BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum
maudite - Pią Gru 21, 2012 7:39 pm
Kurka, nie zauważyłem tego tematu.
Jak by tu zacząć... Nazywam się Marcin i lubię whisky A poza tym, że lubię whisky, to lubię wiedzieć, i przez to trafiłem do Was. Ot i tyle, wasze zdrowie resztkami Ardbega.
Gudlas - Sob Gru 22, 2012 10:55 pm
Witam Cóż, na imię mi Michał. Nie mam jeszcze wyrobionego węchu ani kubków smakowych do whisky ale z czasem to przyjdzie myślę . Do tej pory piłem kilka blendów lepszych bądź gorszych z sieciówek a z maltów to tylko Glenfiddich 12YO i Ardberg 10YO. Może zmysły nie wyrobione ale bez czytania o nich czuć różnice w smaku Pozdrawiam
Pawloff - Sob Gru 22, 2012 11:26 pm
Witamy!
Wazne, zeby mniej znaczylo lepiej
Blendy zostaw na okazje, przy ktrych zwykle spozywasz gorzale.
Gdy bedziesz mial ochote doszukac sie w whisky czegos wiecej, jest jeszcze cala gama do "przegladania" miedzy Glenfiddichem a Ardbegiem
Czarek - Nie Gru 23, 2012 9:36 pm
Witam nowych pasjonatow, nie szargajcie sobie watroby byle czym i do przodu
maudite - Nie Gru 23, 2012 9:49 pm
| Czarek napisał/a: | Witam nowych pasjonatow, nie szargajcie sobie watroby byle czym i do przodu |
Człowiek był młody i głupi, i szargał byle czym. Teraz młody już nie jest, wątrobę trzeba szanować, więc i byle czego pić nie można
zulensiko - Wto Sty 08, 2013 2:37 pm
Witam szanownych ulubiencow rudego plynu. Mam na imie Rafal, jestem nowy na forum i od jakiegos juz czasu zaglebiam sie co raz bardziej w smaki i aromaty dobrych Single malt. Mam nadzieje, ze forum pozwoli mi rozwinac swoja wiedze na temat dobrych wytworow ze szkocji i nie tylko. Pozdrawiam.
Czarek - Wto Sty 08, 2013 5:57 pm
Witam, rozgość sie proszę o ile juz tego nie zrobiłeś, a pewnie zrobiłeś
i miłej zabawy
Adam Hochul - Śro Sty 09, 2013 10:59 am
| Czarek napisał/a: | Witam, rozgość sie proszę o ole juz tego nie zrobiłeś, a pewnie zrobiłeś
i miłej zabawy |
w/g swietego Czarka Apodstola
tanaka73 - Pon Sty 28, 2013 8:58 pm
Mam na imie Maciej koncze w tym roku 40 wiosen mieszkam w Holandii. Whisky pijam od 9 miechów wiec raczej jestem początkujacym smakoszem. Przygode z maltami zaczołem od Glen Gariocha z 1993 roku potem Higland Park wspaniały Aberlour no i pare inych a tu moje zamkniete buteleczki http://www.whiskybase.com...userviewid=6538 Pozdrawiam koneserów.
ardbek - Wto Sty 29, 2013 5:59 pm
Czołem! tanaka73
interesujące byłoby porównanie Twojej Edradour z wersją podstawową OB.
mam słabość do niej Jak porównasz, kopsnij notki na forum.
acinron - Nie Lut 03, 2013 11:09 pm
witam
jestem artur z łodzi
od kilku miesiecy zbieram whisky
mam 51 butelek
w tym tylko 3 single malty
bushmills 10, cardhu 12, clynelish 14
Pawloff - Nie Lut 03, 2013 11:17 pm
Witamy!
Dobrze tez spróbować i ocenić czy warto było akurat te trzymać, ale początki zawsze bywają trudne.
Chyba, ze masz w kolekcji Clynelisha butelkowano kilkanaście lat temu...
acinron - Nie Lut 03, 2013 11:29 pm
kupilem calkiem niedawno po promocyjnej cenie
124 zl
za cardhu dalem 104
czyli mysle ze nie przeplacilem
http://www.youtube.com/watch?v=K16dlIsHrQk
ralfy ja ocenil na 87/100 czyli chyba calkiem przyzwoicie
Wiktor - Nie Lut 03, 2013 11:42 pm
Ralfy, powiadasz.
Clynelish, mówisz.
Może lepiej zbieraj blendy? Ładniejsze butelki miewają, są tańsze, a pić chyba tego Cardhu i tak nie będziesz, skoro to eksponat do kolekcji
acinron - Pon Lut 04, 2013 9:33 am
kto powiedzial ze eksponat ?
wszystkie zostana wypite jak przyjdzie na to czas
butelki sa rozne jedne ladniejsze, drugie mniej ale tego ci chyba mowic nie musze bo pewnie ich widziales sporo
jestem swiadomy tez tego ze moje single to te z ostatniej ligi ale moze byc tak ze mi bardzo posmakuja i bede je wolal od innych
a ponoc o gostach sie nie dyskutuje
kazdemu moze smakowac co innego
przyjdzie czas i trafie na promocje to kupie nastepne
jakbym byl bogaty to bym kupowal jak leci i pewnie mialbym juz kilkaset butelek, ale niestety nie jestem
nie wiem co masz do ralfiego ?
ja osobiscie lubie go ogladac i musze powiedziec ze cos z tego wynioslem
|
|
|