To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Kodowane sampelki BOW

Wiktor - Pon Sty 28, 2008 10:06 pm

Pozostańmy lepiej przy tym, co komu wola. Jednych zaspokaja skromna 20-tka :wink: :oops: inni zaś wolą pławić się w większej ilości specyfiku.
michu - Wto Sty 29, 2008 8:30 am

a może by tak zmieszać wszystkie łychy i stworzyć jednego mega sampla_alfa, będącego wypadkową wszystkich oferowanych sampli(?)
rozlewamy to po 100ml i cześć. kto odgadnie z jakich whisky sklada się sampel_alfa - nagroda. kto nie odgadnia - kara.
to rozwiązanie znacznie ułatwiłoby procedury rozlewania i podziału próbek.
pozostaje tylko kwestia kar i nagród..

windham hell - Wto Sty 29, 2008 9:45 am

Nagroda -szczery uśmiech Wiktora 8)
Kara- degustacja czerwonego JW malutkimi łyczkami przy przy ogólnej zachęcie i pod nadzorem zwycięzców :twisted:

ukaszu - Wto Sty 29, 2008 11:40 am

kara = sadyzm :D
parominius - Czw Sty 31, 2008 8:18 am

michu napisał/a:
a może by tak zmieszać wszystkie łychy i stworzyć jednego mega sampla_alfa, będącego wypadkową wszystkich oferowanych sampli(?)

I tym sposobem narodziłby sie blend,o jakim pamiętano by jeszcze długo po nagłych zgonach pijących... :twisted:
windham hell napisał/a:
Nagroda -szczery uśmiech Wiktora

Rozumiem,że Wiktorek nie bierze udziału?...tym samym jego szczery uśmiech byłby uśmiechem pożegnalnym... :lol:
windham hell napisał/a:
Kara- degustacja czerwonego JW malutkimi łyczkami przy przy ogólnej zachęcie i pod nadzorem zwycięzców

Karą byłoby samo degustowanie blendu desperatów... :mrgreen:
ukaszu napisał/a:
kara = sadyzm

O,tu sie zgadzam z ukaszkiem..jakby przeczuwał do czego może doprowadzić picie "mieszanki-kaszanki"... :shock:

Wiktor - Śro Lut 06, 2008 1:12 pm

Podaję ostateczną listę wraz z wysokością składek:
Michu 5x100ml - 175+15 wysyłka
Windham Hell 5x40ml - 79+15 wysyłka
Krystian - 5x40ml - 79+15 wysyłka
Pawcio - 5x100ml - 175+15 wysyłka
Czarek - 5x100ml - 175+15 wysyłka
Maro - 4x100ml i 1x40ml - 155+15 wysyłka
David - 3x100 i 2x40ml - 141+15 wysyłka
Wojciech - 3x100 i 2x40ml - 133+15 wysyłka
Ilości "łamane" poprzydzielałem biorąc pod uwagę indywidualne preferencje uczestników w zakresie typów whisky, znane mi już co nieco ;)
Jeśli ktoś planuje odbiór osobisty próbek w Szczecinie to rozliczenie w gotówce i bez kosztów wysyłki.
Pozostali proszeni są o wpłaty w najbliższym czasie ;)

Czarek - Śro Lut 06, 2008 2:13 pm

to ja rozliczę się na miejscu
Pawcio - Śro Lut 06, 2008 4:08 pm

me too
windham hell - Śro Lut 06, 2008 4:53 pm

Ja dokonam wpłaty najprawdopodobniej w poniedzialek
Wiktor - Czw Lut 21, 2008 10:53 pm

No to ruszamy, Panowie! :twisted:

Efektem mojej znojnej pracy w dniu dzisiejszym jest pół setki sampli, jak to ktoś szumnie określił, "kodowanych" :roll: Znaczy się, mają numery zamiast nazw ;)

Jak się nietrudno domyślić (a może trudno?...) próbki są ponumerowane od nr 1 do 5 ;)

Kolejność numeracji jest nieprzypadkowa - jeżeli ktoś chciałby robić podejście do wszystkich po kolei na jednej sesji, wówczas zadanie ma ułatwione (co mi przypomina, iż czeka w kolejce do wyprodukowania artykulik nt. kolejności degustacji whisky podczas posiedzenia - będzie wkrótce)

Pamiętam że były głosy aby ujawnić moc poszczególnych whisky. Nie popsuje to chyba zabawy, a niekiedy może uratować życie (albo przynajmniej "kubasy" - jak mawia Pawcio).
Zatem poniżej znajduje się spojler - kto nie chce, nie czyta, będzie mógł wówczas pobawić się w typowanie mocy poszczególnych próbek (a jak!).

Próbka nr 1 - 46%
Próbka nr 2 - 43%
Próbka nr 3 - 46%
Próbka nr 4 - ponad 50% (cask strength)
Próbka nr 5 - 46%

Tym, którzy nie odbiorą osobiście, sample zostaną wysłane po weekendzie.
Ostatnia więc szansa na dołożenie czegoś do paczki (co za subtelna forma reklamy :mrgreen: ).

Dalszy sposób procedowania w temacie ustalimy, jak sądzę, na dniach. Obawiam się jednak, że chyba trzeba będzie wypić te whisky ;)

Czarek - Pią Lut 22, 2008 10:33 am

Wiktor napisał/a:
Obawiam się jednak, że chyba trzeba będzie wypić te whisky

oj to chyba musi być bardzo paskudne :mrgreen:

parominius - Pią Lut 22, 2008 3:19 pm

Wiktor napisał/a:
Efektem mojej znojnej pracy w dniu dzisiejszym jest pół setki sampli,

Oj Wiktorku,nie przepracowywujesz ty się przypadkiem?
Wiktor napisał/a:
jeżeli ktoś chciałby robić podejście do wszystkich po kolei na jednej sesji, wówczas zadanie ma ułatwione (co mi przypomina, iż czeka w kolejce do wyprodukowania artykulik nt. kolejności degustacji whisky podczas posiedzenia - będzie wkrótce)

Czyli analogia do smakowania win...białe przed czerwonym itp...
Wiktor napisał/a:
będzie mógł wówczas pobawić się w typowanie mocy poszczególnych próbek (a jak!).

Cholernie trudna sprawa...Ostrość pewnych aromatów potrafi sztucznie zawyżyc "procentowosć"...i to o sporo :twisted:
Wiktor napisał/a:
Ostatnia więc szansa na dołożenie czegoś do paczki

Zapewne chodzi o gratisy... :D :D :D
Wiktor napisał/a:
Obawiam się jednak, że chyba trzeba będzie wypić te whisky

Och,gdyby człowiek miał tylko takie zmartwenia.... :mrgreen:

Czarek - Pią Mar 07, 2008 6:20 pm

I jak, ktoś już odpalił puszkę Pandory :mrgreen: ,
Coś czuję po kościach, że przyszła pora na telesfora :wink:

windham hell - Pią Mar 07, 2008 6:25 pm

Ja zamierzam dzisiaj
Czarek - Pią Mar 07, 2008 6:54 pm