To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli aktualnie atakujemy... - Prezenty na święta BN -

Pocieszny_PCS - Śro Lis 23, 2011 12:17 am

Z Pinot.pl:
- Glenfarclas 17
- HP 1994
- Edradour Caledonia

sporo z tego co byśmy chcieli ma singlemalt.pl, ale to już w grę wchodzi wysyłka.

MarcinK - Śro Lis 23, 2011 9:38 am

O Glenfarclasie tez myslalem... tyle ze 15.
Coz, jakbysmy mieli np. 2-3 pozycje w singlemalcie to moge stamtad wziac. Nie ma problemu. Bez sensu tylko 1 butelke tam kupowac.
No mysle ze powoli trzeba bedzie sie decydowac na cos... :mrgreen:

Pocieszny_PCS - Śro Lis 23, 2011 10:21 am

Z singlemalt:
- springbank 100 proof - 219pln
- springbank 12 CS - 229 pln
- Scapa 16 - 229 pln
- glenlivet 16 Nadurra - 279pln
- mortlach 16 FF - 299pln
- HP 18 - 319 pln
- glenmorangie astar 1L - 319pln ( tu sam nie wiem ale recenzje ma dobre)

Pawloff - Śro Lis 23, 2011 11:40 am

Pocieszny_PCS napisał/a:
Z Pinot.pl:
- Glenfarclas 17
- HP 1994
- Edradour Caledonia

sporo z tego co byśmy chcieli ma singlemalt.pl, ale to już w grę wchodzi wysyłka.

Sprawdzałem ceny na Pinot.pl. Kosmos!!!

-HP 1994 Pinot 279 zł, a w shopngo w Śiwindemunde jedyne 180 zł
-HP 1990 Pinot 500 zł!!!, shopngo 270 zł. To już skandal...

Gratuluję właścicielom sklepu nadprzeciętnego ździerstwa... :evil:

Pocieszny_PCS - Śro Lis 23, 2011 11:56 am

Pawloff napisał/a:
Pocieszny_PCS napisał/a:
Z Pinot.pl:
- Glenfarclas 17
- HP 1994
- Edradour Caledonia

Sprawdzałem ceny na Pinot.pl. Kosmos!!!

-HP 1994 Pinot 279 zł, a w shopngo w Śiwindemunde jedyne 180 zł
-HP 1990 Pinot 500 zł!!!, shopngo 270 zł. To już skandal...

Gratuluję właścicielom sklepu nadprzeciętnego ździerstwa... :evil:

no coz, takie zycie. Jak bedziesz to mozesz mi kupic flaszke Hp 94' :D

Pawloff - Śro Lis 23, 2011 11:59 am

Jak będę jechał do Świnoujścia to przy okazji zajadę po jakąś butelkę. Z tego co widzę, po m.in Pinot.pl, grzechem byłoby nie skorzystać...

Ale to przy okazji bo mimo wszystko w dwie strony mam 200 km, a benzyna huhu... już prawie 5 zł :evil:

MarcinK - Śro Lis 23, 2011 12:52 pm

Panowie, temat zalozony jest po to aby "demokratycznie" wybrac kilka pozycji do samplowania. Ceny w roznych sklepach sa rozne, dlatego nie sugeruje brania akurat HP z pinota. Wrzucilem pare pozycji, jednak gina one w rozmowach na temat roznic w cenach.

Czy po to ten temat by zalozony? :roll:

re down: dziekuje za jakze cenna uwage.

Pawloff - Śro Lis 23, 2011 1:00 pm

życzliwie odradzam tylko przepłacać za te, które w pinot są drakońsko drogie i wybrać słusznie takie, za które sklep nie zdziera.
MarcinK - Śro Lis 23, 2011 2:59 pm

Dobra, konkrety. Propozycje (konkretne w ktore bym wszedl) z mojej strony:

Aberlour A'Bunadh batch 32
Glenfarclas 15
Glendronach
Springbank 15
ew. Bruichladdich Infinity 3 ;)

jesli koniecznie HP (z Łodzi) to mozna zaryzykowac do Cooper Choice - ale tu niczego nie gwarantuje :wink:

Mistu - Śro Lis 23, 2011 3:07 pm

Panowie chyba brakuje wam inwencji. Batch 32 a 33, niewiele bedzie się róznił. Proponuje jesli juz chcecie coś z tej bajki to Springbanka, zgoła innego i dośc ciekawe Infinity. Choc to nadal nawet nie druga liga smaków single maltów. Weźcie jedną butlę a coś porzadnego, taka moja rada
MarcinK - Śro Lis 23, 2011 3:11 pm

Dzieki za rade.
Abunda bardziej z mysla o osobach ktore nie zalapaly sie na 33... Ale czy znajdzie sie tyle chetnych, nie sadze.
Jestem otwarty na propozycje.

Anonymous - Śro Lis 23, 2011 5:05 pm

Mistu napisał/a:
Choc to nadal nawet nie druga liga smaków single maltów. Weźcie jedną butlę a coś porzadnego, taka moja rada

Rada jak najbardziej słuszna z mojego punktu widzenia choć wolałbym wybrać dwie :) Daj jakieś propozycję z tej drugiej ligi w rozsądnej cenie to może chętni sią znajdą. Np czy poniższa jest ok? Poczytalem trochę o niej i wydaje się być ciekawa.
http://www.masterofmalt.c...mcdavid-whisky/
Piłem CI 18, którą coraz ciężej kupić i jestem pod wielkim wrażeniem...

Z tych co były wymienione to Bruichladdich Infinity czy jakieś HP bym może spróbował.

Był też poruszany wątek z pinot.pl i cen jakie tam są. Mam z nimi ciekawą przygodę - dotarłem kilkanascie miesięcy temi do nich będąc w Łodzi po jakimś artykule jaki przeczytałem o inwestowaniu w whisky. Nie interesował się tą tematyką jeszcze tak jak teraz ale miałem pomysł by kupić whisky jako inwestycję dla mojej córeczki - same "słynne" 8) limited edition, najlepiej z zamkniętych zakładów (PE czy Rosebank). Kupić i przechować w piwnicy do pełnoletności córki. Więc odwiedziłem sklep i przemiło porozmawiałem z nimi około 30 minut przedstawiając sporą sumę do wydania - szczególnie jak na sklep monopolowy :D . Poprosiłem o ofertę i ... tu następuje koniec bo odzewu nie było:)
Może mój wygląd nie sprawiał wrażenia że mam szczere zamiary:)
Ale do tej pory pamiętam ich radę i teraz wiem, ze była słuszna - " proszę tylko pamietac o jednym ryzyku - że, może Pan w pewnym momencie mieć nieodparta chęć otworzenia tych butelek"...

Rafi - Śro Lis 23, 2011 8:48 pm

Z wymienionych byłbym za Bruichladdich Infinity i Springbank. A który Glendronach? Revival? Dodałbym jeszcze HP94, chociaż bardziej myslałem o 18yo, której w pinocie brak.
MarcinK - Śro Lis 23, 2011 9:16 pm

HP raczej drogawe.... odpada :wink:

Poki co klaruje sie:
Bruichladdich Infinity - probowalem, przyjemna jest.
Springbank 15

No i podpowiedziane mi, niezalezne, dwie pozycje od DL (pozwole sobie wkleic linki):
http://sztukawina.pl/inde...uemart&Itemid=2
http://sztukawina.pl/inde...cchk=1&Itemid=2

Kto wchodzi?
:wink:

PS. Glendronach Revival.

Rafi - Śro Lis 23, 2011 10:00 pm

To ja chętnie obie pozycje z DL, do tego Bruichladdich i Springbank 15