czyli aktualnie atakujemy... - zakupy w winequelle Hamburg
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 1:54 pm
Hmm mozna tez zaprzeczyć tej tezie jesli chcemy spróbowac Benrinnesa, obok tych wszystkich notatek pozostaje jeszcze zwykła ciekawość i pasja bez ktorej za cholerę zaden z nas nie kupiłby przykładowo 100ml za 50zł
Michal - Czw Kwi 03, 2008 1:55 pm
| windham hell napisał/a: | | Czarek napisał/a: | Najlepiej to znać własne preferencje
i to w różnych kwestiach |
Właśnie żeby na starość się nie okazało że tej whisky to w zasadzie wcale nie lubimy bo najlepsza jest herbatka ziołowa pled na kolanach i fotel bujany |
Nie zapominaj o kocie do głaskania leżącym na kolanach
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 1:55 pm
Co nie znaczy, że mogę się mylić. Nie będę darł skóry jak tak się stanie.
A własnie jakie noty miał ten Blair Athol i Bruichladich co go ostatnio kupilismy?
Czarek - Czw Kwi 03, 2008 1:58 pm
| Mistu napisał/a: | | A własnie jakie noty miał ten Blair Athol i Bruichladich co go ostatnio kupilismy |
zarąbiste top of the top i co
dobra, Muray oczyiście znowu dał plamę i mocno ponad 90 dla nieszczęsnej Brichladich
a BA nie pamiętam co jak i gdzie pisali, moga sobie pisać co chcą a podlec jest i po zawodach
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 1:59 pm
Otoz to
Czarek - Czw Kwi 03, 2008 2:01 pm
ty odpowiadasz w zanim skończę pisać, ciekawe
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 2:03 pm
Widzisz jak my sie zgadzamy haha
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 3:04 pm ]
Mam nadzieje ze z 5 butelczyn zamkniemy
Czarek - Czw Kwi 03, 2008 2:07 pm
dobre noty w monitorze ma np Lochside 81/01 Blackadder Raw Cask i nie powiem korci mocno, bardzo liczę na Teaninich i MIlburn oraz choć jedną Bannrines, Wiktorek też - a i buny obie dorzucił do listy życzeń, ja bym jeszcze optował za Dailuani ale trza będzie z czegoś zrezygnować - grono chętnych wąskie, kilka rónoległych zakupów w tym samym składzie może nas załatwić na parę miesięcy
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 2:10 pm
Ja najbardziej mam ochote na tego Finlaggana, Caol Ila w wersji multi cask jak podpowiedział mi Wiktor moze byc bardzo ciekawa.
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 3:13 pm ]
A z tych co wymieniłes przyznaje zadnej nie piłem
Czarek - Czw Kwi 03, 2008 2:13 pm
tak, zła nie jest ale w tym przypadku się nie ślinię i wręcz odpuszczam - inne są ciekawsze
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 2:15 pm
Ot zobaczymy co będzie dalej miało powodzenie, na roszady przyjdzie czas jak nie bedzie wyboru
parominius - Czw Kwi 03, 2008 2:16 pm
Staram sie "najrzeć" przynajmniej dwie,trzy oceny danej whisky...ale o wiele ważniejsze jest "tasting notes"-i tutaj również z kilku żródeł najlepiej.W końcu i tak nasze odczucia nie będa wypadkową ocen i "tasting notes" znalezionych w czelusciach internetu a jedynie naszego jezyka,nosa,oczu....czyli wszystkich naszych "zwojów"
Mistu - Czw Kwi 03, 2008 2:18 pm
| parominius napisał/a: | | Staram sie "najrzeć" przynajmniej dwie,trzy oceny danej whisky...ale o wiele ważniejsze jest "tasting notes"-i tutaj również z kilku żródeł najlepiej. |
Dlatego fajnie jak wiecej osob by umieszczało tam swoje odczucia
ukaszu - Pią Kwi 04, 2008 8:54 am
przepisz mnie Czarku na 3 i zamkniemy
Czarek - Pią Kwi 04, 2008 12:46 pm
Ukaszu jak masz czas to może zobacz czy w nowym monitorze manicsów nie ma jakis info o pozostałych flaszkach, ja mam niestety dzień nieporozimień istny absurd
|
|
|