To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli aktualnie atakujemy... - Wyspy i Islay w 4 odsłonach

Pawloff - Nie Lis 06, 2011 8:27 pm

MarcinK napisał/a:

Chociaz bardziej pilny Bowmore:)
Pawloff? Pocieszny_PCS? mrasin? Nie skusicie sie?

Jak trzeba to pomogę 8)
Poproszę też * Bowmora.

MarcinK - Nie Lis 06, 2011 8:35 pm

Postawa godna nasladowania! ;)
Kto nastepny? :wink:

Ostatnia 100 Ardbega i 200 Bowmora na wydanie

mrasin - Pon Lis 07, 2011 6:05 pm

Biore po secie brakujących (Ardbed i Bowmore) i z tego co mi wiadomo zamykamy flaszki.
pzdr

MarcinK - Pon Lis 07, 2011 6:10 pm

Potwierdzam.

Zaraz rozesle podliczenia/dane do wysyłki na PW zainteresowanym osobom.

Ew. jak ktos sie jeszcze zdecyduje w ostatniej chwili na * Bowmora to jest dostępna.

Anonymous - Wto Lis 08, 2011 10:14 pm

MarcinK napisał/a:
Potwierdzam.

Zaraz rozesle podliczenia/dane do wysyłki na PW zainteresowanym osobom.

Ew. jak ktos sie jeszcze zdecyduje w ostatniej chwili na * Bowmora to jest dostępna.

Podziękowania Marcinie i trzeba zatem myśleć o kolejnej... Ja już stoję w oknie i listonosza wypatruję:)

Pocieszny_PCS - Wto Lis 08, 2011 10:25 pm

To ja jeszcze od siebie dodam, że można by przez kogoś, kto mieszka blisko zachodniej granicy i ma kogoś po drugiej stronie rzeki, zrobić zakupy w Niemcach, co by za tą samą kasę nabyć lepsze butelki. Ale to już temat na nowy wątek. Pomyślcie trochę i jak się znajdzie osoba o odpowiednich parametrach to niech się objawi :)
MarcinK - Wto Lis 08, 2011 11:54 pm

Kasa prawie cala doszla, zamowienia w trakcie realizacji.

Kwestia nastepnych akcji i butelek tam samplowanych do dyskusji, niebawem zaloze odpowiedni temat. Co do zakupow za granica...w przypadku edycji w ktore bysmy celowali (gdzies ok 300zl) raczej sie to nie oplaca. Szkoda zachodu. :) Ale jestem otwarty na propozycje....

Pawloff - Śro Lis 09, 2011 11:56 am

Czasami odwiedzam, granicę z rzeszą i robię zakupy w border-duty-travel free shopach.
W samych Niemczech raczej nie jest specjalnie taniej, a przynajmniej w tych przygranicznych i wybór bardzo skromny...

Niedługo się wybieram uzupełnić zapasy to coś zaproponuję, z tego co będzie na miejscu.
Z CS za bardzo nie poszalejemy, ale jest okazja kupić coś smacznego tanio i w rozmiarze 1 l. I co najważniejsze w duty free raczej nie trafia się lipna partia, przynajmniej do tej pory się nie zawiodłem.

MarcinK - Śro Lis 09, 2011 12:42 pm

A w co kontretnie bys tam celowal?
Pawloff - Śro Lis 09, 2011 4:18 pm

Najlepsze, co w tej chwili mają na miejscu to:

- Glenfiddich 15 YO, 51% Cask Strength - Distillery Edition, Non Chillfiltred
- Glenfarclas 105 10 YO, 60% Cask Strength
- Ardbeg Ten 46%, Non Chillfiltred, Caramel Free.

Wszystkie w rozmiarze 1L
Glenfarclas 105 w cenie 120 zł za litr podczas, gdy najtaniej w Internecie i sklepach udaje się go odszukać za ponad 200 zł za 0,7l. To jest magia zakupów w duty free :D

Szczegóły dotyczące proponowanych sampli w nowym wątku:
http://bestofwhisky.pl/forum/viewtopic.php?t=1987

Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 9:18 pm

Nawet w przypadku flaszek za ok 300 zł sie opłaca (czy też 65-70Eur), tylko że...
Po pierwsze nie kupujesz w pierwszym lepszym sklepie, tylko wchodzisz na whiskybase i szukasz interesujących cie flaszek, znajdujesz sklep internetowy u niemca który oferuje najlepsze ceny za wybrany zestaw flaszek. Przeciętnie sklepy te dostarczają za darmo przy zamówieniu ok 125 Eur w granicach Dojczlandu. Zamawiasz to do domu znajomego który mieszka przy granicy po drugiej stronie Odry i jak masz do niego blisko to jedziejsz odebrać przy okazji. A dalej już sprawa toczy sie tak samo jak ostatnio.
Przy okazji należy zaznaczyć że w tych 300 zł, to zamiast np. Uigeadail możemy mieć Corryvreckan czy Alligatora. Może nie są to flaszki o wiele lepsze ale jest szerszy wybór a w Polsce te same butelki dużo drożej. Dodatkowo też jest pokaźny wybór niezależnych, a i oficjalnych jest multum (jak zobaczyłem ofertę Glenfarclasa OB na Weinquelle.com to aż sie zdumiałem że takie flaszki w ogóle są). Do 300 zł oferta jest nieprzebrana i trochę taniej wyjdzie i wybór większy.
I na koniec jeszcze dodam że jak jest taka akcja to nie będziemy się ograniczać do 3-4 flaszek na sampling tylko przy okazji każdy by sobie coś uszczknął do domu (oczywiście obowiązywałaby przedpłata żeby nie narażać ochotnika na duży wkład finansowy).

Powiedz mi Marcinie że przy takich założeniach się też nie opłaca.

MarcinK - Śro Lis 09, 2011 9:23 pm

Racja, racja, ale to juz zdecydowanie wiecej zabawy. Tego raczej bym sie nie podjał....
Nic no, poki co czekam na reszte wpłat i finalizuje ta akcje. Dopiero pozniej bedziemy myslec o kolejnych;)

Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 9:28 pm

Wiem że to kupa zachodu. Tak szczerze to po cichu liczyłem na to że Pawloff, który mieszka blisko ma jakiegoś znajomego niemca niedaleko. Bez tego drobnego niuansu to rzeczywiście się robi problem :)
MarcinK - Śro Lis 09, 2011 9:31 pm

Ano, jade do Berlina... tyle ze 26 grudnia. :lol: Niestety, wszystko bedzie zamkniete;)

re down:
No wlasnie nikogo nie mam.... Niestety.

Pocieszny_PCS - Śro Lis 09, 2011 9:36 pm

Jak jedziesz do kogoś to powiedz żeby ci zamówił wcześniej a ty jak przyjedziesz to dasz mu kaskę i zabierzesz butelki (my byśmy ci przelali odpowiednio wcześniej). TO oczywiście w przypadku jeżeli masz na miejscu w miarę zaufaną osobę ;)