czyli best of coś-tam ;-) - Single Malt rodem z USA
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 12:24 pm
| Theodore napisał/a: | Odpowiadam.W kontekscie tej dyskusji i destylarnii z Seattle ma to znaczenie. Obie destylarnie naleza do jednego koncernu, a zalozenia produkcyjne zostaly zwienczone sukcesem. By to wiedziec trzeba miec odrobine wiedzy o Whisky.☺
Pisalem o wymianie doswiadczen i sieganiu w obecnej nowoczesnej Whisky poza kraj czy do innych kultur. |
to odpowiedziałem, że jest wiele wiele lepszych whisky od tego Octomore'a żeby to wiedzieć, trzeba próbować whisky
Theodore - Pią Lis 15, 2019 12:34 pm
W kwestii jak Pan pisze lepszych Whisky wyznaje zasade, ze nie punktacja, a moje kubki smakowe i organ zapachu decyduje o tym, co jest dla mnie najlepsze. Bo jak napisalem lubie Whisky i ja pijam.
Nie zamierzam sie jak jakis dzieciak licytowac, ani tez licytacji nie zaczalem. Prosze siegnac do poprzednich wpisow. Udzelilem tylko pelna odpowiedz.
Ma Pan lepsze Whisky - to na zdrowie🍷☺
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 12:42 pm
| Theodore napisał/a: | W kwestii jak Pan pisze lepszych Whisky wyznaje zasade, ze nie punktacja, a moje kubki smakowe i organ zapachu decyduje o tym, co jest dla mnie najlepsze. Bo jak napisalem lubie Whisky i ja pijam.
Nie zamierzam sie jak jakis dzieciak licytowac. |
Ktoś pisze o punktacji? Skoro została przytoczona przykładowa whisky, to jasnym jest, że ludzie odpiszą, że są lepsze Bo próbowali ich mnóstwo.
Cieszy mnie to, bo whisky jest po to by ją pić
Pozdrawiam
Theodore - Pią Lis 15, 2019 12:49 pm
Wskaznilk PPM byl przytoczyly w kwestii destylarnii, i jej konkretnego produktu ( o jednym z najmocniejszych PPM)w odpowiedzi na. - w moim odczuciu -pogardliwy komentarz w kwestii znaczenia tej destylarnii w rozwoju Whisky na Swiecie ( w tym wspolpracy z destylarnia z Seattle - ktora jest niewatpliwie dobrze znana w Polsce).Tyle.
A lepsze sa w PPM. No to czekam na te powyzej 309PPM, wymiencie je obaj w koncu.😁 Piszecie ze sa lepsze, to z przyjemnoscia sie zapoznam. Podajcie przy kazdej wskaznik PPM.
Nie krepujcie sie Chlopcy!
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 1:07 pm
| Theodore napisał/a: | | Wskaznilk PPM byl przytoczyly w kwestii destylarnii, i jej konkretnego produktu ( o jednym z najmocniejszych PPM)w odpowiedzi na. - w moim odczuciu -pogardliwy komentarz w kwestii znaczenia tej destylarnii w rozwoju Whisky na Swiecie ( w tym wspolpracy z destylarnia z Seattle - ktora jest niewatpliwie dobrze znana w Polsce).Tyle. |
Bruichladdich jest średnią destylarnią. Daleko jej do topów
| Theodore napisał/a: | | A lepsze sa w PPM. No to czekam na te powyzej 309PPM, wymiencie je obaj w koncu.😁 Piszecie ze sa lepsze, to z przyjemnoscia sie zapoznam. Podajcie przy kazdej wskaznik PPM. |
"Lepsza" whisky nie oznacza, że ma więcej PPM mogę Ci dziesiątki lepszych whisky podesłać, ale jaki to ma sens?
| Theodore napisał/a: | | Nie krepujcie sie Chlopcy! |
Po tym stwierdzeniu widzę z kim mam doczynienia EOT
Theodore - Pią Lis 15, 2019 1:10 pm
Nie przeinaczaj, cytuj calosc. Czyli nie potraficie wymienic zadnej Whisky powyzej 309PPM? Nie ma lepszej w PPM na rynku?
☺🍷
Rozumiem tez, ze nie macie pojecia o roli i znaczeniu PPM w produkcji Whisky.
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 1:13 pm
| Theodore napisał/a: | | Nie przeinaczaj, cytuj calosc. Czyli nie potraficie wymienic zadnej Whisky powyzej 309PPM? Nie lapszej w PPM na rynku? |
czytaj ze zrozumieniem nigdzie nie napisałem, że są lepsze w PPM. Napisałem po prostu lepsze I nie ma tu nic wspólnego z poziomem PPM.
Pozdro
e: aż zacytuję swój post:
"Są lepsze Octomore i jest wiele wiele innych lepszych whisky od tej " - czytanie ze zrozumieniem
Theodore - Pią Lis 15, 2019 1:15 pm
No dobrze. To prosze Ciebie w czym sa lepsze? ..... Te Twoje Whisky😀.
Bo we wskazniku PPM juz nie.( Zgadza sie?)
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 1:22 pm
| Theodore napisał/a: | No dobrze. To prosze Ciebie w czym sa lepsze? ..... Te Twoje Whisky😀.
Bo we wskazniku PPM juz nie.( Zgadza sie?) |
niech pomyślę, w smaku? w złożoności? w przyjemności picia?
2 przykłady z brzegu - nie szukając nawet 10 sekund
https://www.whiskybase.co...springbank-1969
https://www.whiskybase.co...t-ellen-1982-mc
Ale jak pisałem, przytaczanie przykładów nie ma sensu
MarcinK - Pią Lis 15, 2019 1:26 pm
Fajni Ci ludzie z USA )))))))
Theodore - Pią Lis 15, 2019 1:27 pm
To subiektywne odczucia. Kazdy czlowiek jest inny i inna jest Whisky. Wskaz wskazniki obiektywne. Nie pisz tylko o punktacji Whisky bo jest ona subiektywna.
Obiektywne ( wyliczalne) prosze.😁
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 1:30 pm
| Theodore napisał/a: | To subiektywne odczucia. Kazdy czlowiek jest inny i inna jest Whisky. Wskaz wskazniki obiektywne. Nie pisz tylko o punktacji Whisky bo jest ona subiektywna.
Obiektywne ( wyliczalne) prosze.😁 |
"niech pomyślę, w smaku? w złożoności? w przyjemności picia? "
Widać Twoją znajomość whisky, jeśli dla Ciebie wyznacznikiem "jakości" jest zawartość PPM. To pewnie rocznik i wiek też jest głównym wyznacznikiem?
Jak mówiłem - biedne Ardbegi, Bowmore'y z lat 60 i 70
Myślę, że temat do zamknięcia
[ Dodano: Pią Lis 15, 2019 1:31 pm ]
| MarcinK napisał/a: | Fajni Ci ludzie z USA ))))))) |
stawiają na PPM!
Theodore - Pią Lis 15, 2019 1:35 pm
Obiektywne ( wyliczalne) to takie jak pozycja na rynku, roczna produkcja, roczny zysk z butelki itd.
Mam nadzieje, ze moze zrozumiesz, ze Twoje lepsze jest subiektywne. Pisalem kazdy czlowiek jest inny i inna jest Whisky, to co odpowiada mnie moze np. nie odpowiadac Tobie, dlatego ludzie pija Whisky by je poznawac. Dyskredytowanie mojej juz od poczatku tematu, bylo waszym bledem.☺
Zdrowko🍷
whiskybdg - Pią Lis 15, 2019 1:40 pm
| Theodore napisał/a: | Obiektywne ( wyliczalne) to takie jak pozycja na rynku, roczna produkcja, roczny zysk z butelki itd.
Mam nadzieje, ze moze zrozumiesz, ze Twoje lepsze jest subiektywne. Pisalem kazdy czlowiek jest inny i inna jest Whisky, to co odpowiada mnie moze np. nie odpowiadac Tobie, dlatego ludzie pija Whisky by je poznawac. |
I jaką pozycję na rynku ma ten Octomore? podpowiem - żadną w porównaniu np. ze Springbankami. Roczna produkcja? Sugerujesz, że podstawka jest lepsza od limitowanej wersji, bo rocznie zrobią jej 10000, a tam wyjdzie tylko 200 butelek? Czy odnosisz się do całej destylarni? Ale wtedy po co pojedyńczy przykład? Porównaj sobie ceny butelek
Theodore - Pią Lis 15, 2019 1:41 pm
Nie zrozumiales😁, nic a nic.
W kategorii PPM jest najlepszy.🍷
|
|
|