To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Aberlour a'bunadh batch 33

Wojciech - Wto Lis 01, 2011 10:02 am

Niestety nie ja kupiłem Stratislę :( Mój zakup to Miltonduff, ta od piątki była lata świetlne :mrgreen:
A ze starym Glen Grant warto zaszaleć, nawet Gordon & MacPhail tego nie potrafią zepsuć :wink:

oscarez - Wto Lis 01, 2011 10:23 am

Mortlach FF w miare choc jak powiedzial David...Mortlach jest ogolnie specyficzny ;) ) i stanowi nadal dla mnie tajemnice po kilku edycjach podobno znakomitych. FF u mnie to zupelny sredniak. taki na 4.5-5. Do Glenfarclasow mam slabosc ale ponizej 15yo nie schodz w zadnym razie. chyba ze w barze dram. Nadurra dla mnie nic ciekawego. Fiddik 18yo nie jest zly jak na swoja cene, solera chyba lepsza i tansza (poruszamy sie w budzetowce) podobno Longmorn 16yo OB (nowe edycje) sa niezle ale nie mialem jeszcze okazji. Generalnie do 300zl dostepne w polsce to ciezko cos polecic bez wyrzutow sumienia. Przejzyj oferte Caden z Krakowa. Krzysiek mial Longmorna 18yo po sherry kiedys, mozliwe ze jeszcze ma- byl nienajgorszy jak na cene. Jesienny (listopadowy nawet ;) ), strathisla tez byla calkiem fajna w swojej klasie cenowej. Niestety po najlepszej whisky (do 300zl) w jego asortymencie mozna juz zapomniec (macallan). Glenlivety dla mnie (te OB nadurry i inne szczawie) sa nie do przyjecia. Za to po sherry nieoficjalne mlodzsze..chyba warto zwrocic uwage ;)
Aaaa, Glendronach 15yo po zachwytach Sergia mnie rozczarowal. Ale podobnie Mortlach po zachwytach Rajmunda. Moze mamy inny gust ;) )

rosomak - Wto Lis 01, 2011 11:56 am

Coz - nigdy nie pilem dobrej Mortlach, co wiecej zaliczam ja do grona whisky odrazajacych. Byc moze mila niespodzianka przede mna :wink: Do 300 pln wedlug mnie warto szukac aultmorow po sherry i macduffow, ale to chyba rzeczywiscie trudne do dostania w Polsce...

[ Dodano: Wto Lis 01, 2011 11:57 am ]
Wojciech napisał/a:
A ze starym Glen Grant warto zaszaleć

Pelna zgoda!

Pawcio - Śro Lis 02, 2011 9:20 am

Cytat:
Nie no ta póllitrowa Strathisla (14 yo zdaje się) była co najmniej na piątke Wink

potwierdzam , ale Wojciech chyba juz zapomniał;)

a Glenallachie nawet wyzej ;) )

Ja do tej wyliczanki dobre a tanie dodałbym Glen Garrioch i Auchroisk 10YO F&F ktora ma bardzo przyjemne klimaty;0

David - Śro Lis 02, 2011 12:06 pm

Pawcio napisał/a:
Auchroisk 10YO F&F ktora ma bardzo przyjemne klimaty;0

O tak to bardzo przyjemna łycha.