czyli 'a gdzie ją dostałeś?...' - OKAZJE CENOWE, czyli daj cynk jak widzisz coś ciekawego
Pocieszny_PCS - Wto Lut 28, 2012 4:00 pm
Drogi Rolandzie,
A nie bylo to przypadkiem 50%?
W sumie tylko wtedy kupowanie w M&P bylo oplacalne bo normalnie ceny ze sporym narzutem
roland - Wto Lut 28, 2012 5:00 pm
fakt 40% było na produkty do 100 pln, wszystko wyżej cięte na pół. nic tylko czekać do października
Pawloff - Wto Lut 28, 2012 6:24 pm
http://www.wina-mp.pl/det...Whisky&2=Single Malt&n=KILCHOMAN_100%_ISLAY
intrygujące... 3 letnia whisky za 525 zł
To ja się rzucam jak szczerbaty na suchary, bo za 7 lat pewnie Kiczoman będzie za 2500 zł!!!
Pogratulować też cen ogólno dostępnych podstawek:
ARDBEG 10 YO - M&P 200 zł (Auchan 150)
GLENORD 12 YO - M&P 255 zł (Real 189 zł)
CLYNELISH SINGLE MALT 14 YO M&P - 255 zł (Auchan 179 zł)
i na koniec najlepsze TALISKER 10 YO M&P 216 zł (Auchan, Alma, Real, warzywniak na osiedlu 150 zł) jak do tego doliczyć koszt przesyłki to robi się nieziemska mega okazja...
a ja myślałem, że w Internecie jest taniej
Czy M&P ma klientów za debili???
Anonymous - Wto Lut 28, 2012 7:12 pm
Te ceny w M&P to niestety kosmos. można mnożyć przykłady. Jednak jak już przedstawiciel jest na naszym forum i widzi, że my przypadkowymi klientami nie jesteśmy to mógłby dać jakiś rabat. Ot choćby 25 % na to czego są dystrybutorem (podobno wyłącznym) czyli Glendronach i ben riach.
Ja muszę sie przyznać, że swego glendronacha kupiłem właśnie tam z przyzwoitym rabatem i szczęśliwy jestem .
Pocieszny_PCS - Wto Lut 28, 2012 7:51 pm
K'man to faktycznie przegięcie. Kompletnie odchodząc od tego jaka to jest whisky i czy jest dobra i czy jej cena jest dobra w stosunku do jakości, to sama "sieć ekskluzywnych i specjalistycznych salonów" M&P woła za 3yo (nie wnikając który wypust) 350 zł, podczas gdy w UK do dostania poniżej 40 GBP, w niemcach ok 43-44 ojro. Glendronach Parliament w M&P za jedyne 500 zł, a na zgniłym zachodzie poniżej 80 Eur. Ja nie wiem czy Mirosław Pawlina każdą butelkę każe sobie wysyłać przez Royal Air Mail czy waluty wymieniają mu cinkciarze ale coś chyba jest nie tak. Glendronachy mają drożej niż u Bussa co jest nie lada wyczynem.
| Pawloff napisał/a: | ARDBEG 10 YO - M&P 200 zł (Auchan 150)
GLENORD 12 YO - M&P 255 zł (Real 189 zł)
CLYNELISH SINGLE MALT 14 YO M&P - 255 zł (Auchan 179 zł)
i na koniec najlepsze TALISKER 10 YO M&P 216 zł (Auchan, Alma, Real, warzywniak na osiedlu 150 zł) |
Tutaj nie byłbym aż taki radykalny, bo nie ma co się na ceny kopać z marketem, ale te butelki widziałem taniej w wielu nocnych sklepach które nie słyną z niskich cen.
| Danielito napisał/a: | | Ja muszę sie przyznać, że swego glendronacha kupiłem właśnie tam z przyzwoitym rabatem i szczęśliwy jestem |
Ja u nich kupiłem trzy Glendronachy z rabatem, ale to chyba nie o to chodzi. Wolałbym cały czas rozsądne ceny i od czasu do czasu zajrzeć i dostać coś ciekawego niż czekać cały rok aż coś skapnie. O tym jaką ostatnio "Promocję" dostałem od nich na maila to wolę nie pisać
Anonymous - Wto Lut 28, 2012 8:10 pm
Napisz, napisz o tej promocji - ciekaw strasznie jestem. powinniśmy się wymieniać takimi info na forum!
roland - Wto Lut 28, 2012 8:10 pm
| Danielito napisał/a: | Ot choćby 25 % na to czego są dystrybutorem (podobno wyłącznym) czyli Glendronach i ben riach.
. |
Nie podobno tylko są wyłącznym a to że są dostępne te butle w innych sklepach to wszystko przechodzi przez M&P.
wystarczy pójść do Almy albo głupiego Piotra i Pawła i zobaczyć tam produkty z M&P dużo dużo droższe...
M&P co miesiąc organizuje okazje dla stałych klientów. W zeszłym miesiącu każdy Benriach - 25%, kupujesz koniak za V.S.O.P. a dostajesz V.S. w prezencie i masa masa innych okazji których nie ma na stronie tylko trzeba się pofatygować, przyjść do salonu i porozmawiać
ale skoro każdy tu tak jedzie po M&P i boi się przyjść do salonu...
to dalej jeździjcie sobie tymi wózkami po tesco i innych realach w poszukiwaniu promocji
Powodzenia
[ Dodano: Wto Lut 28, 2012 8:18 pm ]
| Pocieszny_PCS napisał/a: | K'man to faktycznie przegięcie. Kompletnie odchodząc od tego jaka to jest whisky i czy jest dobra i czy jej cena jest dobra w stosunku do jakości, to sama "sieć ekskluzywnych i specjalistycznych salonów" M&P woła za 3yo (nie wnikając który wypust) 350 zł, podczas gdy w UK do dostania poniżej 40 GBP, w niemcach ok 43-44 ojro. Glendronach Parliament w M&P za jedyne 500 zł, a na zgniłym zachodzie poniżej 80 Eur. Ja nie wiem czy Mirosław Pawlina każdą butelkę każe sobie wysyłać przez Royal Air Mail czy waluty wymieniają mu cinkciarze ale coś chyba jest nie tak. Glendronachy mają drożej niż u Bussa co jest nie lada wyczynem.
|
chyba w takim razie nie masz pojęcia jakie są koszta związane z akcyzami, banderolami, legalizacją itp w Polsce bo Polska to chory kraj jeżeli chodzi o przepisy i ja sam często w świnoujściu przejeżdzam na niemiecką granicę kupić Glenfiddicha za 20 ojro
Jeżli chodzi o ceny wszystkich taliskerów, glen ordów ( który bodajże w listopadzie był po 139 pln ) tym zarządza koncern DIAGEO ! i to oni narzucają takie ceny na małe sklepy, a to że sprzedadzą je do tesco po taniości to taka jest ich polityka firmy
rosomak - Wto Lut 28, 2012 8:24 pm
| roland napisał/a: | ale skoro każdy tu tak jedzie po M&P i boi się przyjść do salonu...
to dalej jeździjcie sobie tymi wózkami po tesco i innych realach w poszukiwaniu promocji |
Mysle, ze to po prostu typowa reakcja na wyjatkowo nachalna reklame. BTW uprzejmie byloby zapytac o zgode administratora forum.
roland - Wto Lut 28, 2012 8:28 pm
Ja nie widzę w tym nic nachalnego.
Chcesz to czytasz/oglądasz
Nie chcesz to nie nikt Cie do niczego nie zmusza
oscarez - Wto Lut 28, 2012 8:30 pm
| roland napisał/a: | | chyba w takim razie nie masz pojęcia jakie są koszta związane z akcyzami, banderolami, legalizacją itp w Polsce Smile bo Polska to chory kraj jeżeli chodzi o przepisy |
to ja proponuje Panu pogadac z Panem ze Sztuki wina bo on chyba znalazl sposob zeby taniej bylo z tymi akcyzami, banderolami i Panu wiadomymi tylko czary-mary. Moze dotarl do hurtownika i kupuje kilchomana za 3funty? no ale fakt...adresu nie poda
http://sztukawina.pl/inde...uemart&Itemid=2
rosomak - Wto Lut 28, 2012 8:33 pm
| roland napisał/a: | | Ja nie widzę w tym nic nachalnego |
Po co w tym ukladzie na raz w 2 watkach? Tak czy inaczej - to forum niekomercyjne prosze o minimum uprzejmosci, ktorej chyba zabraklo.
Anonymous - Wto Lut 28, 2012 8:35 pm
Hej Rolandzie, nie ma co sie obrażać. Wszyscy tu swój wiek mamy. Przecież już dwa głosy były odnośnie udanych zakupów w MP. Dwa głosy o zakupach na miejscu i z rabatem. Dziś sie chyba zareklamowałeś chyba w 5-6 miejscach na forum.
Najlepszym marketingiem jest dialog z klientem - spytaj np. McCoya. można sie wiele dowiedzieć. Jak np. To, że sprzedając wersje SC minimum jest podanie nr beczki bo beczka beczce nie równa. Zaawansowany poziom byłby z liniami do świetnych ocen międzynarodowych guru. A takie masz na pewno w ofercie.
Znalazłeś sie na forum fanatyków i entuzjastów, którzy przed zakupem przekopią wiele sklepów i jeszcze wiecej stron Z opisami aby w przeznaczonej kwocie kupić coś naprawdę fajnego.
Może zaproponuj karty stałego klienta albo coś innego? Tylko zwiększy to obrót.
Widzisz tez co McCoy w innym wątku sprowadza- zaproponuj w swojej cenie? Tu o kilkadziesiąt zł nikt sie nie będzie spierał przy tamtych butelkach.
A przecież u źródła powinieneś mieć swoje ceny hurtowe i rabaty.
Kończąc - pokrytykowaliśmy, ale opierając się na faktach. To może teraz czas na współpracę?
roland - Wto Lut 28, 2012 8:39 pm
| oscarez napisał/a: | | roland napisał/a: | | chyba w takim razie nie masz pojęcia jakie są koszta związane z akcyzami, banderolami, legalizacją itp w Polsce Smile bo Polska to chory kraj jeżeli chodzi o przepisy |
to ja proponuje Panu pogadac z Panem ze Sztuki wina bo on chyba znalazl sposob zeby taniej bylo z tymi akcyzami, banderolami i Panu wiadomymi tylko czary-mary. Moze dotarl do hurtownika i kupuje kilchomana za 3funty? no ale fakt...adresu nie poda
http://sztukawina.pl/inde...uemart&Itemid=2 |
tak możemy się licytować do woli
http://sztukawina.pl/inde...emart&Itemid=93
w M&P masz go za 100 pln
co do nawiązania współpracy zapraszam do jakiegokolwiek salonu na pogawędkę
co to tych 6 miejsc to nie prawda
były tylko trzy
Na miesiąc marzec ben heart of speyside - 50% !
Whisky Dla Wszystkich
Anonymous - Wto Lut 28, 2012 8:41 pm
Uzupełnię jeszcze, że brak mina stronie MP szczegółowych opisów z numerami beczek. Mnie interesuje butelka z beczki nr 719 bo wiadomo ogólnie, ze lepsza od tej z nr 718, chociaż o rok młodsza
Tyle ze na razie mnie nie stać - ale w dobrej cenie na urodziny sobie kupię.
oscarez - Wto Lut 28, 2012 8:42 pm
| roland napisał/a: | | w M&P masz go za 100 pln |
burbony nie tylko nie leza w kregu zainteresowan wielu z forumowiczow to wrecz nie o nich jest to forum gdyby Pan nie zauwazyl.
a jesli chodzi o licytacje...Drogi Panie...prosze przestac pieprzyc o akcyzach, banderolach i innych dyrdymałach. Poprostu skoro w Sztuce wina sie da to wogole sie da. i to nie licytacja, a stwierdzenie faktu.
|
|
|