To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum

oscarez - Czw Sie 25, 2011 9:39 pm

pozostaje mi sie przywitac.

mehau napisał/a:
Najchętniej delektuję się specjałami z wyspy Isle,

ktorej to isle?

mehau napisał/a:
Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig

nie na tyle rzadko zeby nie spotkac prawidlowej pisowni Cameron Bridge.

poza tym cacy 8)

Mistu - Pią Sie 26, 2011 9:10 am

Bimber u nas robią hurtowo, więc i ulubioną ,,whisky" znajdziesz. Z ,,Isle" jeszcze nic nie piłem ale musi być pyszne :mrgreen:
mehau - Pią Sie 26, 2011 9:23 am

Ardbeg Corryvreckan
Lagavulin 16YO
bardzo też lubię zwykłą Caol Ilę 12YO.

a jeżeli mam spać z moją lepszą połówką to co najwyżej Talisker. Inaczej suszy mi głowę, że śmierdzę popiołem ;)

Cameron Brig to nazwa whisky, a Cameron Bridge destylarni. Popraw mnie jeśli się mylę :)

oscarez - Pią Sie 26, 2011 9:33 am

mehau napisał/a:
Cameron Brig to nazwa whisky, a Cameron Bridge destylarni. Popraw mnie jeśli się mylę

racja, zwracam honor.

a co do Islay to napewno Isle ale Isle to nie napewno Islay.

mehau - Pią Sie 26, 2011 9:36 am

racja, moje przejęzyczenie - 1:1 :)
Oczywiście chodziło mi o Islay.

Mistu - Pią Sie 26, 2011 11:11 am

Mylić się jest rzeczą ludzką, napewno znajdziesz tu czego szukasz :D
Rajmund - Pią Sie 26, 2011 2:40 pm

Witaj :)

mehau napisał/a:
Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig, czyli rzadko w Polandii spotykaną whisky z gatunku single grain.

Ale powiedz przynajmniej, na swoją obronę, że robisz to z należnym obrzydzeniem ;-)

oscarez - Pią Sie 26, 2011 7:50 pm

mehau napisał/a:
- 1:1 Smile

gramy dalej ;)

Pawcio - Sob Sie 27, 2011 9:28 am

Rajmund napisał/a:
Witaj :)

mehau napisał/a:
Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig, czyli rzadko w Polandii spotykaną whisky z gatunku single grain.

Ale powiedz przynajmniej, na swoją obronę, że robisz to z należnym obrzydzeniem ;-)

A nasz młody zonkoś widze dalej z ostro ciętym humorem;)

Anonymous - Pon Sie 29, 2011 8:29 am

Zgodnie z zasadami wypada się przywitać, przedstawić...:) Więc witajcie pasjonaci. Tematem interesuję się od roku ale musze przyznać, że był to intensywny i miły rok - ostatnio myślałem jak można było tyle czasu żyć bez kilku dobrych butelek w barku:) Lubie whisky szczególnie z Islay ( caol ila czy ardbega) ale innymi tez nie wzgardzę - do ulubionych zaliczam także Balvenie, Glengoyna, Arrana czy japońską Hibiki ( jak mawiał pewien bohater filmu " It is Suntory time" :) )
Mam nadzieję, że dobrze trafiłem...
Pzdr!

Mistu - Pon Sie 29, 2011 9:54 am

Chyba najlepiej trafiłeś, znajdziesz tu wszystko czego szukasz, poznasz wiele lepszych whisky niż Arran czy Glengoyne(blee) :mrgreen:
Pawcio - Pon Sie 29, 2011 10:20 am

Mistu napisał/a:
Chyba najlepiej trafiłeś, znajdziesz tu wszystko czego szukasz, poznasz wiele lepszych whisky niż Arran czy Glengoyne(blee) :mrgreen:

o kolego , bardzo się mylisz pilismy w radziejowicach genialnego Glengoyne , a i Arrany potrafiły olśnić i to ladnych kilka lat temu.

Anonymous - Pon Sie 29, 2011 10:29 am

Mistu napisał/a:

Glengoyna będe bronił do upadłego - fakt faktem piłem tylko wersję
cask strength 12 yo - ale do tej pory pamiętam ten przyjemny finish:) Ale oczywiście licze na pomoc w znalezieniu wielu lepszych 8)

windham hell - Pon Sie 29, 2011 11:42 am

Pawcio napisał/a:
bardzo się mylisz pilismy w radziejowicach genialnego Glengoyne

potwierdzam :)

Mistu - Pon Sie 29, 2011 1:04 pm

Zapewne macie mili Panowie racje, jedynie stwierdzam, że pite przeze mnie wersje nie podpasowały mi. Podobnie mam z Bowmore ale to inna para kaloszy, dla mnie klasa wyżej od wymienionych w dyskusji ale coś mi w nich nie pasuje. Przepraszam Windham, wiem że ją uwielbiasz :D Za to kocham wszysto inne z Islay, zresztą wiecie :D