To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli lustra precz! - Spotkanie w Krakowie

Czarek - Wto Wrz 22, 2009 10:33 pm

Juz coś Irkowi podałem pomarańczowym kanałem, ale jeśli temat nie jest zaklepany to się wpraszam :wink:
powermac - Wto Wrz 22, 2009 10:38 pm

Czarku, dostałem info, dzięki.
Czarek - Wto Wrz 22, 2009 10:46 pm

Wszystkich pozdrawiam i sorki za obciachową długą nieobecność :oops:
a się obacym to pogadamy :wink:

David - Śro Wrz 23, 2009 11:46 am

Wydaje mi się, iż dotychczasowa formuła piątkowego wieczoru, czyli ze 2 butelki i co tam kto przywiezie jest lepsza, chociażby z uwagi, na juz wspomniane "różne" godziny przyjazdu i zmęczenie podróżą. Poza tym po co kupować skladkowo jedną flaszkę jeśli można przywieźć po "kawałku" - byłoby więcej i prościej.
Wiktor, także słusznie, wspomniał o kolacji na piątkowy wieczór - tutaj o ile pamietam dość dobrze sprawdzał sie "suchy prowiant" w postaci bułeczek, kabanosów itp. Tylko nie wiem czy będzie mozliwe jego wprowadzenie do tej restauracji?
Pozdrawiam

powermac - Śro Wrz 23, 2009 12:27 pm

Dogadałem następujące sprawy:
1. Kolacja - tu sprawa ma się następująco: zamknięcie restauracji nie jest równoznaczne z zamknięciem kuchni, kuchnia jest czynna do 22.00 i w tym czasie możemy coś zamówić, mogą nam również przygotować szwedzki stół i możemy z niego korzystać, sprawa do dogadania. Zamówiłem wstępnie taką formę w piątek i sobotę. Suchy prowiant nie wchodzi raczej w grę, bo to restauracja.
2. Sala - płacimy tylko za czas zamknięcia restauracji dla nas, czyli przykładowo w piątek siedzimy od 18.00 do 22.00 w zamkniętej dla nas sali, kończymy oficjalną część, możemy zostać dalej i pić swoją whisky, ale otwierają restaurację, jakby ktoś chciał przyjść z innych gości. Po 22.00 nie ma już obsługi barmańskiej, ale nie będzie nam potrzebna. :D

Przypominam, że do piątku, najlepiej do południa, oczekuję deklaracji potwierdzających przyjazd.

Ustaliliśmy, że składka na whisky jest 200 PLN i w tej kwocie zamykamy sprawę alkoholu na cały pobyt. Jeżeli ktoś coś przywiezie extra, to tylko będzie ciekawiej, bo następna łycha do spróbowanie będzie, ale to już nieobowiązkowe.

ElBocheno - Śro Wrz 23, 2009 12:47 pm

Cześć!
Dodajcie mnie do listy,
Pozdrawiam!!

Pawcio - Śro Wrz 23, 2009 12:52 pm

Przemyślawszy wszystkie za i przeciw :mrgreen: po naradzeniu sie z małżonka i przeliczeniu monet z rozbitej świnki synka , postanowiłem zgłosic swój akces do tego przedsięwzięcia , co niniejszym komunikuję wszem i wobec :idea: 8)

Ufff ... załapałem się przed piatkiem :lol:

Wiktor - Śro Wrz 23, 2009 1:04 pm

powermac napisał/a:
mogą nam również przygotować szwedzki stół

Dobra myśl, byle nie stał pod nosem i pachniał ;) Koszty?...

powermac napisał/a:
do 22.00 w zamkniętej dla nas sali, kończymy oficjalną część, możemy zostać dalej i pić swoją whisky, ale otwierają restaurację

Do której można siedzieć? Czy nagły napływ gości po 22.00, skutkujący np. oparami dymu z papierosów ;) jest prawdopodobny w tym miejscu?

powermac napisał/a:
składka na whisky jest 200

powermac napisał/a:
ktoś coś

Okay, ile ostatecznie butelek w ramach tej składki przewidziane na 1 i 2 dzień?

powermac - Śro Wrz 23, 2009 1:14 pm

Lista osób, które potwierdziły swój przyjazd na spotkanie do Krakowa:

1-2. oscarez, powermac
3. Czarek
4. Pawcio
5. maro
6-7. Asia i Wojtek
8-9*. David +1
10. Tomek
11. Rafał Watza (Kraków)
12. Wojciech
13. krystian
14. windham hell
15. Piotr Lelek (Kraków)
16. mik_us
17. skadia
18. RudeBoy
19-20. Wiktor +1
21-24. Paweł Błaszczyk +3
25. ElBocheno

(* tylko pobyt)
----------------------------------------------------------------------------------------------

[ Dodano: Sro 23 Wrz, 2009 14:25 ]
Wiktor napisał/a:
powermac napisał/a:
mogą nam również przygotować szwedzki stół

Dobra myśl, byle nie stał pod nosem i pachniał ;) Koszty?...

Nie ustalone, ale mogę szacunkowo się dowiedzieć, w grę wchodzi również ciepły posiłek.
Wiktor napisał/a:
powermac napisał/a:
do 22.00 w zamkniętej dla nas sali, kończymy oficjalną część, możemy zostać dalej i pić swoją whisky, ale otwierają restaurację

Do której można siedzieć? Czy nagły napływ gości po 22.00, skutkujący np. oparami dymu z papierosów ;) jest prawdopodobny w tym miejscu?

W tym miejscu i o tym czasie mało prawdopodobne, hotel jest na uboczu, a nie w centrum. Z tego co się dogadałem, to nie ma ograniczeń czasowych, tylko kuchnia i kelnerka są do 22.00.
Wiktor napisał/a:
powermac napisał/a:
składka na whisky jest 200

powermac napisał/a:
ktoś coś

Okay, ile ostatecznie butelek w ramach tej składki przewidziane na 1 i 2 dzień?

Wstępnie liczymy po 8 butelek na wieczór, odezwiemy się w tej sprawie.

Pawcio - Śro Wrz 23, 2009 1:44 pm

Panowie a co z tą salą??

Cytat:
Posiadamy również salę konferencyjną wyposażoną w profesjonalny sprzęt audiowizualny, przystosowaną do organizacji kongresów, szkoleń, sympozjów, zjazdów, bankietów oraz uroczystości rodzinnych i firmowych.

powermac - Śro Wrz 23, 2009 1:49 pm

Pawcio napisał/a:
Panowie a co z tą salą??

Cytat:
Posiadamy również salę konferencyjną wyposażoną w profesjonalny sprzęt audiowizualny, przystosowaną do organizacji kongresów, szkoleń, sympozjów, zjazdów, bankietów oraz uroczystości rodzinnych i firmowych.

W tym momencie nie jest dostępna, ale spróbuję drążyć temat.

maro - Śro Wrz 23, 2009 2:05 pm

powermac napisał/a:
oczekuję deklaracji potwierdzających przyjazd.

Potwierdzam

David - Śro Wrz 23, 2009 3:27 pm

Potwierdzam. (+ jedna osoba na sam pobyt)

A może zamiast 8 butelek na piątek zakupić np. 5 i podnieść jakość (przynajmniej potencjalnie)?

Pozdrawiam

powermac - Śro Wrz 23, 2009 4:34 pm

David napisał/a:
A może zamiast 8 butelek na piątek zakupić np. 5 i podnieść jakość (przynajmniej potencjalnie)?

Taką możliwość też bierzemy pod uwagę... będziemy to oczywiście konsultować...

oscarez - Śro Wrz 23, 2009 6:22 pm

Co do ilosci butelek na pierwszy wieczor i ewentualnosc przywozu przez dana grupe whisky bardzo prosze zebyscie sie wypowiadali bo juz widze odmienne zdania a tu kilka osob dopiero. Moze byc 5 lepszych, 8 tanszych (nie zawsze znaczy slabszych) lub jak w pierwszym naszym pomysle 2-3 jeszcze lepsze...
Co do ewentualnych gosci w restauracji po 22 to raczej nikle prawdopodobienstwo. Nawet w centrum goscie hotelowi leca na miacho a nie kwitna w nudnym barze hotelowym.

Pawcio napisał/a:

o tej sali byla cisza ale w takim razie sprawdzimy to napewno.
jesli juz dojdziemy (zdecydujemy) o ilosci butelek to napewno wybor skonsultujemy z Wiktorem zebysmy jakiejs wtopy nie zaliczyli :wink:
Patrzymy caly czas na oceny Sergea i Maltmaniacs. Nie losujemy na chybil trafil :mrgreen:
nie martwcie sie :D