czyli spróbuj zanim będzie za późno... - MEN poleca
Wiktor - Śro Cze 22, 2016 4:16 pm
No to szach Czekam na wpłaty od zapisanych. Jeśli ktoś nie ma namiarów - zapraszam na PW.
[ Dodano: Pon Lip 04, 2016 7:42 pm ]
Zaktualizowałem listę wpłat. Nie będziemy już czekali na spóźnialskich, wysyłka dotychczas opłaconych zestawów do końca tygodnia.
Trzymajtusię i - Pon Lip 11, 2016 1:46 pm
Paczka dotarła, bardzo dziękuje.
kwik44 - Pon Lip 11, 2016 2:30 pm
moja też, dom zaraportował Dzięki.
waclaw - Sob Lip 16, 2016 8:34 pm
Co idzie na drugi ogień i kiedy?
Wiktor - Śro Sie 03, 2016 2:34 pm
Co powiecie na Highland Park?
bartoszek - Śro Sie 03, 2016 3:15 pm
| Cytat: | | Co powiecie na Highland Park? |
Lepiej nie można było wybrać Wiktorze
Rajmund - Śro Sie 03, 2016 3:24 pm
| Wiktor napisał/a: | | Co powiecie na Highland Park? |
A co z Highland Park? Że tam robimy następne spotkanie BOW? Wchodzę w to
bartoszek - Śro Sie 03, 2016 3:30 pm
| Cytat: | A co z Highland Park? Że tam robimy następne spotkanie BOW? Wchodzę w to |
W taką opcję też wchodzę Rajmundzie w ciemno..
Wiktor - Śro Sie 03, 2016 5:15 pm
Najwyraźniej, wiela nas czeka HP tej jesieni!
Adam Hochul - Czw Sie 04, 2016 9:19 am
| Wiktor napisał/a: | | Co powiecie na Highland Park? |
Niecierpie dobrej whisky!
waclaw - Nie Sie 07, 2016 6:23 pm
kiedy , kied
PawelWojcik - Nie Sie 07, 2016 6:44 pm
sorry za OT, ale czy to prawda, ze w HP jalowca dodaja do torfu przy suszeniu slodu???
myslalem, ze ta "iglastosc" wynika z bardziej polnocnego czyli zgnilo/blotnego typu torfu.
ktos? cos?
Rajmund - Pon Sie 08, 2016 11:47 am
| PawelWojcik napisał/a: | sorry za OT, ale czy to prawda, ze w HP jalowca dodaja do torfu przy suszeniu slodu???
myslalem, ze ta "iglastosc" wynika z bardziej polnocnego czyli zgnilo/blotnego typu torfu.
ktos? cos? |
Nic mi o tym nie wiadomo. Inna rzecz, że gdyby rzeczywiście w coś takiego się bawili, to (1) albo nie zdołałbyś się dobić do nikogo w HP, kto tę informację mógłby/chciałby potwierdzić, (2) nawet gdybyś do kogoś takiego dotarł, to zarzekałby się na wszystkie świętości, że oni to tylko czysty, orkadiański torf.
A skąd masz tę informację? Być może jej prawdziwość da się ocenić po wiarygodności źródła.
PawelWojcik - Pon Sie 08, 2016 1:20 pm
wlasnie nie pamietam gdzie o tym czytalem, wiec pytam sorry, bo moze powtarzam plotki i tworze teorie spiskowe
temat dodatkow do torfu podczas suszenia slodu jest rownie interesujacy jak wymaczanie beczek w roznych rzeczach, bo prawnie jest to dozwolone.
Tomek Miler np. napisal takie cos > "Do produkcji używa się także lokalnie wydobywanego torfu wymieszanego z wrzosem. "
pewnie zaglada na forum, wiec moze powie/pamieta skad to info.
Adam Hochul - Pon Sie 08, 2016 1:44 pm
| PawelWojcik napisał/a: | | omek Miler np. napisal takie cos > "Do produkcji używa się także lokalnie wydobywanego torfu wymieszanego z wrzosem. " | - Pamietaj ze Miler pije!
A tak calkiem na powaznie, sa to ciekawe kwestie o ktorych bron boze nikt wiedziec nie moze wiec ja tez wam nie opowiem jak to inny ktos rzekomo dokladal skorek pomaranczy do suszenia.
|
|
|