To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli lustra precz! - Mortlach - Kraków revisited

bartoszek - Czw Sie 07, 2014 11:43 am

Krakusy- nic dodać...nic ująć :mrgreen:
rad93 - Czw Sie 07, 2014 12:15 pm

ja sobie wypraszam. bizarre = definicja mnie. :mrgreen:
Tomek1 - Czw Sie 07, 2014 12:21 pm

Wiktor napisał/a:
Konserwatyści...

To może Amsterdam ;)

Wiktor - Czw Sie 07, 2014 12:24 pm

...i od razu odległość przestaje być problemem :twisted:
Tomek1 - Czw Sie 07, 2014 12:46 pm

Niestety nawet do Amsterdamu nie dałbym rady :|
Ale kusi bardziej ;)

bartoszek - Czw Sie 07, 2014 1:15 pm

Ja też potencjalnie z Kraka...całe życie tam spędziłem- co mi absolutnie nie przeszkadza nazywać rzeczy po imieniu :wink:
rosomak - Czw Sie 07, 2014 3:51 pm

Dobra - do niczego widac nie dojdziemy jesli nie zawezymy ram i warunkow. I pozwole sobie zrobic to ja skoro ciagle nie zrobil tego nikt inny ;) Termin: 22-23.XI. Sample - z mojej strony dla stalych bywalcow spotkan - inni niech sie zmobilizuja i przyjada ;) Jako, ze "entuzjazm" krakusow okazal sie na razie umiarkowany, a terminy, mimo, ze podane z okolo trzymiesiecznym wyprzedzeniem juz na etapie ustalania problematyczne to proponuje spotkanie robic w Krakowie o ile zbierze sie minimum 5 chetnych osob z Krakowa lub jego szeroko pojetych okolic (niech bedzie nawet i Warszawa ;) ). Jezeli mialby sie pojawic powiedzmy jeden krakus to czemu wtedy robic tam? Licze na szeroki odzew :twisted:
bartoszek - Czw Sie 07, 2014 4:00 pm

Jak dla mnie termin prawie niemożliwy
Ale jeśli będzie dla większości optymalny to spróbuję stanąć na głowie...i być chociaż przez 1 dzień
A jak chodzi o sample to nie jestem stałym bywalcą...ale też na nie liczę

Wiktor - Czw Sie 07, 2014 4:01 pm

bartoszek napisał/a:
przez 1 dzień

Umknęło mi - robimy degustację 2-dniową?

bartoszek - Czw Sie 07, 2014 4:05 pm

Cytat:
Termin: 22-23.XI. Sample

Mi też jakoś umknęło...jedno co pewne to, że na mortlachu zajebi...ie mi zależy
Nie jestem jej fanem- ale dla mnie to jedna z niewielu obowiązkowych pozycji...i tyle w temacie

Wiktor - Czw Sie 07, 2014 4:11 pm

Jakoś od samego początku nastawiałem na jedną degustację. Nawet w przypadku Mortlacha, po któym spodziewam się wyjątkowo ciekawej ;) różnorodności. Drugiego dnia można iść na dziękczynny spacer ;)

bartoszek napisał/a:
na mortlachu zajebi...ie mi zależy

No to dasz radę. I już. Nie widzę tego inaczej 8)

Kto jeszcze "in"?...

rosomak - Czw Sie 07, 2014 4:22 pm

Ja potraktowalem dwudniowa date jako propozycje "albo albo". Wzglednie kto chce zostaje na drugi dzien (jesli degustacja bylaby pierwszego) i robi to co sie w Krakowie turystycznie robi w dniu wolnym (nic?). Natomiast komu nie pasuje jeden, drugi, trzeci termin, degustacja ta czy tamta i nie proponuje konkretow ze swojej strony do tego trudno sie dostosowywac. Komus zreszta zawsze bedzie akurat nie pasowalo. Zobaczmy ilu jest naprawde zdeterminowanych.
bartoszek - Czw Sie 07, 2014 4:38 pm

Podsumowując jak będę zdeterminowany na 1 dzień...to i na 2 też- bo mnie promile nie puszczą w trasę :mrgreen:
rosomak - Czw Sie 07, 2014 4:41 pm

To moze bardziej zachecajaco - jesli znajdzie sie tych 5 smialkow z Krakowa i okolic na Mortlacha to BOW zapewni, ze i drugiego/pierwszego dnia bedzie co (whiskowo) robic :wink:
Wiktor - Czw Sie 07, 2014 4:45 pm

Wystarczy zaczac odpowiednio wczesnie degustacje w sobote. Ten sam problem maja wszyscy zmotoryzowani uczestnicy ale na szczescie rozwiazanie jest banalnie proste i jak dotad w 100% skuteczne ;)