To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Aktualności BoW (z pierwszej strony)

Adam Hochul - Czw Lip 02, 2015 9:33 am

To tak naprawde przykrywka do pierwszej szkockiej elektrowni jadrowej, te sztuczne jeziorka to awaryjne chlodziwo, whisky bedzie swiecic sie w nocy jak nic!
Rajmund - Czw Lip 02, 2015 3:02 pm

No i teraz wiadomo dlaczego nie ma Visitor Centre. Dobrze mieć swojego człowieka na miejscu. Nie ustawaj w czujności, Adamie. ;)
Rajmund - Nie Sie 02, 2015 10:08 am

Wielki test NASów. Okazało się, że materiału powstało tyle, że zanudziłby każdego czytającego. Dlatego podzieliłem tekst na dwie części. Pierwsza już online.

http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=144

Adam Hochul - Pon Sie 03, 2015 9:34 am

Czytalem ale udzialu na szczescie nie bralem
Rajmund - Wto Sie 04, 2015 9:14 pm

Wielki test NASów zakończony. Tutaj kolejna dziewiątka:

http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=147

Wiktor - Wto Sie 04, 2015 9:30 pm

A mówiłem już, że przepraszam Was bardzo?... ;)
maudite - Śro Sie 05, 2015 11:52 am

Wasze dzieci chyba sporo wymiotowały... :wink:
Ale tak poważniej to zaskoczyły mnie 2, no może 3 rzeczy:
- Hazelburn CV - naprawdę wypadł aż tak dramatycznie? Bo akurat produkty Springbanka wydawały mi się dość "bezpieczne" jeśli chodzi o tą najniższą półkę cenową
- aż dwie Jury w porównaniu? To chyba szanowni Koledzy wyrobili normę tej whisky na jakieś 2 lata :wink:
- no i że nie ma tu żadnego Arrana? Szok i niedowierzanie!

rosomak - Śro Sie 05, 2015 12:21 pm

maudite napisał/a:
no i że nie ma tu żadnego Arrana? Szok i niedowierzanie!

Arrany bezprzecznie zasluguja na oddzielne, specjalne potraktowanie.
Niech sie zreszta rad93 wypowie - 8 Arranow na Krakowskich Torturach jesienia? :twisted:

loom - Śro Sie 05, 2015 12:39 pm

Roso mało Ci tej benzyny z poprzednich Tortur?:>

BTW. "Zwłoki przechowywane w blaszanych kadziach w formalinie, bandaże, piece krematoryjne, mumie, głębokie studnie, krochmal, prosektorium, stare pralnie w piwnicach poniemieckich budynków, pokruszone cegły." Hehehehehehehehehehehe!

Adam Hochul - Śro Sie 05, 2015 1:06 pm

A mozna by tak moze, sampelka?

Btw - Signatory Mortlach 1999 kupiony gdzies przez kolege z pracy zupelnie przypadkiem zaprezentowal podobny poziom w zeszly weekend. Szczerze polecam, nie probowac. Nr beczki bede musial przypatrzyc zeby was bron boze do wszystkich Mortlachow Signatory z tego roku nie zrazic :-(

rosomak - Śro Sie 05, 2015 3:02 pm

loom napisał/a:
mało Ci tej benzyny z poprzednich Tortur?

Jeszcze nic nie przesądzone.... Choć wstępna nazwa: "Antytarranoryści" nie wydaje mi się zła :wink:

Wiktor - Śro Sie 05, 2015 9:10 pm

maudite napisał/a:
wypadł aż tak dramatycznie?

Jak dla mnie okazała się największym rozczarowaniem stajnią Springbanka ostatnich miesięcy, a może i lat... Zwłaszcza na tle pozostałych Hazelburn, jakie znam. No i całej plejady innych wypustów. Często gęsto znakomitych.

maudite napisał/a:
aż dwie Jury w porównaniu?

Tak jakoś wyszło. Przypadek ;)

maudite napisał/a:
wyrobili normę tej whisky na jakieś 2 lata

Albo i 20.

maudite napisał/a:
żadnego Arrana

W takim razie na kolejnym Wielkim Teście po prostu musi pojawić się pewien 18-letni majstersztyk...

loom - Śro Sie 05, 2015 9:50 pm

rosomak napisał/a:
loom napisał/a:
mało Ci tej benzyny z poprzednich Tortur?

Jeszcze nic nie przesądzone.... Choć wstępna nazwa: "Antytarranoryści" nie wydaje mi się zła :wink:

O nein.... jak ma być extreme to chcę Scapa

rosomak - Czw Sie 06, 2015 6:46 am

loom napisał/a:
jak ma być extreme to chcę Scapa

Ciezko by bylo w obecnej Tortur formule. Sotosunkowo nieduzo tego wyszlo. Trzeba by juz zbierac towarzystwo i to zdeterminowane.

rad93 - Czw Sie 06, 2015 9:56 am

rosomak napisał/a:
Niech sie zreszta rad93 wypowie - 8 Arranow na Krakowskich Torturach jesienia?

Osiem może niekoniecznie, ale jednym konkretnym nie pogardzimy. Nieprawdaż? :twisted:
A co do terminu, to - z racji nagromadzenia imprez jesiennych - proponuję wiosnę 2016 i roboczy temat "Morda w glebę", dzięki któremu można byłoby się pomęczyć z ciężkimi, tłustymi, ziemistymi, lesistymi, torfowymi (niekoniecznie dymnymi!) klimatami.

loom napisał/a:
"Zwłoki przechowywane w blaszanych kadziach w formalinie, bandaże, piece krematoryjne, mumie, głębokie studnie, krochmal, prosektorium, stare pralnie w piwnicach poniemieckich budynków, pokruszone cegły."

@ Loom, Droho i reszta Krakowskiego Oddziału Treningowego - dajemy z tym Benromachem!!!