To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli lustra precz! - Jest taki weekend w czerwcu

Wiktor - Śro Maj 05, 2010 8:46 am

Pora decydować o wspólnym zakupie. Skoro Maro zdecydował się na Springbanka 30yo w wersji solo (szacunek) pozostaje nam do wyboru prawdopodobnie któraś z poniższych propozycji:
1. GLENDRONACH 34yo Dun Bheagan - hogshead - Single Cask #1704 - Cask Strength 47.8% - 222 Bottles (159,-)
ewentualnie
2. PORT ELLEN PLATINUM 1983 for Potstill 26yo 56.1% - hogshead - 203 bottles (189,-)

Koszty b. podobne, ale whisky kompletnie od siebie różne. Proszę o głosy ;)

Jass - Śro Maj 05, 2010 12:47 pm

(Wiktor :) )Przemyślałem sprawę - proszę GLENDRONACH 34yo Dun Bheagan
Wiktor - Śro Maj 05, 2010 1:52 pm

W porządku ;) W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak składkowo potraktować PE Platinum. Pasuje?
B. wkrótce odezwę się też w sprawie zaliczki na rezerwację noclegów oraz wpłat na zaopatrzenie (kogo dotyczy).

PS. Kompletna lista uczestników:
1-4. BOW
5-6. Oskar +1
7. Maro
8. Czarek
9. Piotr
10. Mikus
11. Jass
12. gość specjalny, mam nadzieję ;)

mik_us - Śro Maj 05, 2010 7:47 pm

Jak będzie możliwość dołączenia się osoby towarzyszącej nie degustującej to będę potrzebował czas rozpoczęcia degustacji piątkowej ;)
Wiktor - Śro Maj 05, 2010 8:02 pm

Wyruszamy ze Szczecina około 14. Do tej pory wszyscy uczestnicy proszeni sa o obecnosc w punkcie odpraw ;)
PS. Osoba towarzyszaca - jesli nie przeszkadzac jej bedzie spanie w pokoju wiecej niz 2-os ;)

mik_us - Śro Maj 05, 2010 8:28 pm

Odp. na PS. :) Mi by to przeszkadzało ;)
Wiktor - Czw Maj 06, 2010 3:59 pm

Czemu się wcale nie dziwię ;) No ale warunki lokalowe są, jako się rzekło, jakie są ;) Dwie 2-ki, jedna 3-ka i dwie nowo oddane podwójne 2-ki (czyli semi 4-os pokoiki).

Tymczasem zabieramy się za zakupy.

A więc: po pierwsze, będzie nas prawdopodobnie 9 degustujących, zatem składka na PE Platinum wypadnie nam po symboliczne 21 euro/osobę.

Po drugie, proszę o wpłatę po 50pln zaliczki na nocleg (=połowa).

Po trzecie, proszę o wpłaty kwot zakupowych (każdy już wie co wybrał i ile to ma kosztować) do mnie na konto (w ING), skąd puszczę jeden zbiorczy przelew do Wiednia.
Do wyboru są rachunki:
- w PLN
- albo w EUR

Tytułem, a jakże ;) "składka młyn 2010".

Euro niestety (jak i funt) mocno nam znowu drożeje, więc jeżeli ktoś ma zapasy waluty, będzie to chyba lepsza opcja.
W przeciwnym razie najlepiej sprawdzić aktualny kurs sprzedaży ojro na www.ingbank.pl i po nim polać, a ewentualne różnice (w górę bądź w dół) załatwimy już w trakcie młynowania. Przelew chcę wysłać w poniedziałek 10.05, ponieważ Rosomak będzie odbierał nasz stuff w sobotę 15-go i głupio byłoby, gdyby kasa w porę nie dotarła ;)

Pytania?...

[ Dodano: 10 Maj 2010, 20:21 ]
Aktualizacja 10.05 g. 20.20 - dotarły wpłaty od Mara, Mirka i Jass'a. Jutro robię przelew, dłużej czekać nie możemy - pozostali co najwyżej będą szukać zaopatrzenia na własną rękę ;)

mik_us - Nie Maj 30, 2010 9:23 pm

Dzięki za super spotkanie.
Wiktor - Nie Maj 30, 2010 10:12 pm

Dziękujemy i my serdecznie wszystkim gościom za odwiedziny! Mam nadzieję, że warto było tłuc się przez pół Polski ;)
W szczególności podziękowania dla:
- Czarka za dokonania kulinarne
- Piotra za wskazanie nowych wyzwań
- Maro za cierpliwość
- Jassa za niezapomniany performance live ;)
- Mikus'a za dyskusje etyczno-społeczne ;)
- kolegów z BOW za pomoc w kwestiach logistycznych
I oby kolejna okazja do spotkania nie dała na siebie długo czekać :D
PS. Przepraszam za moją widoczną niedyspozycję, chwilami większą, chwilami mniejszą ;) ale staje się tradycją że tuż przed Młynem dopadają mnie jakieś dziwne dolegliwości :mrgreen:

maro - Nie Maj 30, 2010 10:21 pm

Wszystkim za wszystko dzięki
Czarek - Nie Maj 30, 2010 11:24 pm

Było świetnie, dzięki za towarzystwo, atmosferę no i trunki :mrgreen:
szczególne podziękowania dla BOW za organizację - tradycyjnie nieskazitelną :wink:

Jass - Pon Maj 31, 2010 8:36 am

Ja również dołączam się do podziękowań. Miałem trochę pietra przed spotkaniem jako "świeżak", jak to u Was jest, ale obawy okazały się zupełnie niepotrzebne.
Dziękuję za przyjęcie, organizację, atmosferę jaką stworzyliście i naprawdę smaczną whisky :roll:

Ocenzurowany album zdjęć jet tutaj:

http://picasaweb.google.c...CI_izNGplLLNBw#

senks :D

ElBocheno - Pon Maj 31, 2010 12:32 pm

Hola, hola!! Nic o nas bez nas!! ;p
Ja również dołączam się do zasłużonych podziękowań, nie tylko dla organizatorów ale także dla towarzyszy "niedoli" :mrgreen:
Do następnego!! :D

Wiktor - Pon Maj 31, 2010 12:46 pm

Aleś tych zdjęć natrzaskał... ;) Choć "najlepszych momentów" na nich nie widać :lol:
Czarku, jeśli mógłbyś w wolnej chwili wrzucić punktację z obu sesji, byłbym szczerze zobowiązany ;) - zaznaczam aby nie traktować jej śmiertelnie poważnie :twisted:

PS. To koniec końców czyją ładowarkę typu Nokia ocaliłem od zapomnienia? :lol:

Jass - Pon Maj 31, 2010 6:12 pm

Ładowarka jest moja :) A myślałem że jej nie wyjmowałem - myliłem się ;> Jeśli to nie kłopot, Wiktor, i będziesz na poczcie, wyślij proszę.

A co do zdjęć... jest kilka więcej, ale niektórzy uczestnicy nie chcieliby ich oglądać na forum :D Album jest troszeczkę okrojony...