tego warte. W krainie SM jest jeszcze tyle do odkrycia, iż nie ma co sobie zawracać głowy wyszukiwaniem jakiś blendów, które być może będą "warte spróbowania". A wydawanie, nawet niewielkich kwot, po to aby się o tym przekonać jest stratą pieniędzy.
oscarez - Śro Sty 26, 2011 7:51 am
| Cytat: | | Najgorsze jest to, iż może i są warte spróbowania ale tylko do chwili spróbowania, bo od tego momentu już nie są tego warte. W krainie SM jest jeszcze tyle do odkrycia, iż nie ma co sobie zawracać głowy wyszukiwaniem jakiś blendów, które być może będą "warte spróbowania". A wydawanie, nawet niewielkich kwot, po to aby się o tym przekonać jest stratą pieniędzy. |
No. I mamy jasnosc
mieczu - Czw Sty 27, 2011 9:57 am
Hej. Dostałem wczoraj zestaw Taliskera ze szklaneczkami i są to Glencairny. Nawet mają napis jest na spodzie "The Glencairn Glass".
Przyszedł też Laphroaig i na nim miałem okazję się przekonać jak smakuje "dymne, torfowe whisky". O rzeszty... Nieźle teleportuje w czasie i przestrzeni.
No i teraz wiem do czego przydaje się kapelusz, który zakupiłem sobie do picia whisky -podskoczył metr do góry.
Wojtunia - Sob Lut 19, 2011 6:45 pm
Powrót syna marnotrawnego... Witam pomownie
windham hell - Sob Lut 19, 2011 7:01 pm
| Wojtunia napisał/a: | | Powrót syna marnotrawnego... |
a cóż takiego zmarnotrawiłeś
Wiktor - Sob Lut 19, 2011 7:40 pm
Mister Anderson... welcome back. We missed You
Czarek - Pon Lut 21, 2011 6:36 pm
| mieczu napisał/a: | | Nieźle teleportuje |
dla mnie bomba
A teraz na temat, po dłuższej przerwie miałem stycznośc z Laphroag 10 yo (2009?), no i wrażenia bardziej niz pozytwywne. Spadek jakości oficjalnych podstawek z kolejnych lat, może i tu znalazł by potwierdzenie, ale nadal jest to doskonały dram - nie tylko starter.
Może nie bez znaczenia jest fakt że butelczyna przybyła via Italja
Marcos - Pią Lut 25, 2011 6:43 pm
Witam Serdecznie!
Jako nowy na forum i w temacie SM, chciałbym przywitać starych wyjadaczy
...a że szybko się uczę i mam dobrego Mentora, to myślę że będzie OK!
Pozdrawiam Marcos
Pawcio - Pią Lut 25, 2011 6:59 pm
Witaj Marcos ,a któż jest tym mentorem ???? ktoś znany i lubiany??
Marcos - Pią Lut 25, 2011 7:21 pm
| Pawcio napisał/a: | ktoś znany i lubiany?? |
...w lokalnym gronie jak najbardziej
Rajmund - Pią Lut 25, 2011 8:53 pm
| Marcos napisał/a: | Jako nowy na forum i w temacie SM, chciałbym przywitać starych wyjadaczy
...a że szybko się uczę i mam dobrego Mentora, to myślę że będzie OK! |
Oj, co nagle to po diable Ale witaj, witaj Miło widzieć ziomala. Gorzów, a właściwie byłe gorzowskie, to moje rodzinne strony. Ten zabytkowy spichlerz nad Wartą własnoręcznie i osobiście remontowałem przez kilka kolejnych sezonów
Dominik - Śro Mar 16, 2011 8:27 pm
Witam wszystkich.
Ja niestety nie mogę pochwalić jakimiś wielkimi doświadczeniami degusatorskimi Jedyne co próbowałem do tej pory to JW, Grand, Chivas. Brało się to z głównie z mojej niewiedzy ale za to bardzo się cieszę, że trafiłem na takie forum Na razie pochłaniam wiedzę i powoli notuję sobie jaki "starter pack" sobie sprezentować z próbek.
Pozdrawiam Dominik
Ps. czy z tego znakomitego grona jest ktoś z Mazur? Byłoby miło mieć kogoś z okolicy Ale jak to śpiewają w Country: wszystkie drogi prowadzą do Mrągowa
|
|
|