BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
Mazio - Pon Gru 17, 2012 11:55 pm
Czesc, witam wszystkich wielbicieli whisky. Mieszkam w Szkocji, pracuje w destylarni whisky, a wlasciwie w tej jej czesci gdzie robi sie blendy i wykancza produkty do roznych potrzeb, jako vatting technician, czyli blender. Jej nazwa nie wzbudzi entuzjazmu, firma jest mloda i nieznana na szkockiej mapie whisky. Mimo to robimy troche znanych gatunkow, istnieje szansa, ze jesli piliscie w ciagu ostatnich paru lat cos Laphroaiga, moglem to miksowac, dodawac wody, karmelu lub filtrowac, moze nawet wszystko po kolei. Oczywiscie - dla waszego usmiechu i zdrowia.
Poszwendam sie tu troche, wielu z was wie i tak wiecej ode mnie o tym trunku, ja nie jestem ortodoksem - lubie lagodne malty, takie ktore zostawiaja delikatny posmak cytrusow i finiszuja przyjemnie rozlewajacym sie cieplem w zoladku. Peated malty od wielkiego dzwonu. Pzdr.
Czarek - Wto Gru 18, 2012 12:51 am
Witamy kolege miszacza, ale te glenmorangie to usun z profilu
[ Dodano: Wto Gru 18, 2012 12:53 am ]
Ostatnio z laphroaigh nie mialem blizszych kontaktow ale to nie ma wiekszego znaczenia :-/
[ Dodano: Wto Gru 18, 2012 12:58 am ]
No nie mow tylko, ze glenmoorangie spelnia te kryteria
Mazio - Wto Gru 18, 2012 1:38 am
Nie wiedzialem co wpisac, jesli mam byc szczery, a forum koniecznie chcialo, zebym sie zdecydowal. W sumie to dlatego tu jestem, zeby moze poznac cos nowego. Przy czym jak pisalem - peated malty czyli Islaye raczej traktuje jako przerywnik. Moze dlatego, ze moja kobieta narzeka, ze jak wracam z pracy to ciagle nimi... hmm... nie mowi, ze pachne.
Poza tym lubie Glenmorangie, lubie Glen Moraye, pasuje mi Yura - w whisky lubie delikatne nuty. Tym chetniej poczytam co pijecie - jako, ze mieszkam w Szkocji, dostep mam raczej latwy. Z pewnoscia dorzuce cos do kolekcji tub na kominku.
ps. Nie moge tak od razu polec ze swoimi wyborami. Poczytam - cos wybiore i wtedy moze zmienie. I zdanie, i profil.
oscarez - Wto Gru 18, 2012 8:17 am
| Mazio napisał/a: | | Nie moge tak od razu polec ze swoimi wyborami. Poczytam - cos wybiore i wtedy moze zmienie. I zdanie, i profil. |
Witam. To zdanie najbardziej przypadło mi do gustu. Poza tym dobrze "mieć" tu kogoś z branży. Czasem warto odrzeć z "magii" szkocką whisky żeby nie masturbować się przy kieliszku tego czy tamtego, a podejść na trzeźwo
Mazio - Wto Gru 18, 2012 9:16 pm
Nie zamierzam niczego odzierać z magii. Raz, że lubię fantasy, dwa że uwielbiam Szkocję (a szczególnie outdoor), trzy, że lubię whisky.
Pocieszny_PCS - Wto Gru 18, 2012 11:30 pm
| Mazio napisał/a: | | uwielbiam Szkocję (a szczególnie outdoor) |
O, i takich ludzi nam trzeba. Jeżeli zabawisz u nas dłużej to będę miał trochę pytań do ciebie bo planuje grubszy wypad w trybie plecakowym ( o ile szef da tyle urlopu )
Mazio - Wto Gru 18, 2012 11:37 pm
Oczywiscie i chetnie. Postaram sie odpowiedziec w miare moich mozliwosci na kazde pytanie, czy tu, czy na pw. Wraz z moja kobieta prowadzimy od wielu lat bloga o szkockich gorach - ona pisze, ja robie zdjecia i staramy sie, w miare naszych mozliwosci, przyblizyc je troche wszystkim zainteresowanym.
Pocieszny_PCS - Wto Gru 18, 2012 11:47 pm
O ja, teraz dopiero zajrzałem do twojego profilu, bloga znam i lubię, chociaż to moja dziewczyna bardziej namiętnie was czyta.
Czarek - Śro Gru 19, 2012 2:10 am
Tuti fruti
Islayman - Śro Gru 19, 2012 10:03 am
Zazdroszczę takiej fajnej pracy i pieknych widoków...
Mazio - Czw Gru 20, 2012 8:53 pm
| Pocieszny_PCS napisał/a: | | bloga znam i lubię |
Bardzo mi milo. Sami go tez lubimy - niewiele sie w tym zyciu zrobilo, jeszcze mniej pozostanie, a to jest nadzieja na non omnis moriar. Kiedy mam dolek sam sobie czasem poczytam cos sprzed lat i wszystko staje przed oczyma jak zywe.
Czytam i czytam forum. Az strach sie odezwac. W kwestiach technicznych czuje sie mocny, ale skad bierzecie te wszystkie okreslenia nut i finiszy? Poezja. Trzeba bedzie cos wybrac i chyba sprobuje czegos oczywistego - Lagavulina. Wstyd sie przyznac, ale nie pilem. Tym bardziej, ze w tym roku dostalismy maila przed swietami z firmy:
| Cytat: | The company has once again been generous and have provided a gift of 6 bottles this year.
2 bottles of vodka
2 bottles of Glen Moray classic
2 bottles of port
|
odpisalem:
| Cytat: | | Generous? This whisky will contaminate my coke! |
A dawali takie fajne rzeczy wczesniej. No coz, wiadomo Szkoci...
Pzdr i Wesolych.
Anonymous - Czw Gru 20, 2012 9:42 pm
| Mazio napisał/a: |
Czytam i czytam forum. Az strach sie odezwac.
| Cytat: | | Generous? This whisky will contaminate my coke! |
Pzdr i Wesolych. |
aż strach się odezwać - ciekawe
To nieźle im odpisałeś. mogli się nawet poczuć znieważeni. coś odpisali?
Pozdrawiam również i wesołych także.
Mazio - Czw Gru 20, 2012 9:47 pm
| Danielito napisał/a: | | coś odpisali? |
Jest ciagle w draftach.
Jak wygram w Euromillions to wysle...
rosomak - Czw Gru 20, 2012 9:50 pm
| Mazio napisał/a: | | Czytam i czytam forum. Az strach sie odezwac. |
| Mazio napisał/a: | | skad bierzecie te wszystkie okreslenia nut i finiszy? |
| Mazio napisał/a: | | chyba sprobuje czegos oczywistego - Lagavulina. Wstyd sie przyznac, ale nie pilem |
Witamy nowego kolege Jak widac mozna samemu sobie odpowiedziec - wystarczy wiecej whisky poprobowac i juz sie te nuty i finisze znajda
Pawcio - Pią Gru 21, 2012 5:58 pm
| Mazio napisał/a: | | skad bierzecie te wszystkie okreslenia nut i finiszy? |
free your mind ...to działa na zasadzie skojarzeń przynajmniej u mnie... choć sa artystki jak nie przymierzając kolezanka Asia i jej nieśmiertelne "przepocone gumiaki" nie wiem skąd ona to wie bo gwarantuję że żadnych nie wąchała...
|
|
|