czyli aktualnie atakujemy... - Clynelish 1990 Cadenhead 17 yo, CS 51,20%
Mistu - Czw Lut 14, 2008 1:15 pm
| parominius napisał/a: | Choć z drugiej strony drzemie w tym pewna doza ryzyka(
chybione butle)...ale...zawsze masz towar na wymianę... |
A mi się nie zdarzyło abym nie dopił nawet chybionek butelczyny, jestem twardy do konca, no coż nie zawsze ma się szczescie i jak w moim przypadku duzą wiedzę, ale jak to ktoś ładnie kiedyś powiedział, człowiek uczy się na błędach, chodz czy mozna powiedzieć o błędzie w przypadku whisky
windham hell - Czw Lut 14, 2008 1:27 pm
| Mistu napisał/a: | | A mi się nie zdarzyło abym nie dopił nawet chybionek butelczyny |
Ja też uważałem że Gleygone 10 to rewelacja do momentu otworzenia 17, resztka 10 stała długo nieruszana .Teraz jednak zaczynam zaważać symptomy wykształcania się gustu i nie każda butla powoduje radosne migotanie przedsionków .
parominius - Czw Lut 14, 2008 1:31 pm
| Mistu napisał/a: | | chodz czy mozna powiedzieć o błędzie w przypadku whisky |
Uwierz,można z całą stanowczością.W świecie whisky jak to w każdym świecie ludzkich tworów i namiętności az roi się od brzydactw,zbrodni i niespełnionych marzeń...
| Mistu napisał/a: | | jestem twardy do konca, |
O widzisz,masz odpowiedż pośrednią na powyzsze... nieraz hardość ducha i ciała pomaga ale nie uszlachetni złej whisky:twisted: .No i od czego masz starszych(niekoniecznie wiekiem)kolegów....
David - Pią Lut 15, 2008 10:22 am
Koledzy łycha jest do picia a nie do oglądania. Jeśli ktoś chce się napatrzeć na butle, koreczki, tuby, pudełka i etykiety to nie ma wyjścia i trzeba zacząć bywać na spotkaniach
parominius - Pią Lut 15, 2008 10:34 am
| David napisał/a: | | Koledzy łycha jest do picia a nie do oglądania. Jeśli ktoś chce się napatrzeć na butle, koreczki, tuby, pudełka i etykiety to nie ma wyjścia i trzeba zacząć bywać na spotkaniach |
Swięte słowa...choć dróg do osiągnięcia nirvany jest wiele.Ale ja bym prychał niemiłosiernie gdyby przednia whisky sprzedawana była np w foliowej skarpecie(?)
Faceci to wzrokowcy...przez oczy do żołądka
A co do spotkań to rzeczywiście nie ma nic lepszego...tak mniemam,bo jeszcze na żadnym nie byłem...
windham hell - Pią Lut 15, 2008 10:50 am
| parominius napisał/a: | | Faceci to wzrokowcy |
To prawda najpierw trzeba popatrzeć pogłaskać czule przemówić
| Cytat: | | A co do spotkań to rzeczywiście nie ma nic lepszego...tak mniemam,bo jeszcze na żadnym nie byłem... |
Wszystko przed nami
parominius - Pią Lut 15, 2008 10:58 am
| windham hell napisał/a: | | Wszystko przed nami |
Może spotkanie żółtodziobów?...bez dinozaurów ...he,he...hmm skończyłoby się na czystej i ogórkach..."ojcowie" jednak muszą być...
windham hell - Pią Lut 15, 2008 11:09 am
| parominius napisał/a: | | na czystej i ogórkach..." |
To je z zestawu poproszę tylko ogórki ,ewentualnie mogę zalewę wypić nawet po korniszonach byleby czystej nie pić ,no chyba że koncentrant się znajdzie
ukaszu - Pią Lut 15, 2008 7:48 pm
tez zaczynam doceniac wode z ogorkow,
a cebulka z korniszonych mamiczki, a marchew !
no ale jakby nie bylo troszke w mych studenckich latach tych 40procent sie upilo
starczy zbaczania z tematu, o.
Wiktor - Pią Lut 29, 2008 12:32 am
| Czarek napisał/a: | | oak cask, cena 36 zł/100 |
Ponieważ pojawiły się pytania informuję że ta cena NIE UWZGLĘDNIA kosztu pustej buteleczki samplowej (3 zł). Analogiczna sytuacja jest z Balblair 24yo.
A jak to się stało, wyjaśni Czarek
windham hell - Pią Lut 29, 2008 10:03 am
| Wiktor napisał/a: | | ta cena NIE UWZGLĘDNIA kosztu pustej buteleczki samplowej (3 zł). |
Pośpieszyłem się o 2-3 min i nie uwzględniłem . I co teraz ?
parominius - Pią Lut 29, 2008 10:13 am
| windham hell napisał/a: | | Pośpieszyłem się o 2-3 min i nie uwzględniłem . I co teraz ? |
Doliczysz do Ardbega 93 i wyślesz więcej te trzy złocisze."Ojciec"Wiktorek"zapewne zrozumie to doskonale....
Wiktor - Pią Lut 29, 2008 10:27 am
| windham hell napisał/a: | | I co teraz ? |
Pewnie skończy się procesem!...
Tak jak powiedział Paro, nadrobisz przy kolejnej wpłacie. Informacyjnie podaję, że A1993 będziemy odbierali 20 marca. Taki też jest termin przedpłat
parominius - Pią Lut 29, 2008 11:39 am
[quote="Wiktor"]Pewnie skończy się procesem!..
Podobno Roman Giertych jest dobrym adwokatem Windhamku...
| Wiktor napisał/a: | | A1993 będziemy odbierali 20 marca. Taki też jest termin przedpłat |
...I rzucili sie wszyscy do kalendarzy by ową magiczną datę zakreślić
windham hell - Pią Lut 29, 2008 11:46 am
| parominius napisał/a: | | Podobno Roman Giertych jest dobrym adwokatem |
Romek? już Go zaklepałem >Wiktorze nie masz najmniejszych szans
|
|
|