czyli best of coś-tam ;-) - Drumguish - pijalne ?
pawelb - Śro Mar 18, 2009 6:59 pm
| BarTT napisał/a: | | No i jest jeszcze Armorik, też w Auchan |
ciekawostka armorik to alzacka whisky przechowywana w beczkach po francuskim winie banyuls,musi byc slodka jak diabli w sumie wielka ciekawostka
pawel
mik_us - Śro Mar 18, 2009 7:16 pm
Za kilkadziesiąt złotych Armorik urozmaicił mi kilka wieczorów...
Wiktor - Śro Mar 18, 2009 7:28 pm
Urozmaicił Ja zwykłem zaczynać degustacje 21-letnią Loch Lomond, ażeby mieć później pełną świadomość skali ocen a przy okazji "zdezynfekować" narzędzia pracy
mik_us - Śro Mar 18, 2009 7:42 pm
Dlatego nie napisałem uprzyjemnił
Nie było tak źle...
Adamu - Śro Mar 18, 2009 8:55 pm
chyba też sobie urozmaicę... jak dotrę do Auchana, który z wszystkich możliwych hipów jest mi najbardziej nie po drodze
Czy we wszystkich Tesco jest taki mały wybór w interesującym nas tu zakresie ? Wczoraj w katowickim raptem 4 , po brytyjskiej sieci spodziewałem się więcej...
oscarez - Śro Mar 18, 2009 9:01 pm
| Adamu napisał/a: | | raptem 4 |
heh... i tak dobrze... pewnie Glenfiddich, glenmorangie, talisker i caol ila
u nas czasami brak glenfiddich lub glenmorangie wiec ciezko o wybor z 4...:D
Adamu - Śro Mar 18, 2009 10:29 pm
Oscarez,bingo...dokładnie te cztery - i wychodzi na to że to i tak dobrze.
Ale Pani Z Działu Monopolowego powiedziała "przed świętami pan zajrzy, na święta sie te drogie kupuje to więcej będzie".Cóż, zobaczymy
oscarez - Czw Mar 19, 2009 8:54 am
Z mojego doswiadczenia (nieskromnego bo tesco mam "kolo" domu) wynika, ze raczej wiecej nie uswiadczysz juz kilka przez kilka swiat to obserwowalem i niestety. Ani zadnej promocji ani wiekszego asortymentu. Jesli masz niedaleko jakis Carrefour to tam zajrzyj. widzialem glenkinchie, ardbeg jest w stalym asortymencie, glenmorangie 10yo (nie original ktora IMO jest slabsza) i widzialem chyba nawet Dalwhinnie ktora jest warta uwagi w tej swojej cenie
Adamu - Czw Mar 19, 2009 11:29 am
No zerknę do C. niebawem, zobaczymy czy i co z niego wyniosę
Dzięki za cynk
pawelb - Czw Mar 19, 2009 5:20 pm
sprostowanko armorik jest jednak z bretanii/choc tez francuski/ a cala reszta opisu dotyczy uberacha,a swoja droga francuska whisky , musi byc pyszna,
pawel
mik_us - Czw Mar 19, 2009 6:54 pm
Armorik...
Adamu - Pią Mar 20, 2009 10:24 am
Whisky po bretońsku prezentuje się całkiem całkiem A skoro bardziej doświadczeni pili i nie żałują to już wogóle git
Kolejne odkrycie nowicjusza,hehe : miesięczna ( w sensie miesiąc temu otwarta) whisky złagodniała na tyle że musiałem to zauważyć. Albo się przyzwyczaić... W każdym razie smakuje mi nadal i chyba nawet bardziej, więc wszystko w jak najlepszym porządku
pawelb - Pią Mar 20, 2009 8:53 pm
uberah tez francuski/jak klucz ma sie rozumiec/
pawel
Adamu - Pią Mar 27, 2009 1:14 am
No i nieoczekiwanie mam dwa Auchanowskie tanie malty - Armorika i Glena Scanlana, i oba w prezencie nieoczekiwanym raczej więc tym bardziej cieszy.
Porównując oba ze sobą : optycznie wygrywa Armorik o parę długości, ja wiem że dla trunku to może i nieważne jak w sklepie wygląda , ale Armorik wygląda normalnie (powyżej foto mik_usa) a Glen Scanlan miażdży kiczem puszki i granatowo złotej etykiety...fuj.Poza tym ma zakrętkę w 12 letniej wersji, Bretończycy pozwolili sobie na korek.
W porównaniu nosopaszczowym już inaczej,tu wygrywa Scanlan,za to że poczułem że piję whisky.Ale tanią whisky...takiego blendzika karmelowanego typu Queen Margot z Lidla :/ Generalnie butelka "spadła z nieba" więc żałować nie ma czego
Armorik za to jest płaski jak deska , w smaku najbardziej wyczuwam alkohol , cokolwiek tam jeszcze jest chowa się skutecznie... wogóle jakoś mało whisky przypomina.
Próbowałem ze świeżó otwartych butelek,dam im czas,może coś się zmieni - chociaż w tej klasie cenowej to raczej niewiele, jak myślę. Najwyżej będą dla gości
Aha, Ardbeg mi się skończył, Bowmore mi się kończy, czy to znak że czas na Laphroaiga ?
powermac - Pią Mar 27, 2009 8:51 am
| Adamu napisał/a: | Aha, Ardbeg mi się skończył, Bowmore mi się kończy, czy to znak że czas na Laphroaiga ? |
To znak, że wpadłeś.
|
|
|