To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Nowi whiskomaniacy na forum

Sendilkelm - Pią Lut 08, 2013 2:05 pm

Rajmund napisał/a:
Witaj. I udzielaj się. :-)

Postaram się, chociaż odkąd śledzę forum, to dużego ruchu nie ma. Ale to czasami może i lepiej.

McCoy napisał/a:
I patrząc na:
"Ulubiona whisky: Caol Ila 12 yo "
wiele przed Tobą...

No niestety, degustuję od około 3 lat, a wiadomo, że cała pensja na to też nie idzie :P Na pewno dużo przede mną, jednak zakochałem się w egzemplarzach z Islay i na razie ten kierunek obrałem. Co dziwne, bo zanim spróbowałem pierwszego Malt'a (Dlawhinnie), to naczytałem się, że te bardziej torfowe są raczej dla wyjadaczy i żeby nie zaczynać od nich, bo można się zniechęcić. Caol Ila była drugą lub trzecią z kolei i od tamtej pory nic jej nie przebiło. Na razie niestety pijam standardy, jeśli tak można nazwać. Ardbeg i Laphroaig też bardzo podchodzi, ale Caol wygrywa na razie. Możliwe, że starsze lub inne wersje będą lepsze od niej.

Teraz czekam na degustacje wspomnianego Octomore. Tyle, że ta będzie czekać na okazję czyli pewnie na narodziny syna :) Dokładniej to Octomore 4.1/167.

Pawloff - Pią Lut 08, 2013 4:03 pm

Sendilkelm napisał/a:
Na razie niestety pijam standardy, jeśli tak można nazwać. Ardbeg i Laphroaig też bardzo podchodzi, ale Caol wygrywa na razie. Możliwe, że starsze lub inne wersje będą lepsze od niej.

Wielu z nas pamieta, jeszcze kilka lat temu jako podstawowa wersja byla do kupienia bez wysilku Caol Ila 18 YO, swietna whisky za stosunkowo niewielkie pieniadze i ja wlasnie zastapila owa CI 12 - i w tym zestawieniu dramat i dno...

ale na tle wielu innych obecnych podstawek nie wypada znowu tak najgorzej ;)

Alicja - Nie Lut 10, 2013 1:17 pm

Witam. Mam na imię Alicja, lat 18 + VAT. Mieszkam w Galway w Irlandii. Wodę życia degustuję od kilku dopiero miesięcy, więc moja lista osiągnięć (jak i przypadkowych nieraz nabytków) nie jest zbyt imponująca, jednak w związku z tym, że wiedzieć lubię, trafiłam tutaj. Podejrzewam, że mniej się przynajmniej póki co udzielać będę, niż będę czytać.
Póki co moje niewprawne gardło jako najbardziej mu pasujące wybrało sobie Dalwhinnie 15 YO i irlandzkiego Powersa Single Pot Still, jednak jestem pewna, że to się zmieni.
Myślę, że będę uczestniczyć w zakupach sampli na tym forum, żeby znaleźć mi coś kolejnego bardziej pasującego.
Dziękuję i miłego dnia :)

oscarez - Nie Lut 10, 2013 3:55 pm

Sendilkelm napisał/a:
Teraz czekam na degustacje wspomnianego Octomore. Tyle, że ta będzie czekać na okazję czyli pewnie na narodziny syna Smile Dokładniej to Octomore 4.1/167.

a nie lepiej zostawić pełną butelkę i pomasturbować się patrząc na nią w barku?

Sendilkelm - Nie Lut 10, 2013 6:28 pm

oscarez napisał/a:
Sendilkelm napisał/a:
Teraz czekam na degustacje wspomnianego Octomore. Tyle, że ta będzie czekać na okazję czyli pewnie na narodziny syna Smile Dokładniej to Octomore 4.1/167.

Skoro lubisz

oscarez - Nie Lut 10, 2013 6:45 pm

myślałem, że zachęcasz tą focią. No chyba, że myślisz, że nikt tu Octomora nie widział i nie uwierzymy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiktor - Nie Lut 10, 2013 7:06 pm

Witajcie nowi przybysze. Idźcie i pijcie dobrą whisky, jako i my to czynimy ;)
RudeBoy - Nie Lut 10, 2013 7:25 pm

oscarez napisał/a:
Sendilkelm napisał/a:

Oscarez jak zawsze dobrze prawi, tylko "inaczej" się wyraża :mrgreen:

Też Ci radzę nie otwieraj, tylko spróbuj gdzieś na "mieście". Ja kupiłem chyba takie same ppm-y w destylarni, ale też trzymam w barku, żeby się pieścić 8)

[ Dodano: Nie Lut 10, 2013 7:31 pm ]
Alicja napisał/a:
Witam. Mam na imię Alicja, lat 18 + VAT. Mieszkam w Galway w Irlandii. Wodę życia degustuję od kilku dopiero miesięcy, więc moja lista osiągnięć (jak i przypadkowych nieraz nabytków) nie jest zbyt imponująca, jednak w związku z tym, że wiedzieć lubię, trafiłam tutaj. Podejrzewam, że mniej się przynajmniej póki co udzielać będę, niż będę czytać.
Póki co moje niewprawne gardło jako najbardziej mu pasujące wybrało sobie Dalwhinnie 15 YO i irlandzkiego Powersa Single Pot Still, jednak jestem pewna, że to się zmieni.
Myślę, że będę uczestniczyć w zakupach sampli na tym forum, żeby znaleźć mi coś kolejnego bardziej pasującego.
Dziękuję i miłego dnia :)

Robot, czy Avatar? My będziemy ściągać butelki ze Szkocji, a Ty będziesz ściągać sample z Polski. Nie dopuszczę do tego. Tadeusz, lat 40 + akcyza.

Anonymous - Nie Lut 10, 2013 7:56 pm

W końcu jakaś kobieta:) Witaj Alicjo z Krainy torfem i whisky płynącej.

A co do pieszczenia się przed barkiem to ile ja już butelek kupiłem obiecując sobie, że nie otworzę - efekt? Ani jednej zamkniętej butelki nie mam...
Grzegorz, lat 20 plus akcyza, vat i podatek dochodowy

Alicja - Nie Lut 10, 2013 9:19 pm

Przepraszam RudeBoy - ale chyba nie zrozumiałam Twojej ciętej riposty odnośnie robota lub avatara. I jako blondynka modelowa potrzebuję tłumaczenia z polskiego na nasze :P
Milkne już, żeby nie palnąć kolejnej głupoty.

pawelb - Nie Lut 10, 2013 11:04 pm

Osobiście mogę Ci poradzić tyle - pij jak najwięcej i najróżnorodniej
Rajmund gratuluje,takie kawałki tylko tutaj.Nawiasem mówiąc czytam,czytam ,ze jeszcze Wam się chce kolejny raz i kolejny......,pa

oscarez - Pon Lut 11, 2013 8:06 am

pawelb napisał/a:
Rajmund gratuluje,takie kawałki tylko tutaj.Nawiasem mówiąc czytam,czytam ,ze jeszcze Wam się chce kolejny raz i kolejny......,pa

Rajmund, zacznij robić kopiuj/wklej bo straszny uradzaj na tych kolesi ostatnio.

Adam Hochul - Pon Lut 11, 2013 12:00 pm

Alicja napisał/a:
Przepraszam RudeBoy - ale chyba nie zrozumiałam Twojej ciętej riposty odnośnie robota lub avatara. I jako blondynka modelowa potrzebuję tłumaczenia z polskiego na nasze :P
Milkne już, żeby nie palnąć kolejnej głupoty.

Prosze prosze, nie dosc, ze blondynka, to jeszcze uswiadomiona. Zalatuje podstepem.
______
Witam'

danny - Pon Lut 11, 2013 5:17 pm

dziś wyszło Whisky - The Islay Edition 2011 1080p Blu-ray Remux AVC DD 5.1 - KRaLiMaRKo
;)

Adamski - Pon Lut 11, 2013 10:56 pm

Witam!

Postanowiłem dołączyć do szacownego grona smakoszy whisky!
Mam na imię Adam, lat 40 od ładnych paru lat zasmakowałem w single malt i od czasu do czasu coś tam kupuję do barku. Od niedawna moje gusta ukierunkowały się w stronę Islay i jej torfowych wyrobów. Jak na razie Ardbeg jest moim numerem 1.

Pozdrawiam