To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'a gdzie ją dostałeś?...' - Zakupy w Londynie

rybak - Śro Kwi 23, 2008 6:48 pm

Po Okęciu nie spodziewałbym się fajerwerków, ale kto wie? Z autopsji znam tylko Berlin Schonefeld, w malty dość ubogi (głównie podstawowe wersje z kilku/kilkunastu destylerni) oraz Bergen - od Berlina lepszy, chociaż bez sensacji, i dość drogi. Po doświadczeniach z tych dwóch lotnisk, Stansted bardzo miło mnie zaskoczył.
Wracając do 3 Wood - drugie podejście bardzo przyjemne. Zapach głównie, smak niestety pozostaje trochę w tyle za nim. Nie, żeby była to niesmaczna whisky, po prostu zapach obiecuje znacznie więcej.

Wiktor - Czw Kwi 24, 2008 7:51 pm

rybak napisał/a:
zapach obiecuje znacznie więcej.

Ten objaw jest również bardzo symptomatyczny w przypadku starych whisky ;)

Czarek - Pią Kwi 25, 2008 7:50 am

mhm :wink:
Maciejf - Sob Maj 03, 2008 1:59 pm

wlasnie wrocilem z wojazy i juz skladam raport:
jesli chodzi o Okecie to tak jak powiedzial rybak bez rewelacji - Macallany, Glenlivety, Bowmory itp. ale udalo mi sie znalesc Caol Ile Distillers Edition w cenie 228zl, oprocz tego niezly wybor bourbonow lacznie z 12 letnim Evanem Williamsem, który wygral u Jima Murreya ktoras nagrode.

Natomiast w Moskwie - bo tam mnie wywialo szok! bylem w dwoch supermarketach i wybor lepszy niz u nas w niejednym specjalistycznym - np. caly przekroj Highland Park 12-25, Glenfarclas w 4 roznych wiekach lacznie z 21 letnim za ok. 600zl(duzo to czy malo?).
Generalnie krolowal Macallan, do tego stopnia ze w jednym z supermarketow(supermarketow!) widzialem Macallan Replica 1876!
(wiem jak na tym forum traktuje sie Macallana :D ) ale nie zmienia to faktu ze u nas ciezko o tak szeroki wybor - chociaz ceny podobnie wysokie jak u nas..

W drodze powrotnej zachaczylem o lotnisko Scheremietiewo i tam rowniez byl bardzo szeroki asortyment, oprocz Macallana krolowal rowniez Glenmorangie.
Aczkolwiek ceny porownywalne z naszymi, a czasami i wyzsze(ale ich chyba stac,bo na ulicach Lexusow jak burkow)

Wiktor - Sob Maj 03, 2008 2:10 pm

Maciejf napisał/a:
lacznie z 21 letnim za ok. 600zl(duzo to czy malo?).

dużo...

Maciejf napisał/a:
ceny porownywalne z naszymi, a czasami i wyzsze

najczęściej, i to sporo ;)

Czarek - Pon Maj 05, 2008 8:21 am

Maciejf napisał/a:
na ulicach Lexusow jak burkow

zeszli chyba z cenami :wink: i modne to to, tutaj też KILKA jeździ :mrgreen: