BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
oscarez - Czw Sie 25, 2011 9:39 pm
pozostaje mi sie przywitac.
| mehau napisał/a: | | Najchętniej delektuję się specjałami z wyspy Isle, |
ktorej to isle?
| mehau napisał/a: | | Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig |
nie na tyle rzadko zeby nie spotkac prawidlowej pisowni Cameron Bridge.
poza tym cacy
Mistu - Pią Sie 26, 2011 9:10 am
Bimber u nas robią hurtowo, więc i ulubioną ,,whisky" znajdziesz. Z ,,Isle" jeszcze nic nie piłem ale musi być pyszne
mehau - Pią Sie 26, 2011 9:23 am
Ardbeg Corryvreckan
Lagavulin 16YO
bardzo też lubię zwykłą Caol Ilę 12YO.
a jeżeli mam spać z moją lepszą połówką to co najwyżej Talisker. Inaczej suszy mi głowę, że śmierdzę popiołem
Cameron Brig to nazwa whisky, a Cameron Bridge destylarni. Popraw mnie jeśli się mylę
oscarez - Pią Sie 26, 2011 9:33 am
| mehau napisał/a: | | Cameron Brig to nazwa whisky, a Cameron Bridge destylarni. Popraw mnie jeśli się mylę |
racja, zwracam honor.
a co do Islay to napewno Isle ale Isle to nie napewno Islay.
mehau - Pią Sie 26, 2011 9:36 am
racja, moje przejęzyczenie - 1:1
Oczywiście chodziło mi o Islay.
Mistu - Pią Sie 26, 2011 11:11 am
Mylić się jest rzeczą ludzką, napewno znajdziesz tu czego szukasz
Rajmund - Pią Sie 26, 2011 2:40 pm
Witaj
| mehau napisał/a: | | Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig, czyli rzadko w Polandii spotykaną whisky z gatunku single grain. |
Ale powiedz przynajmniej, na swoją obronę, że robisz to z należnym obrzydzeniem
oscarez - Pią Sie 26, 2011 7:50 pm
| mehau napisał/a: | | - 1:1 Smile |
gramy dalej
Pawcio - Sob Sie 27, 2011 9:28 am
| Rajmund napisał/a: | Witaj
| mehau napisał/a: | | Dla przykładu właśnie popijam sobie Cameron Brig, czyli rzadko w Polandii spotykaną whisky z gatunku single grain. |
Ale powiedz przynajmniej, na swoją obronę, że robisz to z należnym obrzydzeniem |
A nasz młody zonkoś widze dalej z ostro ciętym humorem;)
Anonymous - Pon Sie 29, 2011 8:29 am
Zgodnie z zasadami wypada się przywitać, przedstawić...:) Więc witajcie pasjonaci. Tematem interesuję się od roku ale musze przyznać, że był to intensywny i miły rok - ostatnio myślałem jak można było tyle czasu żyć bez kilku dobrych butelek w barku:) Lubie whisky szczególnie z Islay ( caol ila czy ardbega) ale innymi tez nie wzgardzę - do ulubionych zaliczam także Balvenie, Glengoyna, Arrana czy japońską Hibiki ( jak mawiał pewien bohater filmu " It is Suntory time" )
Mam nadzieję, że dobrze trafiłem...
Pzdr!
Mistu - Pon Sie 29, 2011 9:54 am
Chyba najlepiej trafiłeś, znajdziesz tu wszystko czego szukasz, poznasz wiele lepszych whisky niż Arran czy Glengoyne(blee)
Pawcio - Pon Sie 29, 2011 10:20 am
| Mistu napisał/a: | Chyba najlepiej trafiłeś, znajdziesz tu wszystko czego szukasz, poznasz wiele lepszych whisky niż Arran czy Glengoyne(blee) |
o kolego , bardzo się mylisz pilismy w radziejowicach genialnego Glengoyne , a i Arrany potrafiły olśnić i to ladnych kilka lat temu.
Anonymous - Pon Sie 29, 2011 10:29 am
| Mistu napisał/a: | Chyba najlepiej trafiłeś, znajdziesz tu wszystko czego szukasz, poznasz wiele lepszych whisky niż Arran czy Glengoyne(blee) |
Glengoyna będe bronił do upadłego - fakt faktem piłem tylko wersję
cask strength 12 yo - ale do tej pory pamiętam ten przyjemny finish:) Ale oczywiście licze na pomoc w znalezieniu wielu lepszych
windham hell - Pon Sie 29, 2011 11:42 am
| Pawcio napisał/a: | | bardzo się mylisz pilismy w radziejowicach genialnego Glengoyne |
potwierdzam
Mistu - Pon Sie 29, 2011 1:04 pm
Zapewne macie mili Panowie racje, jedynie stwierdzam, że pite przeze mnie wersje nie podpasowały mi. Podobnie mam z Bowmore ale to inna para kaloszy, dla mnie klasa wyżej od wymienionych w dyskusji ale coś mi w nich nie pasuje. Przepraszam Windham, wiem że ją uwielbiasz Za to kocham wszysto inne z Islay, zresztą wiecie
|
|
|