BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
oscarez - Nie Lis 06, 2011 9:59 pm
| Wiktor napisał/a: | | neutralny jest Jack Daniels. |
ciekawe okreslenie
| Rajmund napisał/a: | | Co też ludzie mają do tego Jacka Danielsa...? |
doprawdy nie wiem
Pocieszny_PCS - Nie Lis 06, 2011 9:59 pm
Ostatnio spotkałem konesera trunków z hrabstwa bourbon, nie wiem co pił, ale aromat mnie zaskoczył. Bardzo ciekawa nuta ogórków konserwowych
oscarez - Nie Lis 06, 2011 10:00 pm
i jestem PIERWSZY na 100stronie
MarcinK - Nie Lis 06, 2011 10:02 pm
eh, trzeci!
Pocieszny_PCS - Nie Lis 06, 2011 10:02 pm
| MarcinK napisał/a: | Drugi! |
too late
Pawloff - Nie Lis 06, 2011 10:05 pm
Ja jestem prorokiem
i mam ostatni post w dwu cyfrowej numeracji
Very rare, and limited edition
Mateo - Pon Lis 07, 2011 4:09 pm
Ciekawe co na to wszystko moderator działu/tematu
........ może jakąś flaszkę postawi ??
rosomak - Pon Lis 07, 2011 9:36 pm
| Mateo napisał/a: | | ........ może jakąś flaszkę postawi ?? |
Z przyjemnoscia, ale jednak po jakims tescie, ktory przedstawimy w okolicach noworocznych.
missing - Czw Gru 01, 2011 2:43 pm
witam serdecznie na forum jako nowy fan single maltów
zacząłem po omacku i w tej chwili jestem po smakowaniu
jura superstition,bowmore mariner,bushmills 16,dalmore 12,highland park 1998,old pulteney 12 czy dobrze zacząłem a może inne sugestie?
pozdrawiam
Mistu - Czw Gru 01, 2011 3:55 pm
Witamy
Nie najgorzej, pierwsze kroki za Tobą, proponuję jako następne single malty Ardbeg 10y.o, Laphroaig w cs, jakiś młody Blair Athol, Dalhwinnie 15y.o, jakąś młodą Caol Ilę. Nie będę oceniał od czego zacząłeś bo dopiero raczkujesz w temacie. Ważne abyś spróbował jak najwięcej i znalazł swoje klimaty. Może napisz co z tego zestawu Tobie najbardziej przypadło do gustu. Strzelam po omacku że zapewne był to albo Bowmore albo Highland Park ale i w tej kwestii mogę się mylić. Mamy na forum młode grono zagorzałych fanów, którzy co raz cosik kupują z podstawek więc napewno się załapiesz na cząstkę czegoś innego i niekoniecznie wykończysz na dzień dobry swój portfel.
Anonymous - Czw Gru 01, 2011 4:16 pm
| missing napisał/a: | witam serdecznie na forum jako nowy fan single maltów
zacząłem po omacku i w tej chwili jestem po smakowaniu
jura superstition,bowmore mariner,bushmills 16,dalmore 12,highland park 1998,old pulteney 12 czy dobrze zacząłem a może inne sugestie?
pozdrawiam |
Witamy:) ! Moim zdaniem nie można źle zacząć i na początku trzeba spróbować kilkudzisięciu różnych whisky, z róznych regionów, roczników itp by poeksperymentować i ustalić co jest dla Ciebie najlepsze.
Ja polecam teraz Laphroiga 10, Glenmorangie 10 czy Obana14.
Rajmund - Czw Gru 01, 2011 4:56 pm
Witaj
Nie da się źle zacząć, można co najwyżej źle skończyć A co dalej? Co tylko Ci w ręce wpadnie. Najwyżej odłożysz po pierwszym kieliszku. Spróbuj jakiejś dobrej whisky z beczek po sherry (np. Aberlour a'bunadh, Glendronach, Glenfarclas), sprawdź czy te klimaty Ci "leżą". Spróbuj czegoś nieznośnie łagodnego, robionego z dala od morza, torfu i sherry, np. Dalwhinnie. Zaatakuj coś bezkompromisowo torfowo-jodowego, np. Ardbeg, Laphroaig, czy Caol Ila. A potem sam zdecyduj w którym kierunku droga podoba Ci się najbardziej.
Pawcio - Pią Gru 02, 2011 10:26 am
| McCoy napisał/a: | | Glenmorangie 10 |
hmm... ta łycha ma jedna zaletę po niej wszystko smakuje lepiej...
missing - Pią Gru 02, 2011 10:36 am
witam serdecznie
dziękuję za przywitanie
na pewno skorzystam z Waszych sugestii
zamówiłem własnie Aberfeldy 12,Glendronach i Glenfarclas 12
podzielę się swoimi wrazeniami
dla Mistu; trafiłeś Bowmore i Jura Superstition z tego najbardziej mi smakowało
pozdrawiam
janusz
Mistu - Pią Gru 02, 2011 11:46 am
Połownicznie trafiłem. Jurę w pierwszej kolejności skreśliłem ale przeciez każdy lubi co innego. Ja Jurę niekoniecznie
[ Dodano: Pią Gru 02, 2011 11:59 am ]
| Pawcio napisał/a: | | hmm... ta łycha ma jedna zaletę po niej wszystko smakuje lepiej... |
A powiem Ci Pawciu, ze pamiętam gorsze specyfiki, choćby Loch Lomond, Tullibardine i powyższą Jurę
|
|
|