To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli aktualnie atakujemy... - ARDBEG 1993 The Cross Hill (JWWW)

Wiktor - Śro Lut 20, 2008 9:29 pm

Nie, Czarku. Ta nie :twisted:
Ma jednak wszelkie znamiona b. dobrej Ardbeg :lol:
Ale jest już coś przygotowane pod kątem finiszy - na marzec. Pamiętałem i pamiętam, że masz taką "fantasy" :wink:

Czarek - Czw Lut 21, 2008 8:31 am

byle nie przesadzić z oryginalnością finiszu :lol:
Wiktor - Czw Lut 21, 2008 9:18 am

będzie taki jak trzeba ;]
David - Czw Lut 21, 2008 10:07 am

parominius napisał/a:
Jeśli Davidzie nie bedzie drugiej flaszencji to odstąpie ci połowę mojej setki....oki?...skosztujemy po troszku chociaż...

Wielkie dzięki Parominius. Trzymam za słowo :wink:

Choc nie ukrywam, że mam nadzieję, iz uda się zwerbować skład drugiej butli i dorwać sie do całej setki :twisted:

[ Dodano: Czw Lut 21, 2008 10:10 am ]
Czarek napisał/a:
Wiktorku, dla formalności, ta edycja nie ma znamion dodadkowego finiszowania ?

W przypadku Ardbeg to jak najbardziej wskazane, szczególnie po eksperymentach z rumem. No ewentualnie mógłby byc Ardbeg Islay Cak :mrgreen:

Jass - Sob Lut 23, 2008 11:06 am

Musi się uzbierać załoga na drugą butlę, koniecznie :D . W takim razie ja również poproszę 100 ml. Dla mnie będzie to pierwszy Ardbeg, pierwszy sampel.
Pozdrawiam brygadę.
Jass

parominius - Sob Lut 23, 2008 11:12 am

Jass napisał/a:
W takim razie ja również poproszę 100 ml. Dla mnie będzie to pierwszy Ardbeg, pierwszy sampel.

Witaj Jass."Ojcowie" na whiskowym spotkaniu,więc niewielu dziś tutaj harcuje :D
W końcu się zdecydowałeś,świetny wybór...jeszcze tylko "opchnąć" 500 i butla pęka :twisted:

ukaszu - Sob Lut 23, 2008 12:41 pm

no jak parominiusie,

1) David - 100ml
2) Wojciech - 100ml
3) BOW - 100ml
4) Jass - 100ml

jeszcze 300, Czarka trzeba namowic na druga setunie : D i cos z 200 zrobic ; )

Mistu - Sob Lut 23, 2008 1:37 pm

Jass napewno nie pozałujesz, ja zaczynałem od Ardbega i lepiej nie mogłem trafić. Jesli Ci posmakuje atakuj Islay :D . Przepraszam tym razem sie nie przyłacze bo juz mam zamowione sampelki u Wiktora :roll:
maro - Sob Lut 23, 2008 1:44 pm

no to ja proszę o jeszcze jedną setke. Trzeba Czarka i kogoś jeszcze.
pozdrawiam

parominius - Sob Lut 23, 2008 1:59 pm

ukaszu napisał/a:
no jak parominiusie,

Na Szkockiego Opoja!!!Straciłem czujność...za dużo pracy,za mało snu.
Eee,widzę ukaszku,żeś lepszy w matematyce(albo dłużej spałeś niż ja :D )...
ukaszu napisał/a:
Czarka trzeba namowic na druga setunie : D i cos z 200 zrobic

Czarusia namawiać nie trzeba,podłoży się dla dobra sprawy...tylko gdzież on? :shock:
A pozostałe dwieście rozejdzie sie w oka mgnieniu...tylko niech weekend minie :|
Mistu napisał/a:
ja zaczynałem od Ardbega i lepiej nie mogłem trafić

Czyż może być lepsza zachęta???.... :D

ukaszu - Sob Lut 23, 2008 2:25 pm

1) David - 100ml
2) Wojciech - 100ml
3) BOW - 100ml
4) Jass - 100ml
5) Maro - 100ml
6) Czarek - 100ml (?)
7) ...

no i prosze prawie nam sie uzbierala druga butla !

parominiusie, na ost 48h spal raptem 6, zaraz ide dalej ; ) a matematyka, dawno temu i nieprawda. jeno czuwam by kazdy mogl z setunia powalczyc
Czarek sie maltuje dzis, jak sie nie myle. dlatego tez i taka cisza na bow, no ale maltowanie wazna rzecz ; )

Jass - Sob Lut 23, 2008 2:46 pm

A niech mnie szkocki opój kopnie w dupę. Zaczynam temat sampli, więc zrobię to podwójnie! Poproszę dodatkową setunię i drugą butlę mamy zamkniętą :P
Pozdrawiam
Jass

parominius - Sob Lut 23, 2008 3:20 pm

Jass napisał/a:
A niech mnie szkocki opój kopnie w dupę

Lepiej nie...o ile pamiętam wtedy przez rok z języka robi się flak i dziwnie zwisa prawie aż do obojczyka.
Jass napisał/a:
Zaczynam temat sampli, więc zrobię to podwójnie

Zaczynasz z przytupem...pochwalam.Skok bez spadachronu na Islay jest zawsze niezapomnianym przeżyciem.Ale trzeba mieć świadomość iż ta torfowa gleba nie jest słodziutko miękka. :twisted:
Slainte Mhath!

Jass - Sob Lut 23, 2008 3:31 pm

To nie jest skok bez spadochronu na Islay, bo zacząłem od Caol Ila 18YO. Jak pisałem wcześniej, bardzo mi zasmakowała. Świetny jest pierwszy słony posmak, a po nim chwila słodyczy no i torfowa reszta. Jeśli tylko ten Ardbeg jest jeszcze bardziej wyrazisty w tym co jest charakterystyczne dla Islay ( a pewnie jest :) ), to już nie mogę się doczekać aż go spróbuję.

Pozdrawiam
Jass

P.S.
Czy ktoś w Koali poczuł na chwilę cytrusowy smak, czy to to tylko mój język? właśnie w tej chwili, kiedy robi się na chwilkę słodka...

parominius - Sob Lut 23, 2008 4:39 pm

Jass napisał/a:
bo zacząłem od Caol Ila 18YO. Jak pisałem wcześniej, bardzo mi zasmakowała.

No to masz już z górki :D ...choć "kolajla" jak dla mnie (narażam się na ciężkie obrażenia :D ) za bardzo obsadzona jest "zielnikiem" i "przywalona" liściastą tarcicą.
Jass napisał/a:
Świetny jest pierwszy słony posmak, a po nim chwila słodyczy no i torfowa reszta

Z tym zgadzam sie w stu procentach(choć słodycz wzmaga sie jeszcze jeśli pozwolisz tej whisky "poharczeć" w butli)
Jass napisał/a:
Jeśli tylko ten Ardbeg jest jeszcze bardziej wyrazisty w tym co jest charakterystyczne dla Islay

Myślę że jednak tak...bardziej zrównoważony na pewno,dojrzalszy,pełniejszy...myślę że mniej zielska(ziół) ,drzewnego sosu.Jędrny dym,tłusty,czarno-brunatny torf,i wnętrze apteki w styczniu....moje życzenie :twisted:
Jass napisał/a:
Czy ktoś w Koali poczuł na chwilę cytrusowy smak, czy to to tylko mój język? właśnie w tej chwili, kiedy robi się na chwilkę słodka...

Czułem cierpko słoną nutę....różowy grejfrucik? :roll: