czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Smokehead
pawcios - Pon Cze 21, 2010 6:52 pm
Fajna sprawa, bo każda beczka może mieć odmienny smak.
Rozumiem, że masz z nimi dobre doświadczenia?
windham hell - Pon Cze 21, 2010 7:05 pm
hm , to tylko jedna z form zakupu decyzja jest Twoja ,
zależy o jakie doświadczenia pytasz o dystrybutora czy o sam sklep ,
sklep jest ok
dystrybutor różnie pełen przekrój ,ryzyko porażki lub rewelacji znacznie wyższe niż oficjalne wersje poszczególnych destylarni które pewien średni poziom raczej trzymają
pawcios - Pon Cze 21, 2010 7:08 pm
rozumiem, że nie robią problemów z wysyłaniem za pobraniem itd?
a gdzie jeszcze szukać whisky?
Wiktor - Pon Cze 21, 2010 7:10 pm
Provenance to generalnie seria budżetowa, ciężko o olśniewający poziom - w końcu Laingowie wiedzą ile wziąć za najlepszą łychę i mają od tego serię Platinum
Bywają jednak całkiem solidne wypusty, przy 46 vol mogące konkurować śmiało z podstawkami w casku, że wspomnę choćby HP 10yo z Modlina, parę 12-letnich wersji Ardmore, chwaloną przez Czarka Bracklę, niezłe młode Bowmory i inne...
[ Dodano: 21 Czerwiec 2010, 20:14 ]
W PL masz jeszcze całkiem sympatyczny krakowski sklepik Cadenheada, Alkohole Świata w swoim czasie też nie wypadały najgorzej z ofertą.
windham hell - Pon Cze 21, 2010 7:14 pm
| pawcios napisał/a: | | wysyłaniem za pobraniem itd? |
akurat z tym nie mam pewności ,
| pawcios napisał/a: | | gdzie jeszcze szukać whisky? |
to zależy co masz na mysli całą butlę czy może jej cześć
pawcios - Pon Cze 21, 2010 7:15 pm
to muszę zacząć testować, bo do tej pory zawsze piłem firmowe butelczyny... nie koniecznie zawsze wersje budżetowe, ale zawsze standard rozlewany przez destylarnie
| windham hell napisał/a: | | to zależy co masz na mysli całą butlę czy może jej cześć |
i jedno i drugie
windham hell - Pon Cze 21, 2010 7:18 pm
| pawcios napisał/a: | | i jedno i drugie |
http://bestofwhisky.pl/fo...der=asc&start=0
inna możliwość
pawcios - Pon Cze 21, 2010 7:26 pm
| windham hell napisał/a: | | http://bestofwhisky.pl/forum/viewtopic.php?t=683&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
Jak to wygląda organizacyjnie?
windham hell - Pon Cze 21, 2010 7:29 pm
| pawcios napisał/a: | | Jak to wygląda organizacyjnie? |
zakup w UK , transport do PL , rozlanie do sampli ,wysyłka do zamawiających ,
jednocześnie z drugiej strony przelew na konto osoby kupującej w UK ,
tylko czas realizacji nieco dłuższy niż zakupy w PL ,
ale za to lepsze ceny i teoretycznie lepsza whisky
oscarez - Wto Cze 22, 2010 8:34 am
| windham hell napisał/a: | | oficjalne wersje poszczególnych destylarni które pewien średni poziom raczej trzymają |
Jakze trafne stwierdzenie Windhamie "pewien poziom'
Zirh - Pon Sie 09, 2010 10:47 am
| windham hell napisał/a: | | oficjalne wersje poszczególnych destylarni które pewien średni poziom raczej trzymają |
| oscarez napisał/a: | | Jakze trafne stwierdzenie Windhamie "pewien poziom' |
...to zależy, gdzie ten "pewien poziom" wyznaczymy . Między oficjalną podstawką Lagavulin i powiedzmy oficjalną podstawką Balblair jest przepaść. Uśrednianie i statystyka bywa zgubna: średnio w mojej rodzinie na głowę przypada: 1/4 ogona, 2,5 nogi, i 0,5 jądra...
oscarez - Pon Sie 09, 2010 2:40 pm
| Zirh napisał/a: | | średnio w mojej rodzinie na głowę przypada: 1/4 ogona, 2,5 nogi, i 0,5 jądra... |
Napisz jeszcze ile jajnikow
windham hell - Pon Sie 09, 2010 3:00 pm
| Zirh napisał/a: | | Uśrednianie i statystyka bywa zgubna: średnio w mojej rodzinie na głowę przypada: 1/4 ogona, 2,5 nogi, i 0,5 jądra... Cool |
używana w ten sposób rzeczywiście jest zgubna co więcej zbędna i szkodliwa a poniekąd perwersyjna
Zirh - Wto Sie 10, 2010 6:29 pm
| oscarez napisał/a: | | Napisz jeszcze ile jajnikow |
Mhmm, w kwestii statystycznej ilości jajników na osobę w rodzinie, to byłaby BARDZO interesująca TWOJA statystyka, mój drogi . O ile mnie pamięć nie myli, to jesteś (bawiąc się tytułem utworu Hey), "cudzoziemkiem w raju kobiet"
OK, koniec offtopu. A jakby ktoś chciał sobie odświeżyć ów wyżej wspomniany utwór (ma genialny tekst, warto sobie go na spokojnie "przesączyć"), proszę bardzo: => http://www.youtube.com/watch?v=6P2bHu1jmCM
|
|
|