To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum

Wiktor - Wto Sty 25, 2011 9:54 pm

MarcinK napisał/a:
Moze sie tutaj naraze komus

Cóż to by było za życie bez odrobiny ryzyka... ;)

MarcinK napisał/a:
JW green label i big peat

Oba wymienione = vatted malts. Faktycznie bez udziału grain whisky. I Bogu dzięki :lol:

MarcinK - Wto Sty 25, 2011 10:14 pm

Ale to zawsze mieszanka... ;) Lepiej sie skupiac na takich chyba ;)

Ano fakt, no risk, no fun. :)

Edit:
No i narobilem sobie ochoty tym gadaniem o Big Peacie. Slainte!

Wiktor - Wto Sty 25, 2011 10:26 pm

Lepiej na vatted, niż blendach? Jeśli o to chodzi, zgadzamy się w pełni ;)

Choć jak popatrzę na skład choćby Big Peat, podobno z domieszką PE (ach te zdefraudowane woltażowo zapasy), to nie wydaje mi się by w komponowaniu i rzuceniu na rynek tej torfowej mieszanki, dążenie do optymalizacji smaku miało wybitny udział... :lol:

David - Wto Sty 25, 2011 10:46 pm

MarcinK napisał/a:
Hm... Moze sie tutaj naraze komus, moje doswiadczenie wciaz niewielkie, ale sa przeciez blendy (moze niekoniecznie ze zbozowka ) ktore warto sprobowac... wg mnie ciekawy jest JW green label i big peat - super jak dla mnie.

Najgorsze jest to, iż może i są warte spróbowania ale tylko do chwili spróbowania, bo od tego momentu już nie są tego warte. :wink: W krainie SM jest jeszcze tyle do odkrycia, iż nie ma co sobie zawracać głowy wyszukiwaniem jakiś blendów, które być może będą "warte spróbowania". A wydawanie, nawet niewielkich kwot, po to aby się o tym przekonać jest stratą pieniędzy. 8)

oscarez - Śro Sty 26, 2011 7:51 am

Cytat:
Najgorsze jest to, iż może i są warte spróbowania ale tylko do chwili spróbowania, bo od tego momentu już nie są tego warte. W krainie SM jest jeszcze tyle do odkrycia, iż nie ma co sobie zawracać głowy wyszukiwaniem jakiś blendów, które być może będą "warte spróbowania". A wydawanie, nawet niewielkich kwot, po to aby się o tym przekonać jest stratą pieniędzy.

No. I mamy jasnosc :twisted:

mieczu - Czw Sty 27, 2011 9:57 am

Hej. Dostałem wczoraj zestaw Taliskera ze szklaneczkami i są to Glencairny. Nawet mają napis jest na spodzie "The Glencairn Glass".
Przyszedł też Laphroaig i na nim miałem okazję się przekonać jak smakuje "dymne, torfowe whisky". O rzeszty... Nieźle teleportuje w czasie i przestrzeni.
No i teraz wiem do czego przydaje się kapelusz, który zakupiłem sobie do picia whisky -podskoczył metr do góry.

Wojtunia - Sob Lut 19, 2011 6:45 pm

Powrót syna marnotrawnego... Witam pomownie :D
windham hell - Sob Lut 19, 2011 7:01 pm

Wojtunia napisał/a:
Powrót syna marnotrawnego...

a cóż takiego zmarnotrawiłeś :wink:

Wiktor - Sob Lut 19, 2011 7:40 pm

Mister Anderson... welcome back. We missed You :lol:
Czarek - Pon Lut 21, 2011 6:36 pm

mieczu napisał/a:
Nieźle teleportuje

dla mnie bomba :wink:
A teraz na temat, po dłuższej przerwie miałem stycznośc z Laphroag 10 yo (2009?), no i wrażenia bardziej niz pozytwywne. Spadek jakości oficjalnych podstawek z kolejnych lat, może i tu znalazł by potwierdzenie, ale nadal jest to doskonały dram - nie tylko starter.
Może nie bez znaczenia jest fakt że butelczyna przybyła via Italja 8)

Marcos - Pią Lut 25, 2011 6:43 pm

Witam Serdecznie!

Jako nowy na forum i w temacie SM, chciałbym przywitać starych wyjadaczy :wink:

...a że szybko się uczę i mam dobrego Mentora, to myślę że będzie OK!

Pozdrawiam Marcos

Pawcio - Pią Lut 25, 2011 6:59 pm

Witaj Marcos ,a któż jest tym mentorem ???? ktoś znany i lubiany?? :mrgreen:
Marcos - Pią Lut 25, 2011 7:21 pm

Pawcio napisał/a:
ktoś znany i lubiany?? :mrgreen:

...w lokalnym gronie jak najbardziej :wink:

Rajmund - Pią Lut 25, 2011 8:53 pm

Marcos napisał/a:
Jako nowy na forum i w temacie SM, chciałbym przywitać starych wyjadaczy :wink:

...a że szybko się uczę i mam dobrego Mentora, to myślę że będzie OK!

Oj, co nagle to po diable ;) Ale witaj, witaj :) Miło widzieć ziomala. Gorzów, a właściwie byłe gorzowskie, to moje rodzinne strony. Ten zabytkowy spichlerz nad Wartą własnoręcznie i osobiście remontowałem przez kilka kolejnych sezonów ;)

Dominik - Śro Mar 16, 2011 8:27 pm

Witam wszystkich.
Ja niestety nie mogę pochwalić jakimiś wielkimi doświadczeniami degusatorskimi :( Jedyne co próbowałem do tej pory to JW, Grand, Chivas. Brało się to z głównie z mojej niewiedzy ale za to bardzo się cieszę, że trafiłem na takie forum :mrgreen: Na razie pochłaniam wiedzę i powoli notuję sobie jaki "starter pack" sobie sprezentować z próbek.
Pozdrawiam Dominik

Ps. czy z tego znakomitego grona jest ktoś z Mazur? Byłoby miło mieć kogoś z okolicy :mrgreen: Ale jak to śpiewają w Country: wszystkie drogi prowadzą do Mrągowa :mrgreen: