BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
Pocieszny_PCS - Pią Cze 24, 2011 4:13 pm
Dobra, to tera ja...
Witam wszystkich
Forum znalazłem szukając różnych okazji, znalazłem tutaj kilka takowych wątków, zarejestrowałem się żeby podpytać o sklep w Słubicach, ale jakoś tak zacząłem czytać wątki i pomyślałem że fajnie tutaj jest.
Trochę czuję się onieśmielony przez wyjadaczy pijących codziennie cuda o których ja jeszcze nawet nie myślę, ale będę się starał jakoś gonić temat
Na razie to degustuję z kolegami w zasadzie podstawki OB w przedziale 10-15 lat (przedział wiekowy Romana P.:) i na razie mi z tym dobrze, ale pewnie z czasem się trzeba będzie zagłębić.
Do niedawna lubiłem jeszcze pić blendy, ale jak ostatnio spróbowałem famous grouse która smakowała jak Kopiko rozpuszczone w grainie to myślę że temat trzeba będzie powoli wygaszać (dalej jeszcze lubię kilka sztuk, ale większość się nie nadaje)
Generalnie z maltów lubię wszystko co dobre, smakuje mi zarówno Islay jak i słodkie po sherry (wszystko oczywiście na swój sposób i w zależności od nastroju).
Poszukuję także towarzyszy do degustacji z Warszawy (najlepiej Ochota), którzy także dopiero zaczynają wchodzić w temat jak ja i z którymi będzie można zgłębić niższy przedział cenowy.
I to na tyle, dziękuję.
1963 - Pią Cze 24, 2011 7:40 pm Temat postu: Gdzie kupić tanio malty? Ostatnio byłem w sklepie Travel Free w Kostrzyniu nad Odrą.Jeśli chodzi o zaopatrzenie w wersje OB jest niezłe i buteleczki są naprawdę tanie.Za literek 10 latki ok 20-23 Eur.
12 latki ok 25-30 Eur. Macallany jak zwykle drogie, nie mam kompletnie pojęcia jaka jest strategia tej destylarni? Są malty lepsze od nich i tańsze.
windham hell - Pią Cze 24, 2011 7:50 pm
| 1963 napisał/a: | OB jest niezłe i buteleczki są naprawdę tanie.Za literek 10 latki ok 20-23 Eur.
12 latki ok 25-30 Eur. Macallany jak zwykle drogie |
a nie lepiej trochę dołozyć i kupić coś co z przyjemnością można pić przez długie m-ce niż męczyć się z litrową podstawką wmawiając sobie że jest znakomita ?
1963 - Pią Cze 24, 2011 8:07 pm
| windham hell napisał/a: | | 1963 napisał/a: | OB jest niezłe i buteleczki są naprawdę tanie.Za literek 10 latki ok 20-23 Eur.
12 latki ok 25-30 Eur. Macallany jak zwykle drogie |
a nie lepiej trochę dołozyć i kupić coś co z przyjemnością można pić przez długie m-ce niż męczyć się z litrową podstawką wmawiając sobie że jest znakomita ? |
Pewnie ,że lepiej ,ale jak ma się żonkę i inne ważniejsze wydatki to ciężko przeforsować zkup dobrego malcika.
Wiktor - Sob Cze 25, 2011 8:49 am
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | Witam wszystkich |
Witaj i rozgość się
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | pewnie z czasem się trzeba będzie zagłębić. |
Słusznie się domyślasz
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | towarzyszy do degustacji z Warszawy |
Niewątpliwie są tu tacy, ale czy zdobędą się na coming-out?....
Tak czy owak, miło powitać kolejnego Forumowicza - życzę owocnego rozwoju maltańskiej kariery!
dilvish - Sob Cze 25, 2011 3:40 pm
Witam
Z okazji, że znam się z autorem wątku osobiście od kliku dobrych lat, oraz że razem zaczynam tą bogatą podróż z whisky pozwalam sobie dopisać się do tematu a nie tworzyć kolejny.
Podobnie jak kolega zaczynam swoją przygodę z whisky. Niestety nie udało mi się na dzień dzisiejszy wygospodarować dość czasu by się zapoznać z postami na forum, ale poprawię się i w najbliższym czasie poczytam - wszak zawsze warto się uczyć od bardziej doświadczonych.
Witam wszystkich
Czarek - Nie Cze 26, 2011 12:35 pm
Witam, buszuj do woli
Pocieszny_PCS - Nie Cze 26, 2011 8:04 pm
| dilvish napisał/a: | Witam
Z okazji, że znam się z autorem wątku osobiście od kliku dobrych lat
Witam wszystkich |
Miśku, czytaj uważnie, nie jestem autorem wątku. To się ciągnie przez 88 stron, a mój post jest pierwszy na ostatniej stronie
Mistu - Pią Sie 19, 2011 7:52 am
Witam ponownie, chyba nie będę się przedstawiał bo dawni forumowicze napewno mnie kojarzą. Dzięki Czarku za info na PW, wreszcie mam trochę czasu by się odezwać. Brak obecności nie oznaczał zaniedbanie trunku, nie będę wypisywał co, gdzie i za ile, to pozostawiam nowym nabytkom BOW. W każdym bądź razie witam ponownie.
Ps. Co obecnie dzielicie na czynniki pierwsze, cos godnego?
windham hell - Pią Sie 19, 2011 12:51 pm
Witaj Mistu po długiej nieobecności
Mistu - Pią Sie 19, 2011 2:05 pm
Hej Windham, rzeczywiście żałuję tego straconego okresu, najważniejsze że znów mam możliwość zaglądania na BOW
windham hell - Pią Sie 19, 2011 2:09 pm
wszystko można nadrobić
Wiktor - Pią Sie 19, 2011 4:10 pm
Hej hej! Mr Anderson, welcome back.... We missed you.
Mistu - Sob Sie 20, 2011 9:56 am
| Wiktor napisał/a: | Hej hej! Mr Anderson, welcome back.... We missed you.
|
Cholera Matrix
mehau - Czw Sie 25, 2011 8:13 pm
Witajcie,
Forum przeglądałem już jakiś czas temu, ale dopiero dzisiaj postanowiłem się ujawnić.
Jestem fanem Single Maltów, ale dobrym blendem też nie pogardzę.
Najchętniej delektuję się specjałami z wyspy Isle, ale lubię też inne eksperymenty.
Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig, czyli rzadko w Polandii spotykaną whisky z gatunku single grain.
Pozdrawiam
Michał
|
|
|