To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'a gdzie ją dostałeś?...' - SMWS w Polsce.

David - Wto Lut 08, 2011 12:09 pm

Wiktor napisał/a:
O czymś zapomniałem?

o whisky JEDNOSŁODOWYCH ?!?!

dobrze, że nie z jednego kłosa :mrgreen:

[ Dodano: Wto Lut 08, 2011 12:10 pm ]
Pawcio napisał/a:
tylko po kiego nam polary??

do ozdoby :wink:

mik_us - Wto Lut 08, 2011 4:00 pm

Wiktor napisał/a:
nie da się grać w pełni skutecznie (popraw mnie, jeżeli się mylę)

Znam takich co grają na terenie zamkniętych zakładów produkcyjnych, ale tu już inny sport :)

Wiktor napisał/a:
Musisz przyznać, że do pełnoprawnego picia whisky niezbędne nie jest Wink

Nie mam innego wyjścia, przyznaje ;)

Członkostwa i przywileje są zróżnicowane w UK... Mi podobają się darmowe degustacje, np. taka:

http://whisky-blog.pl/?p=1915

Za członkostwo w tym klubie również trzeba zapłacić...

Wydaje mi się, że i kluby są potrzebne i fora jak to czy Bladnoch aby kupić i spróbować różne whisky. Wszystko zależy od podejścia. Członkostwo w klubie jest bardzo przyjemne i wygodne, ale można też samemu wyszukiwać whisky w sklepach internetowych. Wszystko jest dla ludzi :)

oscarez - Wto Lut 08, 2011 4:25 pm

jednym slowem bujdy na resorach. i wciskanie bajek o "czyms wyjatkowym". Ile razy to juz czytalem na stronie roznych sklepow ktore pieprza o przyslowiowych "jednoslodowych" bzdurach zeby sprzedac towar wart polowe ich ceny. Ostatnio czytalem tego typu dyrdymaly na stronie scottishhouse jakby zywcem przepisane. 615zl?? za to ze bede mogl kupic ich whisky i zaplacic za nia kupe forsy?? a jeszcze za znaczek i cztery setki ktore mi laskawie wybiora. Jedna pewnie 20yo a reszta po 8 czy 11...nie sadze zeby wielu ludzi dalo sie narznac. Moze im sie uda usidlic troche firm ktore swoim wyjatkowym pracownikom takie wyjatkowe czlonkowstwa wykupia. To tyle w sprawie SMWS.
mik_us - Wto Lut 08, 2011 7:18 pm

oscarez napisał/a:
jednym slowem bujdy na resorach. i wciskanie bajek o "czyms wyjatkowym". Ile razy to juz czytalem na stronie roznych sklepow ktore pieprza o przyslowiowych "jednoslodowych" bzdurach zeby sprzedac towar wart polowe ich ceny. Ostatnio czytalem tego typu dyrdymaly na stronie scottishhouse jakby zywcem przepisane. 615zl?? za to ze bede mogl kupic ich whisky i zaplacic za nia kupe forsy?? a jeszcze za znaczek i cztery setki ktore mi laskawie wybiora. Jedna pewnie 20yo a reszta po 8 czy 11...nie sadze zeby wielu ludzi dalo sie narznac. Moze im sie uda usidlic troche firm ktore swoim wyjatkowym pracownikom takie wyjatkowe czlonkowstwa wykupia. To tyle w sprawie SMWS.

Tak jak napisałem wcześniej. Wszystko zależy od podejścia do tematu. Ja za chwile idę do klubu na drama przy kominku. Porozmawiać o whisky i tak ogólnie miło spędzić czas. Co nie oznacza ze nie lubię popisac przy dramie tutaj...

pawelb - Śro Lut 09, 2011 10:18 am

wolny kraj,wolni ludzie,kazdy moze zapisac sie gdzie chce i jesli to komus pasuje niema powodu zeby go krytykowac,rozumiem , ze nie kazdy chce byc czlonkiem SMWS ale rozumiem tez tych ktorzy chca.Swoja droga fajnie jest miec jakis kat na miescie gdzie mozna usiasc i wypic z grupa znajomych malego drama.
oscarez - Śro Lut 09, 2011 10:39 am

pawelb napisał/a:
Swoja droga fajnie jest miec jakis kat na miescie gdzie mozna usiasc i wypic z grupa znajomych malego drama.

jasne ze fajnie tylko czy przypadkiem do tego miasta nie jest kilka tysiecy kilometrow.

pawelb - Śro Lut 09, 2011 11:51 am

fakt,ale nic nam nie przeszkadza zalozyc mniej lub bardziej formalnego stowarzyszenia, podstawy juz sa,znalezc kat w kazdym miescie,e rozmarzylem sie chyba za bardzo
windham hell - Śro Lut 09, 2011 12:02 pm

pawelb napisał/a:
znalezc kat w kazdym miescie,e rozmarzylem sie chyba za bardzo

w wiekszych miastach to raczej probl4emu nie ma zawsze znajdzie się tych kilka osób , gorzej tam gdzie wrony zawracają

mik_us - Śro Lut 09, 2011 11:23 pm

Wersja elektroniczna gazetki , którą mam w tej chwili w rękach:

Mi się podoba artykuł ze słoikiem ogórków na zdjęciu :) ))))))))

rosomak - Czw Lut 10, 2011 8:31 am

Ja tam wole te panienke w okularach
Wiktor - Czw Lut 10, 2011 10:53 am

Hmm gazetka z panienkami w okularach? Może jednak warto wydać te parę setek :lol:
oscarez - Czw Lut 10, 2011 12:00 pm

Wiktor napisał/a:
Hmm gazetka z panienkami w okularach? Może jednak warto wydać te parę setek

sa strony gdzie takie panienki mozna ogladac za darmo. w dodatku nagich i czesto w towarzystwie :mrgreen: w dodatku za te pare setek mozna miec to na zywo :twisted:

Wiktor - Czw Lut 10, 2011 12:17 pm

oscarez napisał/a:
za darmo. w dodatku nagich

Nie wierzę :!: :wink:

rosomak - Czw Lut 10, 2011 12:21 pm

oscarez napisał/a:
w dodatku za te pare setek mozna miec to na zywo

To moze jakies sprawdzone namiary? :twisted:

oscarez - Czw Lut 10, 2011 12:25 pm

rosomak napisał/a:
To moze jakies sprawdzone namiary?

to moze na privie jednak 8) :wink: