BOW must go on... - Kodowane sampelki BOW
Wiktor - Pon Sty 28, 2008 10:06 pm
Pozostańmy lepiej przy tym, co komu wola. Jednych zaspokaja skromna 20-tka inni zaś wolą pławić się w większej ilości specyfiku.
michu - Wto Sty 29, 2008 8:30 am
a może by tak zmieszać wszystkie łychy i stworzyć jednego mega sampla_alfa, będącego wypadkową wszystkich oferowanych sampli(?)
rozlewamy to po 100ml i cześć. kto odgadnie z jakich whisky sklada się sampel_alfa - nagroda. kto nie odgadnia - kara.
to rozwiązanie znacznie ułatwiłoby procedury rozlewania i podziału próbek.
pozostaje tylko kwestia kar i nagród..
windham hell - Wto Sty 29, 2008 9:45 am
Nagroda -szczery uśmiech Wiktora
Kara- degustacja czerwonego JW malutkimi łyczkami przy przy ogólnej zachęcie i pod nadzorem zwycięzców
ukaszu - Wto Sty 29, 2008 11:40 am
kara = sadyzm
parominius - Czw Sty 31, 2008 8:18 am
| michu napisał/a: | | a może by tak zmieszać wszystkie łychy i stworzyć jednego mega sampla_alfa, będącego wypadkową wszystkich oferowanych sampli(?) |
I tym sposobem narodziłby sie blend,o jakim pamiętano by jeszcze długo po nagłych zgonach pijących...
| windham hell napisał/a: | | Nagroda -szczery uśmiech Wiktora |
Rozumiem,że Wiktorek nie bierze udziału?...tym samym jego szczery uśmiech byłby uśmiechem pożegnalnym...
| windham hell napisał/a: | | Kara- degustacja czerwonego JW malutkimi łyczkami przy przy ogólnej zachęcie i pod nadzorem zwycięzców |
Karą byłoby samo degustowanie blendu desperatów...
| ukaszu napisał/a: | | kara = sadyzm |
O,tu sie zgadzam z ukaszkiem..jakby przeczuwał do czego może doprowadzić picie "mieszanki-kaszanki"...
Wiktor - Śro Lut 06, 2008 1:12 pm
Podaję ostateczną listę wraz z wysokością składek:
Michu 5x100ml - 175+15 wysyłka
Windham Hell 5x40ml - 79+15 wysyłka
Krystian - 5x40ml - 79+15 wysyłka
Pawcio - 5x100ml - 175+15 wysyłka
Czarek - 5x100ml - 175+15 wysyłka
Maro - 4x100ml i 1x40ml - 155+15 wysyłka
David - 3x100 i 2x40ml - 141+15 wysyłka
Wojciech - 3x100 i 2x40ml - 133+15 wysyłka
Ilości "łamane" poprzydzielałem biorąc pod uwagę indywidualne preferencje uczestników w zakresie typów whisky, znane mi już co nieco
Jeśli ktoś planuje odbiór osobisty próbek w Szczecinie to rozliczenie w gotówce i bez kosztów wysyłki.
Pozostali proszeni są o wpłaty w najbliższym czasie
Czarek - Śro Lut 06, 2008 2:13 pm
to ja rozliczę się na miejscu
Pawcio - Śro Lut 06, 2008 4:08 pm
me too
windham hell - Śro Lut 06, 2008 4:53 pm
Ja dokonam wpłaty najprawdopodobniej w poniedzialek
Wiktor - Czw Lut 21, 2008 10:53 pm
No to ruszamy, Panowie!
Efektem mojej znojnej pracy w dniu dzisiejszym jest pół setki sampli, jak to ktoś szumnie określił, "kodowanych" Znaczy się, mają numery zamiast nazw
Jak się nietrudno domyślić (a może trudno?...) próbki są ponumerowane od nr 1 do 5
Kolejność numeracji jest nieprzypadkowa - jeżeli ktoś chciałby robić podejście do wszystkich po kolei na jednej sesji, wówczas zadanie ma ułatwione (co mi przypomina, iż czeka w kolejce do wyprodukowania artykulik nt. kolejności degustacji whisky podczas posiedzenia - będzie wkrótce)
Pamiętam że były głosy aby ujawnić moc poszczególnych whisky. Nie popsuje to chyba zabawy, a niekiedy może uratować życie (albo przynajmniej "kubasy" - jak mawia Pawcio).
Zatem poniżej znajduje się spojler - kto nie chce, nie czyta, będzie mógł wówczas pobawić się w typowanie mocy poszczególnych próbek (a jak!).
Próbka nr 1 - 46%
Próbka nr 2 - 43%
Próbka nr 3 - 46%
Próbka nr 4 - ponad 50% (cask strength)
Próbka nr 5 - 46%
Tym, którzy nie odbiorą osobiście, sample zostaną wysłane po weekendzie.
Ostatnia więc szansa na dołożenie czegoś do paczki (co za subtelna forma reklamy ).
Dalszy sposób procedowania w temacie ustalimy, jak sądzę, na dniach. Obawiam się jednak, że chyba trzeba będzie wypić te whisky
Czarek - Pią Lut 22, 2008 10:33 am
| Wiktor napisał/a: | | Obawiam się jednak, że chyba trzeba będzie wypić te whisky |
oj to chyba musi być bardzo paskudne
parominius - Pią Lut 22, 2008 3:19 pm
| Wiktor napisał/a: | | Efektem mojej znojnej pracy w dniu dzisiejszym jest pół setki sampli, |
Oj Wiktorku,nie przepracowywujesz ty się przypadkiem?
| Wiktor napisał/a: | | jeżeli ktoś chciałby robić podejście do wszystkich po kolei na jednej sesji, wówczas zadanie ma ułatwione (co mi przypomina, iż czeka w kolejce do wyprodukowania artykulik nt. kolejności degustacji whisky podczas posiedzenia - będzie wkrótce) |
Czyli analogia do smakowania win...białe przed czerwonym itp...
| Wiktor napisał/a: | | będzie mógł wówczas pobawić się w typowanie mocy poszczególnych próbek (a jak!). |
Cholernie trudna sprawa...Ostrość pewnych aromatów potrafi sztucznie zawyżyc "procentowosć"...i to o sporo
| Wiktor napisał/a: | | Ostatnia więc szansa na dołożenie czegoś do paczki |
Zapewne chodzi o gratisy...
| Wiktor napisał/a: | | Obawiam się jednak, że chyba trzeba będzie wypić te whisky |
Och,gdyby człowiek miał tylko takie zmartwenia....
Czarek - Pią Mar 07, 2008 6:20 pm
I jak, ktoś już odpalił puszkę Pandory ,
Coś czuję po kościach, że przyszła pora na telesfora
windham hell - Pią Mar 07, 2008 6:25 pm
Ja zamierzam dzisiaj
Czarek - Pią Mar 07, 2008 6:54 pm
no no i może przy monitorku do 2 w nocy
|
|
|