czyli lustra precz! - Spotkanie w Krakowie
Czarek - Wto Wrz 22, 2009 10:33 pm
Juz coś Irkowi podałem pomarańczowym kanałem, ale jeśli temat nie jest zaklepany to się wpraszam
powermac - Wto Wrz 22, 2009 10:38 pm
Czarku, dostałem info, dzięki.
Czarek - Wto Wrz 22, 2009 10:46 pm
Wszystkich pozdrawiam i sorki za obciachową długą nieobecność
a się obacym to pogadamy
David - Śro Wrz 23, 2009 11:46 am
Wydaje mi się, iż dotychczasowa formuła piątkowego wieczoru, czyli ze 2 butelki i co tam kto przywiezie jest lepsza, chociażby z uwagi, na juz wspomniane "różne" godziny przyjazdu i zmęczenie podróżą. Poza tym po co kupować skladkowo jedną flaszkę jeśli można przywieźć po "kawałku" - byłoby więcej i prościej.
Wiktor, także słusznie, wspomniał o kolacji na piątkowy wieczór - tutaj o ile pamietam dość dobrze sprawdzał sie "suchy prowiant" w postaci bułeczek, kabanosów itp. Tylko nie wiem czy będzie mozliwe jego wprowadzenie do tej restauracji?
Pozdrawiam
powermac - Śro Wrz 23, 2009 12:27 pm
Dogadałem następujące sprawy:
1. Kolacja - tu sprawa ma się następująco: zamknięcie restauracji nie jest równoznaczne z zamknięciem kuchni, kuchnia jest czynna do 22.00 i w tym czasie możemy coś zamówić, mogą nam również przygotować szwedzki stół i możemy z niego korzystać, sprawa do dogadania. Zamówiłem wstępnie taką formę w piątek i sobotę. Suchy prowiant nie wchodzi raczej w grę, bo to restauracja.
2. Sala - płacimy tylko za czas zamknięcia restauracji dla nas, czyli przykładowo w piątek siedzimy od 18.00 do 22.00 w zamkniętej dla nas sali, kończymy oficjalną część, możemy zostać dalej i pić swoją whisky, ale otwierają restaurację, jakby ktoś chciał przyjść z innych gości. Po 22.00 nie ma już obsługi barmańskiej, ale nie będzie nam potrzebna.
Przypominam, że do piątku, najlepiej do południa, oczekuję deklaracji potwierdzających przyjazd.
Ustaliliśmy, że składka na whisky jest 200 PLN i w tej kwocie zamykamy sprawę alkoholu na cały pobyt. Jeżeli ktoś coś przywiezie extra, to tylko będzie ciekawiej, bo następna łycha do spróbowanie będzie, ale to już nieobowiązkowe.
ElBocheno - Śro Wrz 23, 2009 12:47 pm
Cześć!
Dodajcie mnie do listy,
Pozdrawiam!!
Pawcio - Śro Wrz 23, 2009 12:52 pm
Przemyślawszy wszystkie za i przeciw po naradzeniu sie z małżonka i przeliczeniu monet z rozbitej świnki synka , postanowiłem zgłosic swój akces do tego przedsięwzięcia , co niniejszym komunikuję wszem i wobec
Ufff ... załapałem się przed piatkiem
Wiktor - Śro Wrz 23, 2009 1:04 pm
| powermac napisał/a: | | mogą nam również przygotować szwedzki stół |
Dobra myśl, byle nie stał pod nosem i pachniał Koszty?...
| powermac napisał/a: | | do 22.00 w zamkniętej dla nas sali, kończymy oficjalną część, możemy zostać dalej i pić swoją whisky, ale otwierają restaurację |
Do której można siedzieć? Czy nagły napływ gości po 22.00, skutkujący np. oparami dymu z papierosów jest prawdopodobny w tym miejscu?
| powermac napisał/a: | | składka na whisky jest 200 |
| powermac napisał/a: | | ktoś coś |
Okay, ile ostatecznie butelek w ramach tej składki przewidziane na 1 i 2 dzień?
powermac - Śro Wrz 23, 2009 1:14 pm
Lista osób, które potwierdziły swój przyjazd na spotkanie do Krakowa:
1-2. oscarez, powermac
3. Czarek
4. Pawcio
5. maro
6-7. Asia i Wojtek
8-9*. David +1
10. Tomek
11. Rafał Watza (Kraków)
12. Wojciech
13. krystian
14. windham hell
15. Piotr Lelek (Kraków)
16. mik_us
17. skadia
18. RudeBoy
19-20. Wiktor +1
21-24. Paweł Błaszczyk +3
25. ElBocheno
(* tylko pobyt)
----------------------------------------------------------------------------------------------
[ Dodano: Sro 23 Wrz, 2009 14:25 ]
| Wiktor napisał/a: | | powermac napisał/a: | | mogą nam również przygotować szwedzki stół |
Dobra myśl, byle nie stał pod nosem i pachniał Koszty?... |
Nie ustalone, ale mogę szacunkowo się dowiedzieć, w grę wchodzi również ciepły posiłek.
| Wiktor napisał/a: | | powermac napisał/a: | | do 22.00 w zamkniętej dla nas sali, kończymy oficjalną część, możemy zostać dalej i pić swoją whisky, ale otwierają restaurację |
Do której można siedzieć? Czy nagły napływ gości po 22.00, skutkujący np. oparami dymu z papierosów jest prawdopodobny w tym miejscu? |
W tym miejscu i o tym czasie mało prawdopodobne, hotel jest na uboczu, a nie w centrum. Z tego co się dogadałem, to nie ma ograniczeń czasowych, tylko kuchnia i kelnerka są do 22.00.
| Wiktor napisał/a: | | powermac napisał/a: | | składka na whisky jest 200 |
| powermac napisał/a: | | ktoś coś |
Okay, ile ostatecznie butelek w ramach tej składki przewidziane na 1 i 2 dzień? |
Wstępnie liczymy po 8 butelek na wieczór, odezwiemy się w tej sprawie.
Pawcio - Śro Wrz 23, 2009 1:44 pm
Panowie a co z tą salą??
| Cytat: | | Posiadamy również salę konferencyjną wyposażoną w profesjonalny sprzęt audiowizualny, przystosowaną do organizacji kongresów, szkoleń, sympozjów, zjazdów, bankietów oraz uroczystości rodzinnych i firmowych. |
powermac - Śro Wrz 23, 2009 1:49 pm
| Pawcio napisał/a: | Panowie a co z tą salą??
| Cytat: | | Posiadamy również salę konferencyjną wyposażoną w profesjonalny sprzęt audiowizualny, przystosowaną do organizacji kongresów, szkoleń, sympozjów, zjazdów, bankietów oraz uroczystości rodzinnych i firmowych. |
|
W tym momencie nie jest dostępna, ale spróbuję drążyć temat.
maro - Śro Wrz 23, 2009 2:05 pm
| powermac napisał/a: | | oczekuję deklaracji potwierdzających przyjazd. |
Potwierdzam
David - Śro Wrz 23, 2009 3:27 pm
Potwierdzam. (+ jedna osoba na sam pobyt)
A może zamiast 8 butelek na piątek zakupić np. 5 i podnieść jakość (przynajmniej potencjalnie)?
Pozdrawiam
powermac - Śro Wrz 23, 2009 4:34 pm
| David napisał/a: | | A może zamiast 8 butelek na piątek zakupić np. 5 i podnieść jakość (przynajmniej potencjalnie)? |
Taką możliwość też bierzemy pod uwagę... będziemy to oczywiście konsultować...
oscarez - Śro Wrz 23, 2009 6:22 pm
Co do ilosci butelek na pierwszy wieczor i ewentualnosc przywozu przez dana grupe whisky bardzo prosze zebyscie sie wypowiadali bo juz widze odmienne zdania a tu kilka osob dopiero. Moze byc 5 lepszych, 8 tanszych (nie zawsze znaczy slabszych) lub jak w pierwszym naszym pomysle 2-3 jeszcze lepsze...
Co do ewentualnych gosci w restauracji po 22 to raczej nikle prawdopodobienstwo. Nawet w centrum goscie hotelowi leca na miacho a nie kwitna w nudnym barze hotelowym.
| Pawcio napisał/a: | | Posiadamy również salę konferencyjną wyposażoną w profesjonalny sprzęt audiowizualny, przystosowaną do organizacji kongresów, szkoleń, sympozjów, zjazdów, bankietów oraz uroczystości rodzinnych i firmowych. |
o tej sali byla cisza ale w takim razie sprawdzimy to napewno.
jesli juz dojdziemy (zdecydujemy) o ilosci butelek to napewno wybor skonsultujemy z Wiktorem zebysmy jakiejs wtopy nie zaliczyli
Patrzymy caly czas na oceny Sergea i Maltmaniacs. Nie losujemy na chybil trafil
nie martwcie sie
|
|
|