czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Aberlour a'bunadh batch 33
Wojciech - Wto Lis 01, 2011 10:02 am
Niestety nie ja kupiłem Stratislę Mój zakup to Miltonduff, ta od piątki była lata świetlne
A ze starym Glen Grant warto zaszaleć, nawet Gordon & MacPhail tego nie potrafią zepsuć
oscarez - Wto Lis 01, 2011 10:23 am
Mortlach FF w miare choc jak powiedzial David...Mortlach jest ogolnie specyficzny ) i stanowi nadal dla mnie tajemnice po kilku edycjach podobno znakomitych. FF u mnie to zupelny sredniak. taki na 4.5-5. Do Glenfarclasow mam slabosc ale ponizej 15yo nie schodz w zadnym razie. chyba ze w barze dram. Nadurra dla mnie nic ciekawego. Fiddik 18yo nie jest zly jak na swoja cene, solera chyba lepsza i tansza (poruszamy sie w budzetowce) podobno Longmorn 16yo OB (nowe edycje) sa niezle ale nie mialem jeszcze okazji. Generalnie do 300zl dostepne w polsce to ciezko cos polecic bez wyrzutow sumienia. Przejzyj oferte Caden z Krakowa. Krzysiek mial Longmorna 18yo po sherry kiedys, mozliwe ze jeszcze ma- byl nienajgorszy jak na cene. Jesienny (listopadowy nawet ), strathisla tez byla calkiem fajna w swojej klasie cenowej. Niestety po najlepszej whisky (do 300zl) w jego asortymencie mozna juz zapomniec (macallan). Glenlivety dla mnie (te OB nadurry i inne szczawie) sa nie do przyjecia. Za to po sherry nieoficjalne mlodzsze..chyba warto zwrocic uwage
Aaaa, Glendronach 15yo po zachwytach Sergia mnie rozczarowal. Ale podobnie Mortlach po zachwytach Rajmunda. Moze mamy inny gust )
rosomak - Wto Lis 01, 2011 11:56 am
Coz - nigdy nie pilem dobrej Mortlach, co wiecej zaliczam ja do grona whisky odrazajacych. Byc moze mila niespodzianka przede mna Do 300 pln wedlug mnie warto szukac aultmorow po sherry i macduffow, ale to chyba rzeczywiscie trudne do dostania w Polsce...
[ Dodano: Wto Lis 01, 2011 11:57 am ]
| Wojciech napisał/a: | | A ze starym Glen Grant warto zaszaleć |
Pelna zgoda!
Pawcio - Śro Lis 02, 2011 9:20 am
| Cytat: | Nie no ta póllitrowa Strathisla (14 yo zdaje się) była co najmniej na piątke Wink
|
potwierdzam , ale Wojciech chyba juz zapomniał;)
a Glenallachie nawet wyzej )
Ja do tej wyliczanki dobre a tanie dodałbym Glen Garrioch i Auchroisk 10YO F&F ktora ma bardzo przyjemne klimaty;0
David - Śro Lis 02, 2011 12:06 pm
| Pawcio napisał/a: | | Auchroisk 10YO F&F ktora ma bardzo przyjemne klimaty;0 |
O tak to bardzo przyjemna łycha.
|
|
|