To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - Zdrada w rodzinie,czyli przyprawianie rogów whisky-kochance.

Wiktor - Śro Lut 20, 2008 11:04 pm

A jakoś mnie tak do wspomnień sprowokowali ;)
Już nie będę :lol:

Pawcio - Śro Lut 20, 2008 11:24 pm

Wiktor napisał/a:
Ze słodową whisky nic się nie równa.

Szacun ;)

Rajmund - Śro Lut 20, 2008 11:27 pm

Pawciu, jest jedna rzecz, której zwyczajna whisky słodowa nie dorówna. To jest whisky słodowa pita w zacnym towarzystwie. Na przykład Twoim, Pawuleńku sympatyczny :-) Widzimy się w piątek w Szczecinie :-)

Pozdrawiam,
Rajmund

Pawcio - Śro Lut 20, 2008 11:33 pm

Rajmund napisał/a:
Pawciu, jest jedna rzecz, której zwyczajna whisky słodowa nie dorówna. To jest whisky słodowa pita w zacnym towarzystwie. Na przykład Twoim, Pawuleńku sympatyczny :-) Widzimy się w piątek w Szczecinie :-)

Pozdrawiam,
Rajmund

jupiajej , czy jak to siem tam pisze ;) )

parominius - Śro Lut 20, 2008 11:43 pm

Czarek napisał/a:
tak jakos pominięty został w moim zeznaniu temat porto i sherry

Oj nieładnie Czarusiu.Dobrze że w porę się zrehabilitowałeś,boć przecie tak jak prawisz Porto i Sherry Whisko-smakoszek znać powinien :twisted:

Czarek napisał/a:
lecz na burbony nie mam siły

Nie tylko ty.Próbowałem próbować,no nie wiem,bez przekonania przełykałem...nie podchodzą mi.Co innego dobry koniak.Nie "seksi" sie tak z językiem i nochalkiem jak whisky :twisted: (mniej skomplikowana paleta barw-choć próbowałem tych z drugiej ligi)...ale jednak przyjemnie sie to sączy.
windham hell napisał/a:
czerwone wytrawne całkiem nieżle wchodziło

W ogóle czerwone wytrawne jest czymś zjawiskowym.Doskonale dobrane jest świetnym towarzyszem jadła wszelakiego i igraszek słowno-cielesnych z płcią przeciwną :twisted: :twisted: :twisted:
ukaszu napisał/a:
piwko, pszesniczne. czasem lepiej kupic jendo drozsze niz kilka tanaych

Zdecydowanie.Piwo z Monachium z wyczuwalną drożdżową nutką...pyszne.Co do wydawania pięniędzy na piwko,osobiście chwytam małe,lokalne,zapomniane przez koncerny browarki.Czasami rzucam się na Belgijskie piwa...bardzo je lubię,choć trudno w nie trafić.
Wiktor napisał/a:
Ze słodową whisky nic się nie równa. Kiedy to komuś powtarzam, mówię to naprawdę z pełnym przekonaniem

To sie wię...lecz czy nie pięknie jest na nowo odkrywać jakiego trunku jesteśmy prawdziwymi pasjonatami?...i to właśnie patrząc na whisky przez pryzmat innych alkoholi

Czarek - Czw Lut 21, 2008 8:47 am

Rajmund napisał/a:
Przerażasz mnie, Wiktorze

mnie także :mrgreen:

czysta :roll: .... metodologia picia :wink:

windham hell - Czw Lut 21, 2008 10:07 am

Jak byłem bardzo młody też oceniałem filmy ,zapisywałem w grubym zeszycie według aktorów i reżyserów ,potem oceniałem kasety pirackie i licencyjne a dalej płyty CD nazbierało się tego z kilka setek -nie chwląc się doszedłem nawet do pewnej wprawy
Ale o alkoholach -taka mysl mi nawet nie ''przemkła ''.Jestem pełen podziwu dla Wiktora .

Czarek - Czw Lut 21, 2008 10:57 am

windham hell napisał/a:
Jestem pełen podziwu dla Wiktora

prawdziwy harcerz :twisted:

windham hell - Czw Lut 21, 2008 11:41 am

Czarek napisał/a:
prawdziwy harcerz

A jakże zastępowym byłem :twisted:

[ Dodano: Czw Lut 21, 2008 12:18 pm ]
Liczę na sprawnośc ''Degustatora Maltów'' :twisted:

parominius - Czw Lut 21, 2008 12:32 pm

windham hell napisał/a:
Liczę na sprawnośc ''Degustatora Maltów''

Jest coś takiego...wystarczy,że sam z gwinta "wydoisz" ktorąkolwiek whisky ocenioną w Bowowskiej "oceniaczce" na dwie gwiazdki lub niżej.Wtedy będziesz mógł nosić na ramieniu jakąś etykiete Bowowskiego rozlewu......Druh naczelny Wiktorek wyjaśni resztę :twisted:

windham hell - Czw Lut 21, 2008 12:39 pm

Czuwaj!!!
ukaszu - Czw Lut 21, 2008 3:30 pm

Wiktor napisał/a:

Czasem przeglądam nigdzie nie publikowane notatki z dawnych czasów (pre-internetowych), kiedy skrzętnie odnotowywałem kolejne "zweryfikowane" produkty. Dzisiaj sam nie wierzę, tak ilości, jak i częstotliwości. Wódki polskie zapisane mam niemal wszystkie z tamtych lat (pamiętam że nieraz był problem by znaleźć cokolwiek nowego, nie ta dzisiejsza łatwizna z whisky!), zebrałaby się z tego Baza porównywalna z tą na BOW ;)

o ja cie krece
o ja cie kurcze krece

zlo w czystej postaci, szacuneczek

maro - Czw Lut 21, 2008 3:37 pm

Pijam różne i to raczej z ciekawości niż przymusu, na starość unikam piwa i wódy. Doceniam armaniaki - ale te ceny.
pozdrawiam

parominius - Czw Lut 21, 2008 6:13 pm

maro napisał/a:
ale te ceny.

Prawda to odwieczna,że trunek wyśmienity kosztować musi.Kiedyś pili takie rzeczy tylko królowie,teraz wszyscy mogą....no prawie :twisted:

Mistu - Czw Lut 21, 2008 7:04 pm

maro napisał/a:
Doceniam armaniaki

A ja przyznam nie piłem tego, hmm wielu trunkow nie piłem, calvados, bacardi itym podobne sa dla mnie zagadką. Dość długo piłem blendy(sorry z niewiedzy :? ), jak pojawiła sie whisky to piwo poszło w odstawkę, stoi pełniutka skrzynka i powiem szczerze nie mam na nią ochoty, a na malta choćby zaraz :twisted: