czyli lustra precz! - XX Spotkanie przy whisky - menu
pawcios - Wto Sie 31, 2010 9:25 am
Nie myślałem o 30-40yo a raczej czymś nieoficjalnym w okolicach 20 lat. Tak czy owak ja się chętnie poddam Waszym sugestiom, dla mnie frajdą będzie Was poznać, a whisky przy okazji. Ostatnie 2 miesiące stały u mnie pod znakiem szalonych zakupów zewsząd do kwadratu, whisky Ci u mnie pod dostatkiem, więc nawet jak coś mi nie podejdzie to po powrocie do domu poprawię
Pawcio - Wto Sie 31, 2010 1:45 pm
Kolego pawcios , jeśli masz takie problemy z nadmiarem to wyciągne do ciebie pomocna dłoń i jakoś zaradzimy tej bulwersującej sytuacji , bowiem nic tak nie denerwuje jak brak miejsca na nowe zakupione flaszki;))
Wojtek - Wto Sie 31, 2010 2:22 pm
W sumie piątek jest składkowy... a w grupie na pewno nasza pomoc będzie jeszcze wydajniejsza...od czego są przyjaciele!
pawcios - Wto Sie 31, 2010 2:40 pm
Panowie, pustoręki do Jastrzębiej nie przyjadę... przytargam coś ciekawego, a może blind tasting?
Pawcio,
My to daleko do siebie nie mamy... skrzykniemy jeszcze kilka osób i zrobimy próbę generalną, co?
oscarez - Wto Sie 31, 2010 2:45 pm
a sie wszyscy pomagac rzucili...no kto by pomyslal, ze takie fajne chlopaki
[ Dodano: Wto Sie 31, 2010 3:47 pm ]
| pawcios napisał/a: | | Nie myślałem o 30-40yo a raczej czymś nieoficjalnym w okolicach 20 lat |
powiem Ci w sekrecie, ze OFICJALNE Adbegi czy Laphroigi powyzej 20yo to sa calkiem dobre i czesto calkiem drogie
Nieoficjalne to roznie bywa choc "calkiem drogie" pozostaje niezmienne :/
pawelb - Wto Sie 31, 2010 3:22 pm
20 czy 40 malo wazne aczkolwiek roznica powazna istotne, ze znowu sie zobaczymy a reszta jak zwykle bedzie ok,no i Jastrzebia ilez to wspomnien
Pawcio - Wto Sie 31, 2010 3:23 pm
| pawcios napisał/a: | Panowie, pustoręki do Jastrzębiej nie przyjadę... przytargam coś ciekawego, a może blind tasting?
Pawcio,
My to daleko do siebie nie mamy... skrzykniemy jeszcze kilka osób i zrobimy próbę generalną, co? |
mówisz masz;))
podaj kiedy masz czas i coś zaradzimy , może Piotrek Bochiński czy Yurek się przyłaczą??
ale szczegóły to chyba na PW żeby się zbiegowisko nie zrobiło;))
oscarez - Wto Sie 31, 2010 3:34 pm
| Pawcio napisał/a: | | ale szczegóły to chyba na PW żeby się zbiegowisko nie zrobiło |
hehe Pawcio...jakbym Cie nie lubil to...
Pawcio - Wto Sie 31, 2010 3:42 pm
| oscarez napisał/a: | | Pawcio napisał/a: | | ale szczegóły to chyba na PW żeby się zbiegowisko nie zrobiło |
hehe Pawcio...jakbym Cie nie lubil to... |
ojjj, Oskarku , sam wiesz że u mnie egoizm zero )
Chodziło mi raczej o niezaspamowanie Wojtkowego wątku
oscarez - Wto Sie 31, 2010 3:46 pm
| Pawcio napisał/a: | | ojjj, Oskarku , sam wiesz że u mnie egoizm zero |
zbytkuje sobie tylko
pawcios - Wto Sie 31, 2010 9:52 pm
| Pawcio napisał/a: | mówisz masz;))
podaj kiedy masz czas i coś zaradzimy , może Piotrek Bochiński czy Yurek się przyłaczą??
ale szczegóły to chyba na PW żeby się zbiegowisko nie zrobiło) |
Z Yurkiem jestem w ciągłym kontakcie, zresztą mieliśmy już sposobność się sponiewierać we wspólnym towarzystwie. OK, jutro porozmawiam z Yurkiem i postaramy się coś ustalić
Rajmund - Wto Sie 31, 2010 9:59 pm
Panowie, to taki obók kondycyjny przed wyjazdem na Islay...?
pawcios - Śro Wrz 01, 2010 8:01 am
| Rajmund napisał/a: | | Panowie, to taki obók kondycyjny przed wyjazdem na Islay...? |
Nie przecież nie możemy sobie pozwolić na zakwasy następnego dnia
Wojtek - Śro Wrz 01, 2010 3:23 pm
Uwaga, szykujmy się na wpłaty Wiktorowi! Niedługo pojawi się numer konta i wtedy proszę wszystkich o jak najszybsze wpłacenie składki na whisky. Czas leci i musimy sprawnie załatwić zakupy. Dzięki!
UPDATE:
Numer konta w pierwszej wiadomości w wątku!
Wiktor - Nie Wrz 05, 2010 12:31 pm
Wróciwszy do naszego pięknego acz niemożliwie zimnego kraju wrzucam pierwszą garść propozycji zakupowych; ad rem:
1. Grupa staroci, lub jak kto woli "wypasów". Rozsądnym wyborem na wieczór byłyby 3 butelki z tejże grupy.
- STRATHISLA 40yo Alambic dark sherry cask strength *****
- LONGMORN 40yo Alambic dark sherry cask strength
(imo raczej jedna z dwu powyższych, raz - ceny, dwa - mają podobny styl)
- ARDMORE 25yo OB ***
- LEDAIG 37yo Alambic sherry cask strength ***
- PORT ELLEN 27yo D. Taylor Rarest of the Rare ******
-
2. Grupa whisky "więcej niż przyzwoitych". Liczba butelek w tej grupie zależna od łącznego budżetu jaki zbierzemy oraz wyboru, którego uprzednio dokonamy w grupie nadrzędnej
- GLEN KEITH 20yo Malts of Scotland *
- GLEN GARIOCH 20yo D. Taylor Rare Auld ***
- MILTONDUFF 22yo Alambic *****
- LAPHROAIG (np. 12yo OB Cairdeas edycja 2009, coś z Whisky Library, TWF lub podobna) *****
- TAMDHU 25yo Whisky Doris **
- nastoletnia Talisker (niezależna) *
-
Wszystkie powyższe wersje oczywiście w CS. Listę postaram się jeszcze uzupełnić w najbliższych dniach, o ile znajdę coś wartego uwagi a pewnego w szansie na zakup. Tymczasem czekam na komentarze odnośnie w/w propozycji.
PS. Loch Lomond dla Rajmunda jest obowiązkowy, zatem nie wpisuję go nawet na listę
|
|
|