To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - Polska Whisky

Wojciech - Wto Lut 19, 2008 6:33 pm

Kolorki tej łyski przecudne. Polish bimber też zawsze będzie miał swoich amatorów. Znajomy przez czas jakiś pracował w pubie w Londynie, poczęstował kolegów z branży dobrze zrobionym produktem ze ściany wschodniej :lol: i podobno smakowało :roll:
parominius - Wto Lut 19, 2008 10:03 pm

Wojciech napisał/a:
Znajomy przez czas jakiś pracował w pubie w Londynie, poczęstował kolegów z branży dobrze zrobionym produktem ze ściany wschodniej i podobno smakowało

Boć to egzotyka pełną gębą....ale niech piją to latami. :? Na raz to i Penderyn smakuje... :D

Rajmund - Wto Lut 19, 2008 10:09 pm

Mój Ojciec opowiadał, że jak kiedyś palił Popularne w pubie w Londynie, to paru lokalnych speców chciało dać wszelkie pieniądze za "tę trawkę" ;-)

Pozdrawiam,
Rajmund

Wojciech - Wto Lut 19, 2008 10:10 pm

Na narzekajmy na Walijczyków. Ładny kraj, Penderyn ma ładną miniaturkę, która się dobrze prezentuje w otoczeniu Lochindaal :wink: A jeszcze parę lat temu przegrali z nami w piłkę :lol:
parominius - Wto Lut 19, 2008 10:16 pm

Rajmund napisał/a:
Mój Ojciec opowiadał, że jak kiedyś palił Popularne w pubie w Londynie, to paru lokalnych speców chciało dać wszelkie pieniądze za "tę trawkę"

Ha,ha...boć przecie to musi być twardziel co raczy sie takimi "sztachetami"...i zapewne zaczęła się kontrabanda rozrastać...
Tak sie zarabia pierwszy milion... :twisted:

Wiktor - Wto Lut 19, 2008 10:17 pm

Popularne, odgazowany Leżajsk Export, blok czekoladopodobny Bambo, Ciociosan, szynka Krakus z puszki, ciepła Wyborowa - to są ponadczasowe klimaty, nie tam jakieś wymyślne whisky. Skąd to wogóle się wzięło, ta dziwna moda na szkocką wódę :mrgreen:
Mistu - Wto Lut 19, 2008 10:19 pm

Raz zauwazyłem ze sa nawet papierosy ,,Janek idzie na bezrobotne'' urzekające :lol:
parominius - Wto Lut 19, 2008 10:23 pm

Wiktor napisał/a:
Popularne, odgazowany Leżajsk Export, blok czekoladopodobny Bambo, Ciociosan, szynka Krakus z puszki, ciepła Wyborowa

I komu to przeszkadzało?...dodaj jeszcze watę cukrową od gościa w brudnym fartuchu,saturator z musztardówami,lody bambino,lemoniadę w woreczkach,szpinak w przedszkolu......itd... :shock:
Bez finezji,wymyślań,aromatów,smaczków,niuansów...prosto,swojsko,zwyczajnie....ech..

windham hell - Wto Lut 19, 2008 10:43 pm

Panowie tylko bez narzekań jaszcze kilka swojskich klimatów zostało ,trzeba je wychwalać żeby całkiem nie znikneły :twisted:
Mistu - Wto Lut 19, 2008 11:02 pm

A na deser rozwodniony kisiel.........
parominius - Wto Lut 19, 2008 11:43 pm

I tylko z PRL-owskich wspomnień ostała się ino Dark Whisky :D
Co spróbuję to sie cofam w czasie.Gul i jestem pośród szarych bloków,gul i stoję za paczuszką ochydnej kawy w kolejce długiej na kilometr,gul i jestem w mięsnym sklepie(skąd wiem,że to mięsny?-widzę świńskie ucho na półce).......

Grish - Śro Lut 27, 2008 1:30 am

parominius napisał/a:

I komu to przeszkadzało?...dodaj jeszcze watę cukrową od gościa w brudnym fartuchu,saturator z musztardówami,lody bambino,lemoniadę w woreczkach,szpinak w przedszkolu......itd... :shock:

W przedszkolu ....... to ja pamietam jedynie plyn Lugola po wybuchu Elektrowni Atomowej w Czarnobylu.... :twisted:

Czarek - Śro Lut 27, 2008 9:13 am

Mistu napisał/a:
A na deser rozwodniony kisiel.........

oj byś wiedział, wspomnienie kiedyś bardziej obrzydliwe po czasie już mniej - z racji sentymentalnych, przykleiło się do peerelu

lecz bardziej zapadły mi w pamięć uliczne saturatory i obmierzłe, zakopcone śmierdzącymi paierosami piwne "bary" i 'Kawiarnie" :lol:
no jak tu nie wspomnieć tych ślicznych dworców różnej maści,
no urocze, urocze :mrgreen:

kotlet mielony z ziemniakami, z donośnym ZAMAWIAM też takie subtelne i miłe
no i komu to przeszkadzało :mrgreen:

ukaszu - Śro Lut 27, 2008 9:30 am

a ja wywozke do babci na wies, 60km bardziej na poludnie jakby tam - jesli by mialo - skazenie nie dotarlo

i papke ryzowa z sosem/musem jablkowym, ale to uwielbialem ; )

Stachu - Śro Lut 27, 2008 2:08 pm

pure ziemniaczane z loch lomondem mniam mniam :mrgreen: